SurveyLama review

Laatst bijgewerkt: 16 januari 2023
Beoordeling van Thuisverdiener: 7.5/10

screenshot SurveyLama

Enquêtes invullen via internet is makkelijk en leuk. Bij SurveyLama kun je er ook nog eens leuk zakcentje mee bijverdienen. De vragenlijsten hebben hier veel  verschillende onderwerpen zodat het invullen afwisselend blijft. De verdiensten zijn ook heel interessant, mede dankzij de bonussen en extraatjes die je krijgt wanneer je aan bepaalde acties meedoet.

Inschrijven bij SurveyLama

Inschrijven bij SurveyLama is helemaal gratis. Begin je aanmelding door op de knop Doe met ons mee te klikken. Je vult dan eerst je voor- en achternaam en je e-mailadres in. Vervolgens maak je een veilig wachtwoord aan, kies je een gebruikersnaam (hier bijnaam genoemd) en selecteer je jouw geslacht en geboortedatum.

Tot slot moet je akkoord gaan met het privacybeleid en de algemene voorwaarden. Het laatste vakje mag je leeg laten wanneer je geen zin hebt in de nieuwsbrief van SurveyLama, maar de andere drie zijn wel verplicht.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je account te bevestigen via de e-mail die je hebt ontvangen. Zodra je dat hebt gedaan kun je inloggen bij SurveyLama.

blank

Hoe werkt SurveyLama?

Bij SurveyLama kun je punten verdienen door het invullen van enquêtes en online vragenlijsten. Er zijn vaak meerdere vragenlijsten om uit te kiezen, met elk een eigen onderwerp, tijdsduur en beloning. Bovendien krijg je punten voor het beantwoorden van profielvragen en tijdens speciale acties.

De punten die je hebt verzameld kun je als geld laten uitkeren via Paypal of inwisselen voor een Amazon-cadeaubon. Het is mogelijk om via e-mail op de hoogte gebracht te worden zodra er nieuwe vragenlijsten voor je klaar staan.

Hoe verdien je geld bij SurveyLama?

Bij SurveyLama kun je punten verdienen door het invullen van enquêtes en online vragenlijsten.

Enquêtes invullen

Zodra je inlogt op SurveyLama zie je meteen welke enquêtes er op het moment beschikbaar zijn. Per enquête is een korte omschrijving toegevoegd en zie je ook hoeveel punten je kunt verdienen. Daarnaast wordt er een tijdsindicatie in minuten gegeven. Er zijn vaak meerdere vragenlijsten om uit te kiezen, met elk een eigen onderwerp, tijdsduur en beloning.

Om een enquête te starten klik je op de knop Deelnemen. Je moet dan vaak eerst even akkoord gaan met wat aanvullende voorwaarden en het privacybeleid van het aangesloten bedrijf. Daarna kun je direct beginnen met het beantwoorden van de vragen.

blank

Profielvragen beantwoorden

Ook met het beantwoorden van profielvragen kun je al punten verdienen. Dit begint direct na je aanmelding. Dan worden er onder meer vragen gesteld over je werkzame leven en je opleiding. Zo kan er alvast een eerste beeld van je worden samengesteld en weet SurveyLama welke vragenlijsten geschikt voor je zouden zijn.

Extra bonussen verdienen

Er worden ook af en toe aanvullende bonussen uitgereikt. Zo loopt er momenteel een actie waarmee je 20 extra punten krijgt zodra je op dezelfde dag 3 enquêtes hebt afgerond. Daarnaast ontvang je alvast 20 punten voor het bevestigen van je account per e-mail en 25 punten voor het doorlopen van de introductie.

Beloningen SurveyLama

  • Uitbetalingsmethode: Paypal of Amazon-cadeaubon
  • ± uitbetaling per enquête: € 0,35 – € 1,50
  • Minimale uitbetaling: 20 euro
  • Tijd per enquête: 5 – 15 minuten

De punten die je krijgt na het afronden van een enquête worden LamaPoints (LP) genoemd. Je kunt ze na verloop van tijd inwisselen voor een Amazon-cadeaubon. Je kunt de punten ook omzetten naar geld en dat naar je Paypal-rekening laten boeken.

In beide gevallen moet je minimaal 2.000 LamaPoints verzameld hebben om uit te laten betalen. Dat komt neer op een bedrag van 20 euro, want een enkele LamaPoint is 1 eurocent waard. Bij elke enquête die voor jou is klaargezet zie je ook meteen de beloning staan.

blank

Hoe kun je jouw inkomsten vergroten?

Door jouw persoonlijke profielvragen op SurveyLama zo volledig mogelijk te beantwoorden maak je meer kans op enquêtes. Als er een vragenlijst verschijnt waarbij jij tot de doelgroep behoort zul je die automatisch toegewezen krijgen.

Het is ook belangrijk om de vragen goed en consequent te beantwoorden. Wanneer je dat niet doet kan de enquête worden afgebroken omdat de antwoorden niet betrouwbaar zijn. Ook kan het ervoor zorgen dat er minder vragenlijsten aan je toegekend zullen worden.

Wanneer je op een bepaalde dag minimaal 3 enquêtes invult krijg je daarnaast een bonus van 20 LP. Het kan dus geen gek idee zijn om wat enquêtes op te sparen zodat je er 3 hebt die je op dezelfde dag kunt afwerken. Dan verzeker je jezelf van die kleine bonus.

blank

Support en klantenservice

Door op de knop Hulp te klikken kom je meteen bij de online vraagbaak terecht. Daar vind je hulpartikelen over allerlei onderwerpen waar je binnen SurveyLama mee te maken krijgt. Je leest hier onder meer over Lamapunten, registratie, beloningen en hoe jezelf uitschrijft.

Wanneer je een persoonlijke vraag hebt, zoals een probleem met je account of een specifieke enquête, dan heb je niet zoveel aan deze artikelen. Dan klik je beter meteen op de knop Submit a request. Daar kun je dan je e-mailadres,een onderwerp en je bericht invullen. Een medewerker van de klantenservice zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen,

Bekendheid SurveyLama

SurveyLama is in ons land nog niet enorm bekend. Dat komt mede omdat de website vrij recent in 2022 is opgericht. Er is echter een groeiend aantal gebruikers die de site weet te vinden voor dagelijkse enquêtes en beloningen. De waardering die gebruikers aan het platform geven is over het algemeen gewoon goed te noemen.

Privacy en veiligheid

Om effectief mee te kunnen doen op SurveyLama is het natuurlijk nodig om veel gegevens over jezelf achter te laten. Het is ook belangrijk om dit onder je echte naam te doen, omdat je anders het risico loopt dat er geen uitbetaling plaats kan vinden.

Zowel de website zelf als de bedrijven die de enquêtes leveren komen dus veel over jou te weten. Dat is inherent aan geld verdienen via enquêtesites zoals SurveyLama. Het is echter geen enkel probleem om op elk gewenst moment je account op te zeggen. Alle gegevens die over jou zijn verzameld worden dan vernietigd.

Je account bij SurveyLama opzeggen

Wanneer je jouw account bij SurveyLama op wilt zeggen kun je dat eenvoudig zelf doen. Klik in het menu op de knop Profiel en daarna aan de linkerkant op Verwijder mijn account. Nu hoef je alleen nog maar je wachtwoord in te vullen en op de knop te drukken. Let wel heel goed op: na deze actie is je account voorgoed verdwenen en dus ook niet meer te herstellen.