39 voorbeelden om snel geld te verdienen

Laatst bijgewerkt: 23 januari 2023


Iedereen wil geld verdienen. Maar vaak ben je dan bezig met de lange termijn oplossing: een baan. Maar wat nou als dat geen optie is voor jou, of als er geen baan is die bij jou past? Dan wil je op een zo eenvoudig en snel mogelijke manier geld verdienen.

Het zoeken van ideeën kan misschien wat lastig zijn. Gelukkig hebben wij het hele internet al voor je afgestruind om te zoeken naar manieren om snel €10, €100 of meer te verdienen.


1. Enquêtes

blank
Bekijk alle enquete panels

Bedrijven willen altijd weten of de producten die ze maken wel de gevoelige snaar raken in hun consumenten. Ook horen ze graag feedback die helpt om het product te verbeteren. Jij kunt tegen betaling enquêtes invullen om die informatie te geven. Die enquêtes worden aangeboden door bedrijven zoals Toluna, GFK en LifePoints. Dit zijn platforms – of tussenpersonen, die de enquetes uitdelen en rondsturen.

Wat heb je nodig?

Deze manier van geld verdienen is erg laagdrempelig. Je hebt namelijk alleen een account nodig op een website waar je tegen betaling enquêtes kunt invullen. Vervolgens kun je van start met het invullen van enquêtes.

Hoe snel heb je het opgezet?

Als je wilt kun je vandaag al beginnen met het invullen van enquêtes. Heb je genoeg tijd over deze week? Dan kan je dus al gewoon een aantal uur besteden aan geven van informatie tegen betaling.

Hoe snel krijg je betaald?

Bij het invullen van enquêtes gaat het vaak niet om periodieke betalingen, maar ben je zelf verantwoordelijk voor uitbetaling. Je moet dan bijvoorbeeld minimaal 30 euro verdiend hebben om jezelf uit te laten betalen. Hoe hoog dit bedrag precies is, dat hangt af van de aanbieder.

Bekijk alle enquete panels


2. Word thuisverdiener

blank

Wil je echt alle opties benutten om snel geld te verdienen, en heb je daar best wat tijd voor over? Op thuisverdiener.nl kun jij een echte thuisverdiener worden. Hier schrijven we over alle mogelijkheden om vanuit huis snel geld te verdienen. Denk aan onder andere inpakwerk, het testen van producten, Mystery shopper worden, of winacties doen.

Wat heb je nodig?

Een paar uur per week. Als eerst om je in te lezen op het onderwerp. Vervolgens om meerdere geldstromen op te zetten.

Hoe snel heb je het opgezet?

Reken erop dat het enkele dagen kan duren voordat je echt precies weet op welke manieren je via thuisverdiener.nl geld kunt verdienen. Ook is het slim om uit te vinden wat voor jou persoonlijk het beste werkt.

Hoe snel krijg je betaald?

Op onze site schrijven we over allerlei soorten thuis verdienmogelijkheden. De snelheid waarmee je geld krijgt kan daardoor enorm verschillen.

Start als Thuisverdiener


3. Inpakwerk

blank

Ben jij vingervlug en kan jij binnen no-time producten in elkaar zetten of inpakken? Dan is inpakwerk echt iets voor jou. Je bent lekker fysiek bezig en hoeft niet de hele dag naar een scherm te kijken. Ook weet je precies hoeveel je al gedaan hebt en hoeveel je nog moet doen. Inpakwerk kan erg rustgevend zijn voor de geest!

Wat heb je nodig?

Een ruimte in je huis waar dozen kunnen staan is mooi meegenomen. Maar ook een ergonomische werkplek, zoals een hoge tafel waar je aan kunt staan of zitten. Verder heb je een account nodig bij een bedrijf dat inpakwerk aanbiedt.

Hoe snel heb je het opgezet?

De kosten om te beginnen met inpakwerk zijn in principe € 0,00. Dat komt omdat je vrijwel niets nodig hebt om te starten, afgezien een plek waar je de dozen en producten op kwijt kunt. Een nadeel van inpakwerk is wel dat het soms lang duurt voordat je werk krijgt. Dat heeft ermee te maken dat inpakwerk – logisch natuurlijk, bijzonder populair is. De vraag is dus groter dan het aanbod. Meld je daardoor aan bij zoveel mogelijk (betrouwbare) aanbieders.

Hoe snel krijg je betaald?

