Toluna Enquête panel review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 9.0/10

screenshot Toluna Enquête panel

Het Toluna Enquête panel is de ideale manier om extra geld te verdienen vanuit huis. Je kunt bij Toluna gratis punten verdienen met het delen van je eigen mening. Dit doe je door vragenlijsten in te vullen over bijvoorbeeld producten, diensten of bedrijven. Je kunt deze verzamelde punten inwisselen voor verschillende leuke beloningen waar je zelf uit kunt kiezen.


Waarom kiezen voor Toluna Enquête panel?

 • Snelle inschrijving
 • Verdienen van punten die je kunt inwisselen voor beloningen
 • Gratis meedoen met spelletjes en loterijen
 • Deel uitmaken van de Toluna community
Schrijf je gratis in

blank

Inschrijven bij Toluna

Je kunt je geheel gratis inschrijven bij Toluna. Je betaalt hier verder niks voor en kunt gratis punten sparen die je weer in kunt wisselen voor bonnen en geld.

Als eerste moet je een aantal gegevens over jezelf invullen, zoals je naam, geboortedatum, e-mailadres, wachtwoord, geslacht en je woonplaats. Er wordt ook om je telefoonnummer gevraagd, maar dit hoef je niet verplicht in te vullen mocht je dit niet willen.

Je krijgt een mailtje met een link opgestuurd naar het e-mailadres wat je hebt doorgegeven. Binnen 24 uur dien je op deze link te klikken en je account te bevestigen. Het inschrijven is zo gepiept en werkt simpel en eenvoudig. Na het inschrijven heb je de eerste 500 punten al binnen!


blank

Hoe werkt Toluna?

Door het geven van jouw persoonlijke mening kun je anderen weer inspireren. Wanneer je ergens niet tevreden over bent, bijvoorbeeld over je telefoonabonnement, is het goed om dit te delen met andere consumenten en bedrijven.

Door het invullen van enquêtes etc. kun je punten verdienen. De punten die je hebt verdiend, kun je weer inruilen voor een beloning naar keuze, bijv. bonnen van bol.com of PayPal. Je wordt dus beloond voor het invullen van de enquêtes en ontvang een leuke beloning waar je zelf weer wat aan hebt.


Enquête & vragenlijsten aanbod

Enquêtes

De enquêtes die je moet invullen komen voornamelijk van grote bedrijven, merken, marktonderzoekbureaus en PR-bureaus. Het doel van de enquêtes is om verschillende meningen te verzamelen over diverse onderwerpen. De enquête kan gericht zijn op producten, media, maatschappij, politiek, diensten. Het invullen van een enquête duurt meestal rond de 15 minuten. De beloning die je ontvang hangt ook af van de grootte van de enquête.

Doordat je na het inschrijven vragen moet invullen, kun je beter worden gematcht aan passende enquêtes.

blank

Spelletjes spelen in de Games Center

Toluna heeft een Games Center opgezet. Sommige spelletjes zijn iedere dag beschikbaar, andere spelletjes maar voor beperkte tijd. Je kunt met sommige spellen ook punten verdienen, maar er zijn ook spellen bij die je alleen voor de lol kunt spelen. Het Games Center is een leuke extra optie om aan deel te nemen.

Toluna Miljonair loterij

Wanneer je je hebt ingeschreven bij Toluna, kun je meedoen met deze loterij. Let op, je moet wel een profielfoto hebben en actief lid zijn. Dit houdt in dat je enquêtes invult, of meedoet met een poll een maand voorafgaand aan de trekking. Iedere dag wint een Toluna lid 1 miljoen punten. Om hier aan deel te nemen en ook daadwerkelijk kans te maken om dit te winnen, moet je als lid minimaal 1 geldig lot hebben. Je kunt deze loten verdienen door enquêtes in te vullen of door loten te kopen voor 500 punten per lot op de beloningspagina.

