15 Manieren om binnen een uur geld te verdienen

Laatst bijgewerkt: 31 augustus 2022


Ben je op korte termijn op zoek naar een bijverdienste en zou je het liefst al binnen een uur geld tot je beschikking hebben? Maak dan gebruik van een van de 15 verdien methoden die we hier voor je hebben verzameld. We bespreken elke manier kort en bondig zodat je er zo snel mogelijk zelf mee aan de slag kunt. Je zult van deze manieren om geld te verdienen niet rijk worden, maar je hebt wel binnen zeer korte tijd extra financiën tot je beschikking.


1. Online enquêtes invullen

blank

Online enquêtes invullen kost weinig tijd en is vaak ook heel leuk om te doen. Je kunt namelijk je mening geven over de meest uiteenlopende onderwerpen en daar nog een vergoeding voor krijgen ook. Per keer ontvang je een klein bedrag maar door lid te worden van een actief platform zoals Toluna, GFK en andere populaire aanbieders van betaalde enquêtes kun je binnen een mum van tijd een aantrekkelijk bedrag bij elkaar sparen. Helaas kun je dit niet altijd cash laten uitbetalen, maar ook een waardebon zoals een Bol.com cadeaukaart kan natuurlijk uitstekend van pas komen.

Tip: Bij inschrijving ontvang je direct een aanmeld bonus van €2,50 tot €5,-!

Let bij het invullen van enquêtes op de volgende zaken:

  • Je kunt van zoveel sites lid worden als je wilt en tijd voor hebt. Meer sites betekent meer enquêtes en dus ook betere verdiensten.
  • Vul je profiel volledig in om deelname aan zo veel mogelijk onderzoeken veilig te stellen.
  • Raffel enquêtes niet af want dan komt er een vinkje achter je naam dat je onlogische antwoorden geeft. Je zult het aantal voorgestelde enquêtes dan zien verminderen omdat je niet betrouwbaar lijkt.
  • Vaak kun je extra punten (en dus geld) verdienen door nieuwe leden aan te dragen. Maak daar dus gebruik van.
  • Zorg dat je een nieuwe vragenlijst zo snel mogelijk claimt want vaak is het aantal mensen dat eraan mag deelnemen beperkt.
  • Installeer ook de app van een enquêtesite. Dan kun je onderweg ook direct beginnen met vragen beantwoorden.

Start met enquetes invullen »


2. Producten testen

blank

Door gratis producten te testen voor bedrijven zoals Coca-Cola, Unilever en andere bekende fabrikanten spaar je direct geld uit. Dat komt omdat je het testproduct normaal gesproken gewoon mag houden. Dat geldt sowieso voor alle eten en drinken die je gratis krijgt thuisgestuurd want die consumeer je voor de test. Maar ook wanneer je artikelen zoals elektronica thuisgestuurd krijgt is er een grote kans dat je het daarna gewoon mag houden.

Wanneer je een veelgevraagde tester wordt kan dat heel veel voordeel opleveren. Het is dus – net zoals bij het invullen van enquêtes – belangrijk om betrouwbare, eerlijke en opbouwende reviews in te leveren. Dan is de kans het grootst dat je steeds opnieuw gevraagd zult worden voor nieuwe producten.

Start met gratis producten testen »


3. Overstappen van bankrekening

Sommige banken geven je geld cadeau wanneer je bij hen een nieuwe bankrekening opent en daar al je geldzaken mee gaat regelen. Dat is bijvoorbeeld een bedrag van 50 euro dat je op de nieuwe rekening gestort krijgt. Voorwaarde is wel dat je gebruik maakt van de overstapservice omdat je daarmee echt van de ene bank naar de andere wisselt. Zo weet de nieuwe bank zeker dat je met je nieuwe rekening gaat bankieren. Regiobank bood deze actie lange tijd aan, maar inmiddels niet meer. Gelukkig is er nog een andere optie: Knab.

Stap over naar Knab en verdien €50

Wanneer je overstapt van een andere bank naar Knab kun je momenteel 50 euro verdienen. Dat overstappen is heel eenvoudig want je automatisch incasso’s worden bijvoorbeeld meer dan een jaar lang doorgestuurd. Zodra je bent overgestapt wordt de 50 euro direct op je nieuwe bankrekening gestort. De nieuwe rekening kun je openen via de app van Knab. Die vind je in de Play Store van Google of de Apple Store wanneer je een iPhone hebt. Als je een zakelijke rekening hebt en daarmee ook overstapt kun je nogmaals 50 euro ontvangen. Zo verdien je dus heel makkelijk 100 euro in totaal, vaak al binnen enkele minuten.