Als je een opdracht krijgt voor inpakwerk, dan levert dat vaak wel enkele tientallen of soms zelfs honderden euro’s op. Je bent er namelijk wel eventjes mee bezig. Soms bieden de opdrachtgevers aan om je per opdracht te betalen, dus je krijg dan enkele weken na het uitvoeren van de klus betaald.

Bekijk inpakwerk


4. Websites of producten testen

blank

Het testen van producten is bijzonder populair. Bedrijven zoals Toluna, GFK maar ook PlayStation bieden de optie aan om producten te testen. Daarnaast zijn er ook bedrijven met nieuwe websites, die willen weten of alles wel naar behoren werkt. Hoewel je bij het testen van producten soms alleen het product gratis krijgt en dus niet betaald krijgt, krijg je voor het testen van websites wel geld. Je test dan bijvoorbeeld nieuwe software op een boekingswebsite, om te zien of er fouten in voorkomen. Die fouten rapporteer je aan de opdrachtgever. Als website tester is het eigenlijk de bedoeling om de website ‘kapot’ te maken. Lukt dat niet? Dan heb je niet genoeg je best gedaan, of de website bevat geen fouten meer.

Wat heb je nodig?

Voor het testen van producten heb je alleen een kritische blik nodig, waarmee je de fabrikant van relevante feedback kunt voorzien. Voor het testen van websites (of software in algemene zin) kun je een korte cursus doen. Daar word je verteld hoe je een website echt goed onder de loep kunt nemen.

Hoe snel heb je het opgezet?

Producten testen is bijzonder populair en wordt door veel mensen gedaan. Daarom kan het soms lang duren voordat je in aanmerking komt voor een product(reeks). Het is daarom belangrijk om je aan te melden bij alle mogelijke platforms die dit aanbieden. Websites testen genieten hetzelfde lot. Ook hier zijn veel gegadigden voor die graag een extra zakcentje bijverdienen. Probeer dus zoveel mogelijk platforms te vinden die de mogelijkheid aanbieden.

Hoe snel krijg je betaald?

Bij producten testen word je waarschijnlijk niet betaald, maar krijg je binnen enkele dagen na je aanmelding voor een test product een pakketje thuisgestuurd. Bij het testen van websites kan het even duren voordat je uitbetaald wordt. Veel aanbieders hiervan hanteren namelijk een minimaal bedrag wat je bij elkaar moet verdienen om jezelf te laten uitbetalen. De hoogte van dit bedrag kan verschillen.

Bonustip: Spreek je een beetje Engels? Zoek dan ook eens naar buitenlandse websites om te testen. In Amerika en Engeland worden deze opdrachten ook vaak aangeboden, soms voor een interessant bedrag. Vanwege belemmeringen op het gebied van fysieke leveringen, werkt dit minder goed bij producten.

5. Mystery shopper

blank

Krijg je niet genoeg van winkelen, en wil je graag eens een keer betaald worden voor shoppen? Door Mystery shopper te worden kan dat. Je gaat dan op pad met een missie, om bijvoorbeeld schoenen te kopen bij een bepaalde winkel. Nadat je de aankoop hebt gedaan, kun je het bonnetje inleveren en krijg je betaald voor het product.

Wat heb je nodig?

Vrijwel niets. Met een smartphone om aantekeningen te maken en bonnetjes te fotograferen kom je een heel eind.

Hoe snel heb je het opgezet en hoe snel krijg je betaald?

Als Mystery shopper kun je vrijwel direct van start. Wanneer je precies kunt beginnen hangt wel een beetje af van de vraag naar Mystery shoppers. Er zijn veel mensen die betaald willen worden om te winkelen, dus je moet misschien even geduld hebben. Wanneer je een opdracht voltooid hebt, krijg je wel snel je geld. Nadat je een foto hebt gemaakt van het bonnetje, word je aanvraag verwerkt.


6. Verkoop je oude spullen

blank

Tenzij je van jezelf al een minimalist bent, heb je ongetwijfeld een hoop spullen die je niet meer gebruikt. Door oude spullen te verkopen kun je een deel van je geïnvesteerde geld terugkrijgen. En dat kan soms sneller oplopen dan je denkt. Denk aan oude elektronica die je niet meer gebruikt, of oude vintage kleding, boeken, spelletjes of een kapotte laptop. Je verbaast je er soms over hoeveel mensen bereid zijn om te betalen voor spulletjes.

Wat heb je nodig?