Uitnodigen van vrienden

Je kunt ook punten verdienen door vrienden uit te nodigen om zich te laten registreren bij Toluna. Je krijgt hier 500 punten bij op je account. Per maand kun je maximaal 10 vrienden uitnodigen.

Testproducten aanvragen

Wanneer je het leuk vindt om producten te testen, is dit ook mogelijk bij Toluna. Je kunt bij testproducten op de Toluna pagina zien welke nieuwe producten er zijn. Hier kun je je dan voor opgeven en wie mag jij wel leuke producten gaan testen.

Hoe haal je het maximale uit je Tolune account?

Door het geven van feedback aan Toluna kun je leuke beloningen ontvangen. Je kunt enquêtes invullen, meedoen in de community en meedoen aan loterijen. Hoe meer je meedoet, hoe meer je verdient. Door veel enquetes in te vullen krijg je ook steeds meer vragenlijsten beschikbaar. Actief meedoen in de community loont dus en zorgt ervoor dat je snel meer kan verdienen.


Beloningen Toluna

 • Uitbetalingsmethode: Waardebonnen of bankoverschrijving / paypal
 • ± uitbetaling per enquête: Verschillend
 • Minimale uitbetaling: 10 euro (30.000 punten)
 • Tijd per enquête: Verschillend
 • Welkomstbonus: 500 punten

Je kunt kiezen voor verschillende beloningen wanneer je punten hebt gespaard. Door naar het Beloningscentrum te gaan op de website, kun je zien welke beloningen er beschikbaar zijn en waar je uit kunt kiezen. Hoe meer punten je hebt gespaard, hoe ruimer de keuze wordt uit beloningen.

blank


Support/klantenservice

Wanneer je bent ingelogd op site van Toluna, vind je een Help-pagina. Hier vind je allerlei vragen en antwoorden. Het is handig om hier eerst een kijkje te nemen mocht je een vraag hebben. Mocht je vraag hier toch niet tussen staan, dan kun je via de site heel makkelijk je probleem, opmerking en/of vraag versturen naar de klantenservice van Toluna. Je kunt dit doen onder het kopje ‘contact’.


Bekendheid

Toluna biedt leuke opties om beloningen te verdienen. Er zijn zo’n 10 miljoen mensen aangemeld bij Toluna. Dagelijks zijn er meer dan 1 miljoen mensen actief op de site. Ze bestaan al sinds 2000.

blank


Privacy & persoonlijke gegevens

Wanneer je je inschrijft bij Toluna, moet je ook je persoonlijke gegevens doorgeven. Je moet je naam, adres, geboortedatum en werk doorgeven. De ingevoerde persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt door Toluna en de antwoorden worden gebruikt in een database mbt verschillende marktonderzoeken. Je gegevens zullen nooit worden gedeeld met anderen zonder toestemming en wanneer dit niet relevant is voor de onderzoeken.

Ze vinden het beschermen van persoonlijke gegevens zeer belangrijk. De persoonlijke informatie die je met Toluna deelt, wordt te allen tijde beschermd. Wanneer je vragen hebt over je data en/of de privacy van je gegevens, kun je altijd contact opnemen via het volgende e-mailadres: privacy@toluna.com.


Hoe kan ik mijn account bij Toluna opzeggen?

Wanneer je ingelogd bent op je account, kun je je afmelden voor het ontvangen van e-mailnotificaties en je kunt je account opzeggen. Onder accountgegevens op je profiel kun je dit doen:

 • Afmelden e-mailnotificaties: je ontvangt geen mailtjes meer van Toluna. Je account blijft nog wel actief, en je kun ook nog gewoon meedoen aan enquêtes en punten inwisselen voor beloningen.
 • Opzeggen account: wanneer je je account opzegt bij Toluna, kun je geen gebruik meer maken van je account en niet meer meedoen met het invullen van enquêtes. De punten die je hebt verzameld zullen komen te vervallen. Je kunt hier dus niks meer mee.

blank