Bezoek Knab.nl »


4. Doe klusjes op freelance platforms

blank

Webmasters, eigenaren van webwinkels en andere bedrijven zijn regelmatig op zoek naar mensen om digitale klusjes voor ze te verrichten. Die kun je vinden op online platforms zoal Fiverr.com en Upwork. De eisen waaraan je moet voldoen zijn meestal niet heel hoog dus je komt al snel voor een klus in aanmerking. Daarnaast zijn de bedragen die ermee gemoeid zijn niet enorm hoog en de risico’s voor het bedrijf dus laag. Daardoor kan het gebeuren dat je al binnen een uur lekker aan de slag kunt gaan.

Bovendien kan het ook een opmaat zijn naar meer werk bij dezelfde opdrachtgever, dat wellicht ook beter betaald wordt omdat je inmiddels hebt bewezen goed en betrouwbaar werk te leveren.


5. Bijles geven (thuis of via internet)

Al door een uurtje bijles te geven per dag kun je een aardig zakcentje bijverdienen. Veel leerlingen hebben moeite om vanwege de grote klassen en een schrijnend lerarentekort voortgang te boeken. Die leerlingen kun jij helpen hun schoolwerk onder de knie te krijgen en zelf verdien je zo op een leuke manier geld. Het is van belang dat je een of meerdere onderwerpen en vakken zo goed onder de knie hebt dat je jouw bijlesklantjes echt verder kunt helpen.

Onthoud daarbij dat er een groot verschil zit tussen leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs. Via internet kun je klanten uit het hele land verzamelen. Geef je liever 1 op 1 bijles bij jou of de leerling thuis dan is het beter je diensten alleen lokaal aan te bieden.


6. Verkoop ongebruikte cadeaukaarten

blank

Draai je lades om en kijk of je daar nog cadeaukaarten hebt liggen die je nooit hebt gebruikt. Denk hierbij aan tegoedbonnen zoals de VVV-cadeaukaart, hotelbonnen, tegoedbonnen voor de horeca en tegoedkaarten voor online services zoals gamenetwerken en streamingdiensten.

Door deze bonnen voor iets minder dan de ingewisselde waarde te verkopen ben je ze vaak vlot kwijt. Het kan natuurlijk ook gaan om digitale codes die je nog in je mailbox hebt waar je niets mee gaat doen. Check wel of de vervaldatum nog niet is overschreden, anders krijg je problemen doordat de kopers de cadeaukaarten niet meer kunnen inwisselen.


7. Verkoop overbodige spullen via Marktplaats

Op Marktplaats en andere websites voor tweedehands artikelen kun je spullen die je niet meer gebruikt eenvoudig verkopen. Via Marktplaats zoek je een nieuwe eigenaar voor allerlei verschillende artikelen die cash of via bankoverschrijving kunnen worden betaald. Het aanbod is groot online, dus je moet hier wel wat tijd in investeren. Echt gewilde producten die je tegen een goede prijs aanbiedt kunnen echter al binnen een uur verkocht en opgehaald zijn.


8. Verpand bezittingen bij een pandjeshuis

blank

Ook spullen verkopen of verpanden bij een pandjeshuis kan een uitstekende optie zijn. Je waardevolle spullen verpanden houdt in dat je er geld voor krijgt, maar je ook nog tot een bepaalde datum dezelfde spullen weer terug kunt kopen. Het kan dus ook een manier zijn om even geld te lenen als je krap bij kas zit. Dit is een eenvoudige optie maar wel eentje die minder geld oplevert dan wanneer je dezelfde spullen direct aan andere particulieren verkoopt.

Ook wordt lang niet alles aangenomen want de pandjesbaas moet wel waarde zien in je spullen. Als je ze zelf niet meer terug komt komen zullen ze namelijk met winst verkocht moeten worden. De beste kans op geld maak je met telefoons, computers, televisies, tablets, gereedschap, goud en andere edelmetalen, scooters, elektrische fietsen en games. Als je twijfelt of je spullen interessant zouden kunnen zijn om te verpanden kun je natuurlijk altijd even bellen.


9. Verhuur je gereedschap of andere spullen

Behalve je spullen verkopen of verpanden kun je ze wellicht ook lokaal verhuren aan andere mensen. Dat is met name interessant voor allerlei gereedschap dat je bezit en zelf niet telkens nodig hebt. Soms hebben klussers specialistisch gereedschap nodig dat duur is om aan te schaffen, terwijl ze het maar enkele uren nodig hebben. Vaak kun je hier bij bouwmarkten en verhuurbedrijven voor terecht, maar de huurprijs is dan wel behoorlijk hoog.

Jij kunt klanten van die bedrijven afsnoepen door vergelijkbaar gereedschap te verhuren voor een prijs die aantrekkelijker is. Hiervoor maak je makkelijk en gratis reclame op Marktplaats, Facebook of het advertentiebord van je supermarkt.


10. Ramen lappen

blank

Slechts een enkeling vindt het leuk om de ramen te lappen. Tegen een aantrekkelijke vergoeding aanbieden om dat klusje van mensen uit je omgeving over te nemen kan dus een mooie manier zijn om snel wat geld te verdienen.