Een goede camera, een account op Marktplaats en een voorraadje oude spullen. Heb je weinig spullen? Vraag of er mensen in je omgeving zijn die producten aan jou kunnen geven om te verkopen. Veel mensen zijn te lui om iets op Marktplaats te zetten of om iets weg te gooien.

Hoe snel heb je het opgezet en hoe snel krijg je betaald?

Spullen kunnen soms al binnen een paar uur verkocht zijn. Zeker als er veel interesse is naar wat je te verkopen hebt. Is het iets waardevols, dan kan dat je zomaar flink wat financiële rust bezorgen. Krijg je contant betaald? Dan heb je bij de overdracht direct het geld in handen.


7. Handelen op de beurs (daytraden)

blank

Wie denkt dat je op de beurs alleen op lange termijn geld verdient, heeft het mis. Sterker nog. Handelen kan je in één dag al een rijker persoon maken. Maar ook in één klap armer natuurlijk. Let daarom altijd goed op met waar je in belegt, en met welk geld. Daytrading is een hele populaire manier van beleggen, omdat je hier binnen enkele minuten soms al enkele euro’s winst kan maken.

Wat heb je nodig?

Het belangrijkste wat je nodig hebt is een account bij een online broker, zoals bijvoorbeeld DEGIRO. Hier stort je vervolgens geld op om mee te investeren.

Hoe snel heb je het opgezet en hoe snel krijg je betaald?

Met daytraden kun je in één dag 5.000 euro verdienen, en 5.000 euro verliezen. Zo eenvoudig is het. Het zal wel een paar dagen duren op geld op je account te krijgen, en het uit te laten betalen. Zelfs als je binnen één dag veel geld verdient, zal je dus één of twee werkdagen moeten wachten tot je het daadwerkelijk hebt.


8. Een eigen website beginnen

blank

Je eigen website kan een goudmijn zijn wat betreft een stabiel inkomen. Er zijn diverse methoden om geld te verdienen met je eigen website. Dat zijn bijvoorbeeld de volgende:

  • Affiliate marketing – Waarbij je linkjes plaatst naar bijvoorbeeld Bol.com en een percentage over de opbrengst krijgt.
  • (Google) advertenties – Heb je veel mensen op je website. Door Google advertenties te laten plaatsen, ontvang je daar ook geld over.
  • Gesponsorde posts – Weet jij veel van een onderwerp en gaat jouw site daarover, schrijf dan tegen betaling een gesponsorde post voor een andere website.

Wat heb je nodig?

Er zijn niet veel mensen die een website maken, vooral omdat het veel werk kost.  Je moet namelijk een domeinnaam kopen, een website template kiezen (soms tegen betaling), en je moet teksten gaan schrijven. Vervolgens moet je je afvragen hoe je mensen op de website krijgt. Een cursus SEO (Search Engine Optimization) zou dan bijvoorbeeld van pas kunnen komen.

Hoe snel heb je het opgezet en hoe snel krijg je betaald?

Eerlijk is eerlijk, het opzetten van een winstgevende website gebeurt niet in dagen, niet in weken en misschien zelfs niet in enkele maanden. Wil je echt snel geld verdienen, dan is dit niet één van de beste opties. Wil je een lekkere bijverdienste hebben en enkele tientjes of honderden euro’s per maand verdienen zonder er veel voor te doen? Dan kan het een leuk project zijn.


9. Youtube kanaal beginnen

blank

Iedereen kent Youtube, en dagelijks worden er dan ook miljoenen uren aan nieuwe video’s geplaatst. Daar kan jouw content ook tussen komen te staan, als je creatieve ideeën hebt. Want als ergens veel mensen komen, kun je er geld mee verdienen. Dit kun je bereiken door het opzetten van een Youtube Cash Cow Channel. Dit is een Youtube kanaal dat specifiek gericht is op groei en omzetmaximalisatie. Je leest er meer over in dit artikel.

In het geval van Youtube heb je de volgende verdienmodellen:

 • Advertenties: De video’s voor en tijdens advertenties leveren een paar eurocent per 100 views op. Heb je 200 views, of 200.000? Daar zit een bizar verschil tussen.
 • Merchandise: Ben je populair op Youtube? Dan kun je ook merchandise gaan verkopen. Dit is bijvoorbeeld een t-shirt met een leuk logo. Die koop jij in voor 10 euro, en verkoop je misschien voor 15 euro per stuk.
 • Product promotie: Als je veel views krijgt, zijn andere bedrijven in jou geïnteresseerd. Jij kan dan veel mensen binnen hun doelgroep bereiken. Daar betalen ze soms grof geld voor.
 • Patreon: Sommige DJ’s zijn alleen op Youtube actief en bieden aan om Patreon te worden. Dat betekent dat je geld kan doneren, en daarmee soms het recht krijg om muziek te downloaden van de artiest.

Wat heb je nodig?

Afhankelijk van je verdienmodel: vooral héél veel kijkers. Hoe meer mensen je video bekijken, hoe meer advertenties opleveren, hoe meer merchandise je kunt verkopen of hoe meer bedrijven je betalen voor reclame. Ook heb je accounts nodig bij Youtube, Patreon of contacten met persbureau’s om jezelf onder de aandacht te brengen.

Hoe snel heb je het opgezet en hoe snel krijg je betaald?

YouTube bevat een enorme zee aan digitale content. Daar moet je eerst in gevonden worden door mensen. Vervolgens moet je erachter komen welke content mensen leuk vinden. Voordat je kunt samenwerken met bedrijven moet je wel enkele tienduizenden views per maand hebben. Wil je goed geld verdienen met advertenties, dan zal je al ver boven de 100.000 views per maand uit moet komen.


10. Livestreaming, met bijv. twitch

Twitch is een zeer populair kanaal om livestreams op te nemen, bijvoorbeeld van je favoriete games. Andere mensen op Twitch kunnen vervolgens kiezen om jou te ondersteunen met een maandelijks bedrag, of een eenmalige donatie. Vervolgens kunnen zij al jouw content bekijken. Je kunt zelf bepalen welke content je maakt, waardoor je dus enorm succesvol kunt worden, of kunt floppen.

Wat heb je nodig?

Een Twitch account om mee te beginnen. Verder heb je alleen creatieve ideeën nodig om kijkers aan te trekken.

Hoe snel heb je het opgezet en hoe snel krijg je betaald?

Een Twitch account aanmaken is een kwestie van enkele minuten. Vervolgens moet je livestreams inplannen en organiseren. Voordat mensen gaan betalen voor je livestreams moet je wel al enkele weken of zelfs maanden bezig zijn. Maar, is het dan zover dat je populair bent, dan kan je zomaar honderden of zelfs duizenden euro’s per maand gedoneerd krijgen.


11. Influencer worden

Sommige mensen hebben een bepaalde gave om andere mensen aan zich te verbinden. Ben jij zo iemand – ook wel influencer genoemd? Wanneer jij grote groepen mensen kunt beïnvloeden met jouw keuzes, dan ben je heel erg interessant voor bedrijven. Door jou de producten aan te laten prijzen, verkopen zij meer. Er zijn influencers die tot wel 50.000 euro krijgen voor een grote campagne van een bedrijf.

Wat heb je nodig?

Een interessant verhaal, verschillende social media kanalen en enkele honderdduizenden volgers. Dat heb je nodig om influencer te kunnen zijn. Mensen moeten op elk moment van de dag met jouw content geconfronteerd worden.

Hoe snel heb je het opgezet en hoe snel krijg je betaald?

Influencer ben je morgen nog niet. Waarschijnlijk over 6 maanden ook niet niet. Het zal waarschijnlijk wel even duren voordat je een vaste fanbase hebt opgebouwd waar je geld mee kunt verdienen. Wil je écht snel geld verdienen, kijk dan in deze lijst naar enkele andere ideeën die je in de tussentijd kunt doen.


12. Gebruik je lichaam als digitaal product

Ben je niet verlegen, en ben je goed in het verleiden van mensen? Dan kan je altijd nog webcammodel worden, of je eigen seksueel getinte video’s opnemen. Er zijn diverse platforms voor webcammodellen, maar sinds de start van de corona crisis ziet de wereld ook steeds meer websites zoals OnlyFans als paddenstoelen uit de grond schieten. Op dit soort platforms moeten mensen betalen om bepaalde videocontent te zien, en een groot deel van die content is alleen bestemd voor volwassenen.

Wat heb je nodig?

Een lichaam waar mensen tot aangetrokken worden is uiteraard mooi meegenomen. Dat levert je namelijk meer kijkers op. Maar sommige mensen zijn aangetrokken tot hele andere dingen. Bekijk dus vooral wat jij te bieden hebt, en of daar mensen tot aangetrokken. Daarnaast is een goede webcam een vereiste, en een stabiele internetverbinding.

Hoe snel heb je het opgezet en hoe snel krijg je betaald?