Wanneer je streeploos schonen ramen weet af te leveren mag je bovendien zonder twijfel rekenen op vaste klanten. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een emmer sop, een wisser, een spons en een zeem. Dat haal je al voor een paar euro in een winkel zoals de Action of Big Bazar. Lastiger wordt het om de ramen te lappen op de tweede verdieping. Daar heb je al snel een stevige ladder voor nodig en je moet het wel aandurven om op die hoogte te werken.


11. Auto wassen en/of stofzuigen

Blijf je liever met beide benen op de grond dan kun je ook aanbieden om de auto te wassen van mensen in je buurt. Voor een paar euro per wasbeurt concurreer je de gemiddelde wasstraat er wel uit. Bovendien is het makkelijker voor de autobezitters omdat ze er niet zelf op uit hoeven. Het kan wel handig zijn om ter plekke van een tuinslag gebruik te kunnen maken, anders moet je heel veel met water sjouwen en dat is zwaar en duurt langer.

Je kunt naast het wassen van de buitenkant ook aanbieden om tegen een meerprijs het interieur van de auto schoon te maken. Dan doe je met een stofzuiger de bekledingen matten zuigen en oppervlakken afnemen met een vochtige doek. Dat is iets wat je ook bij een wasstraat zelf moet doen en wat weinig mensen echt leuk vinden. Dat kan je dus ook zomaar weer wat extra klantjes opleveren. Maak lokaal reclame voor je diensten, bijvoorbeeld op het prikbord in de buurtsuper of via Facebook.


12. Werk in de tuin

Een tuin is leuk maar wel vooral wanneer die een beetje netjes is bijgehouden. Bij mooi weer groeit het onkruid vaak nog sneller dan de bloemen en planten, regelmatig onkruid verwijderen is dus essentieel om de tuin mooi te houden. Niet iedereen vindt dat leuk of heeft er de tijd voor. Neem die mensen het werk uit handen door tegen een vergoeding onkruid te wieden, het gras te maaien, het grind weer netjes aan te harken en de bestrating van onkruid, mos en aanslag te ontdoen. Naarmate de zomer vordert zul je merken dat steeds meer mensen bij je aankloppen om hun tuin te doen, want bij velen vervliegt de interesse al zodra de lente voorbij is. Ook deze diensten promoot je het beste lokaal, zoals via de buurtvereniging of familie en vrienden.


13. Klusjes in het algemeen (heitje voor een karweitje)

Naast het wassen van de auto’s in je buurt en het bijhouden van andermans tuinen zijn er natuurlijk nog wel meer klusjes in en om het huis te vinden. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudig onderhoud zoals het schilderen van een schutting of schuurtje, het vervangen van lampen en het schoonmaken van muren en terrassen. Het kan ook gaan om boodschappen doen voor ouderen in je straat en honden uitlaten. Dat soort klusjes voor anderen doen wordt wel heitje voor een karweitje genoemd. Het levert per klusje een kleine vergoeding op, maar dat kan alles bij elkaar opgeteld toch nog een leuk bedrag opleveren.


14. Herzie je persoonlijke financiën en abonnementen

Geld besparen kan ook een manier zijn om meer financiële armslag te creëren. Dat kun je bijvoorbeeld doen door goedkoper boodschappen te doen en te besparen op je energie door minder te verbruiken. Een van de snelste manieren is echter om je abonnementen te herzien. Consumenten hebben steeds meer abonnementen en die slokken elke maand behoorlijk wat geld op. Denk aan abonnementen op streamingdiensten, telefoonabonnementen en maaltijdboxen. Check je bankrekening op alle terugkerende bedragen en of je daar daadwerkelijk nog het geld voor over hebt. Zet alles stop wat je kunt missen. Dat scheelt al snel enkele tientallen euro’s per maand.


15. Statiegeld verzamelen

Zwerfafval kan geld opleveren wanneer je plastic flessen verzamelt waar statiegeld op zit. Dat geldt tegenwoordig niet alleen meer voor de grote frisdrankflessen en bierflesjes maar ook voor alle kleinere drinkflesjes die je kunt kopen. Het statiegeld is bedoeld om de hoeveelheid afval op straat en in de natuur te verkleinen, maar helaas gooien veel mensen deze flesjes nog steeds op straat. Door in je eigen buurt die weggegooide flessen te verzamelen zorg je voor een fijnere leefomgeving en kun je ook makkelijk wat bijverdienen. Met een plastic zak vol flessen verdien je al snel enkele euro’s. Het fijne van deze methode is dat je nu direct de straat op kunt gaan en ermee kunt beginnen!


Conclusie

Vrijwel iedereen kan weleens een extra zakcentje gebruiken. We bespraken in dit artikel 15 manieren om zelfs op zeer korte termijn geld te verdienen, vaak al binnen een uur. De enige vereiste is dat je niet bang bent om even flink je handen uit de mouwen te steken. Aarzel dus niet te lang maar kies een verdienmodel uit dat bij je past en ga meteen aan de slag!