Een webcam aanzetten, je kleding uitdoen, en vervolgens wachten op kijkers. Dat is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen. Ben je erg in trek bij de mensen op het online platform, dan kan je fooien verwachten, of abonnees op je kanaal. Dit kun je vervolgens uit laten betalen, waardoor je betrekkelijk snel geld kunt verdienen.


13. Begin een handel op Instagram, Marktplaats of Catawiki

blank

Wat heb je nodig?

 • Producten om te verkopen
 • Kennis van antieke spullen als je hierin gaat handelen

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Het aanmaken van een account kan erg snel
 • De snelheid van het opzetten hangt vooral af van de verkrijgbaarheid van spullen.
 • Als je al veel spullen bezit, kan het erg snel gaan.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Sommige producten verkoop je binnen no-time. Anderen raak je nooit kwijt.
 • Na verloop van tijd weet je welke spullen interessant zijn voor kopers.
 • Betalingen kunnen direct plaatsvinden, zowel contant of per bank.

14. Eten bezorgen

blank

Wat heb je nodig?

 • Een fiets, scooter of auto, tenzij je deze krijgt van het bedrijf.
 • Een redelijke conditie als je het met de fiets bezorgt.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Sinds Corona bestellen steeds meer mensen hun eten online. Je kan dus vrijwel overal aan de slag.
 • Je hebt geen speciale talenten of opleiding nodig, dus vrijwel iedereen kan solliciteren.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Je zal waarschijnlijk als freelancer of in loondienst werken.
 • Dat betekent dat je één keer per vier weken of per maand betaald wordt.

15. Word freelancer

Wat heb je nodig?

 • Als ondernemer moet je ingeschreven staan bij de KVK, wat zo’n € 50,00 kost.
 • Soms heb je een opleiding of brede kennis nodig om ergens aan de slag te gaan.
 • Je hebt een talent waar mensen graag geld voor betalen, zoals designer, tekstschrijver, vertaler, videograaf of geweldige planvaardigheden (virtueel assistent)

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Je kan vandaag naar de Kamer van Koophandel en morgen je eerste opdracht regelen.
 • Het krijgen van je eerste opdrachten kan wel lastig zijn zonder ervaring of netwerk.
 • Op platforms als Freelancer.nl kan je soms sneller een opdrachtgever vinden.

Hoe snel krijg je betaald?

 • In sommige gevallen is een betaling vooraf toegestaan (grote opdracht).
 • Je kan per opdracht laten uitbetalen of per maand.
 • Let er wel op dat de opdrachtgever enkele weken heeft om te betalen. Dus zet op je factuur een uiterlijke betalingstermijn neer.

16. Word krantenbezorger

Wat heb je nodig?

 • Een stevige fiets en een goede conditie.
 • Een goede regenjas voor het prachtige Nederlandse weer.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Een wijk bij jou in de buurt is waarschijnlijk vrijwel direct beschikbaar

Hoe snel krijg je betaald?

 • Bij een krant werken is in loondienst werken, dus je krijgt waarschijnlijk per maand of per vier werken betaald.

17. Word personal trainer

blank

Wat heb je nodig?

 • Je hebt officieel geen diploma nodig om als PT’er te werken.
 • Verstand van trainen, sporten en blessures is wel aangeraden.
 • KVK-inschrijving is wel vereist als je niet in loondienst bent.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Het duurt vrij lang voordat je een grote klantenbase hebt opgebouwd.
 • Het kan enkele weken duren om de eerste 2-3 klanten te vinden.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Je kan klanten vragen om cash te betalen per keer, als je freelancer bent.
 • In loondienst krijg je elke maand betaald.

18. Word gids voor toeristen

Wat heb je nodig?

 • Alle informatie van een regio die je kunt vinden.
 • Studiemateriaal, lesboeken, geschiedenisboeken.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Via Tripadvisor kun je klanten proberen te vinden.
 • Kan vrij lang duren voordat het winstgevend is.
 • Je kunt ook ‘free walking tours’ opzetten.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Als je een Free Walking Tour organiseert krijg je een fooi. Dat is contant en direct.
 • Werk je voor een bedrijf, dan zal de betaling maandelijks zijn.

19. Word kunstenaar of artiest

Wat heb je nodig?

 • Schildermateriaal, zoals doeken, schildersezel, kwasten en verf
 • Microfoon, speakers of instrumenten

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Je kan vandaag nog beginnen, maar het zal waarschijnlijk lang duren voordat je klanten vindt.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Soms krijg je direct contant betaald voor je prestaties. Zeker als je voor jezelf werkt.

20. Koerier worden

Wat heb je nodig?

 • Fiets, scooter of auto

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Als er vraag is naar een koerier, mogelijk dezelfde week nog

Hoe snel krijg je betaald?

 • Werk je als freelancer, dan stuur je periodiek een factuur.
 • In loondienst krijg je gewoon per maand betaald.

21. Word pakketjes bezorger

Wat heb je nodig?

 • Rijbewijs
 • Soms een eigen auto

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Als er een positie geopend is, dan kan je soms dezelfde week aan de slag.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Als je als freelancer werkt, kan je soms per week of per opdracht facturen versturen.
 • In loondienst krijg je per maand betaald.

22. Verkoop je foto’s of video’s op een platform

Wat heb je nodig?

 • Goede camera’s.
 • Een drone voor luchtfoto’s (veel vraag naar).
 • Foto’s die je in het verleden hebt gemaakt

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Je kunt zelf bedrijven benaderen met het aanbod om foto’s te maken.
 • Je kunt advertenties plaatsen met je aanbod.
 • Het zal wel even duren voordat je je eerste opdracht krijgt.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Vaak per opdracht, dus dat kan al binnen één dag zijn als je je werk op die dag oplevert.

23. Verhuur een kamer, je huis, parkeerplek, auto of boot

Wat heb je nodig?

 • Een account op bijvoorbeeld Airbnb (je kan hier ook alleen één kamer in huis verhuren).
 • Een extra ruimte in huis of buitenshuis.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Binnen enkele minuten heb je een account.
 • Maak wat mooie foto’s en je bent klaar voor de verhuur.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Via verhuurplatformen krijg je vaak pas enkele dagen of weken na het verblijf een uitbetaling.
*Tip: vraag in het begin (te) lage prijzen. Verhoog je prijzen pas wanneer je reviews hebt gekregen dat de prijs/kwaliteit bijzonder goed is.

24. Babysitten

Wat heb je nodig?

 • Een baby om op te passen.
 • Ervaring met oppassen en het liefst referenties van andere gezinnen.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Babysitten wordt vaak via-via geregeld. Dat kan soms bijzonder snel gaan.
 • Je kunt het ook via een instantie doen.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Babysitters worden vaak per avond of oppas moment betaald.
 • Werk je voor een instantie, dan wordt je mogelijk wekelijks of maandelijks betaald.

25. Huishoudelijke klusjes, schoonmaken, auto wassen, gras maaien

Wat heb je nodig?

 • Schoonmaakspullen, tuinbenodigdheden of ander materiaal

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Met een paar flyers in de buurt en de juiste timing, kan je misschien wel dezelfde week aan de slag.
 • Je kan ook bij een thuiszorgbedrijf werken om huizen schoon te maken.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Werk je voor jezelf, dan krijg je waarschijnlijk per klus betaald.
 • Bij een organisatie in loondienst ontvang je waarschijnlijk per maand je loon.

26. Honden uitlaat service

Wat heb je nodig?

 • Een hond om uit te laten.
 • Referenties van andere hondenbezitters.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Veel hondenbezitters kennen andere hondenbezitters.
 • Via-via kun je dan mogelijk snel veel andere honden uitlaten.
 • Als je via een uitlaatservice aan de slag gaat, dan kan het even duren voordat je werk hebt.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Sommige klanten zullen je als freelancer per keer betalen. Maar het kan soms handiger zijn om per maand te betalen, en het bijvoorbeeld over te storten.
 • Je kunt ook een pakketprijs afspreken, waarvan de helft vooraf betaald moet worden.

27. Schrijf, publiceer en verkoop een boek

Wat heb je nodig?

 • Heel veel tips tegen ‘writersblock’.
 • Een cursus om beter te schrijven.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Het schrijven van een boek kan jaren duren. Maak je een klein boekje, dan kan enkele weken genoeg zijn.
 • Het vinden kan mogelijk wel lang duren.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Pas wanneer iemand jouw boeken koopt.
 • Dit kan snel zijn als je ze in eigen kring verkoopt, maar ook lang wanneer je het via een uitgever doet.

28. Ontwikkel een eigen cursus of digitaal product

Wat heb je nodig?

 • Een talent of kennis waar andere mensen voor willen betalen.
 • Videocamera, fotocamera, of microfoon.
 • Een locatie, indien nodig.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Binnen enkele dagen kun je al een goede cursus in elkaar zetten.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Je krijgt waarschijnlijk uitbetaald op je account zodra iemand jouw cursus heeft gekocht.
 • Bij een offline cursus kun je mensen direct laten betalen.

29. Doe mee aan geneesmiddelenonderzoek

Wat heb je nodig?

 • Soms een gezond lichaam, soms moet je roken of andere leefgewoontes hebben.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Wanneer je aangemeld bent, kun je vrijwel direct een afspraak maken.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Je krijgt binnen enkele dagen of weken na het onderzoek betaald.

30. Handelen/beleggen in vastgoed

Handelen in vastgoed is niet weggelegd voor iedereen. Je moet namelijk wel een startkapitaal hebben, of een extra vastgoedhypotheek kunnen krijgen om te handelen. Dat neemt ook grotere risico’s met zich mee. Bekijk eens een paar video’s op YouTube om te zien welke risico’s er kleven aan deze manier van investeren. Bij vastgoed kun je denken aan winkelpanden, bedrijfsruimtes, huizen of garageboxen.

Wat heb je nodig?

 • Startkapitaal, of de mogelijkheid om een extra hypotheek te krijgen voor investeringen.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Voordat je geschikt vastgoed gevonden hebt, en de financiering rond is, ben je wel enkele maanden verder.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Dat hangt af van wanneer je het vastgoed weer verkoopt. Dat kan soms pas jaren later zijn, zeker als de markt instort en de waarde eerst keldert.

31. Reclame rijden: laat je auto wrappen met reclame

Wat heb je nodig?

 • Een auto die er redelijk nieuw uitziet.
 • Je auto mag vaak niet ouder zijn dan tien jaar, en geen zichtbare schade hebben.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Zodra je auto in aanmerking komt, worden er stickers geplaatst door een bedrijf.
 • Zij halen het er ook weer vanaf nadat de periode voorbij is.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Je krijgt per maand betaald om rond te rijden met een auto vol stickers.
 • De vergoeding kan oplopen tot 300 euro per maand.

32. Organiseer evenementen, bijvoorbeeld met meetup.com

Wanneer je zelf evenementen organiseert kun je een entree vragen, en daar vervolgens geld aan verdienen. Een website waar je dit goed kunt organiseren is meetup.com. Wees daar wel altijd duidelijk in de omschrijving als er een bepaalde vergoeding aan het evenement.

Wat heb je nodig?

 • Een leuk idee of activiteit waar mensen aan mee willen doen.
 • Locatie, materiaal of eten en drinken.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Een account heb je zo opgezet.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Wanneer je een evenement organiseert, dan kan je mensen vooraf laten betalen, maar ook op het moment dat het evenement plaatsvindt.

33. Neem kleine klusjes aan

Er valt via internet veel geld te verdienen. Zo zijn er bijvoorbeeld websites zoals Fiverr of People Per Hour, waar je jouw diensten voor een paar euro (per uur) kunt aanbieden. Kan jij logo’s ontwerpen? Weet jij hoe je WordPress websites maakt? Op deze sites kun je er geld mee verdienen.

Wat heb je nodig?

 • Kennis over een onderwerp waar mensen naar op zoek zijn. Denk aan webdesign, schrijven en ontwerpen.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Een account heb je binnen enkele minuten opgezet.
 • Afhankelijk van je prijs kun je ook redelijk snel klanten verwachten.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Je krijgt per opdracht betaald. Je krijgt via platforms als Fiverr wel pas betaald als de klant tevreden is. Dat kan dus soms enkele dagen of weken duren, afhankelijk van de grootte van de opdracht.
*Tip: start met een lage vergoeding om klanten aan te trekken. Wanneer je meer klanten hebt kun je de prijs weer verhogen.

34. Seizoenswerk

Tomaten plukken, rozen knippen, tulpen koppen. Er is veel seizoenswerk te vinden in Nederland. Met name in de regio’s waar veel kassen te vinden zijn, bijvoorbeeld het Westland.

Wat heb je nodig?

 • Vervoer van en naar je werk
 • Passende werkkleding

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Een belletje kan al genoeg zijn om in de plaatselijke kas te kunnen komen werken.

Hoe snel krijg je betaald?

 • In sommige kassen krijg je wekelijks een enveloppe met geld mee naar huis. In andere seizoenswerkplekken kan het een maand duren voordat je het eerste salaris krijgt.

35. Maak en verkoop eigen gemaakte producten

Wat heb je nodig?

 • Een creatieve geest en veel inspiratie
 • Materialen om producten te maken. Denk aan schilderijen, geboetseerde spullen, klei of hout.
 • Goede camera om foto’s te maken van je producten.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Binnen enkele minuten heb je een account op bijvoorbeeld Etsy.
 • Met wat geluk kan je binnen enkele dagen wat spullen verkopen.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Verkoop je offline, kan je direct contant geld krijgen.
 • Verkoop je online, dan moet je vaak wachten op je geld tot de koper het product ontvangen heeft.

36. Geef les vanuit huis

Kan jij bijzonder goed Nederlands spreken, spreek je een andere taal, of ben je goed in naaien, haken of andere creatieve bezigheden? Dan kan je ook een cursus aan huis organiseren. Dit is een leuke manier om mensen te leren kennen en om geld te verdienen.

Wat heb je nodig?

 • Een lesruimte en studiemateriaal

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Je kunt op Facebook adverteren met je cursus, waardoor je redelijk snel veel bereik krijgt.

Hoe snel krijg je betaald?

 • Bij een cursus krijg je vaak van tevoren betaald, of op de dag zelf.
 • Je krijgt dus vaak redelijk snel betaald.
 • Bij meerdere lessen kun je ook een vooruitbetaling vragen.

37. Onderhandel over je vaste kosten en salaris

Betaal je een hoge huur? Je kan dan prima onderhandelen over de huurprijs. Natuurlijk werkt het wel alleen als je een huur betaalt die niet veel andere mensen willen of kunnen betalen. Rondom de sociale huurprijs kun je waarschijnlijk niet onderhandelen omdat er duizenden anderen zijn die graag in die woning willen wonen voor een hogere prijs.

Je kunt ook onderhandelen over je maandelijkse kosten. Denk aan de servicekosten die je betaalt, of bepaalde abonnementen die je afneemt. Je kan bijvoorbeeld de glazenwasser vooruitbetalen en om een korting vragen.

Vervolgens kun je onderhandelen over je inkomsten, je salaris dus. Ben je freelancer, stel dan een ander bedrag voor aan de opdrachtgever. Bij je werkgever kunnen ze wellicht ook nog wel een paar tientjes per maand extra betalen. Dat telt aan het eind van het jaar toch weer mooi op. Kan je niet onderhandelen met je werkgever, of zijn ze niet bereid om je meer geld te bieden? Ga dan gewoon lekker ergens werken waar ze beter betalen.


38. Word ondernemer in een branche waar veel gesubsidieerd wordt

Subsidie is een geldstroom vanuit de overheid, om bepaalde initiatieven te ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld zijn om jongeren meer te laten bewegen, maar ook kan het gericht zijn op het milieu. Zoek eens uit in welke branches er veel gesubsidieerd wordt. Op dit moment is sport interessant, maar steekt duurzaamheid daar met kop en schouders bovenuit. Je kunt subsidie ontvangen door met interessante ideeën te komen en ze uit te willen voeren.

Wat heb je nodig?

 • Kennis van zaken over subsidies, verschillende regelingen en voorwaarden.
 • Een goed idee om een bepaalde maatschappelijk doel te behalen.

Hoe snel heb je het opgezet?

 • Het kan weken of maanden duren voordat je goedkeuring hebt om subsidie te ontvangen.

Hoe snel krijg je betaald?

 • De overheid is voorzichtig met het geven van subsidie.
 • Reken er dus op dat je vrij lang op je geld moet wachten.

39. Geld maakt geld; ga beleggen

Heb je wat spaargeld liggen? Dan kan je dat geld eenvoudig vermenigvuldigen door het van je bankrekening af te halen en het ergens anders op te slaan. Beleggen is een prima alternatief voor sparen omdat er veel meer geld mee te verdienen is dan aan spaargeld.

Voorbeelden van beleggen zijn:

 • Vastgoed: Zie punt 30.
 • Crowdfunding: Je kunt investeren in bedrijfsleningen of projecten in ontwikkelingslanden.
 • P2p lenen: Via Peer to Peer leningen leen je geld aan consumenten, die jou een hoge rente terugbetalen.
 • Etf’s: Via beleggingen op de beurs, met name via een ETF, kun je betrekkelijk eenvoudig en met een laag risico geld verdienen.
 • Goud en schaarse goederen: Grondstoffen zoals olie, goud, zilver en koffie zijn grondstoffen zijn.

Algemene tips

Geld verdienen is mooi, maar je moet wel een aantal tips in acht houden. Want ondanks dat veel van de mogelijkheden in dit rijtje veilig zijn, kun je soms toch een foutje maken. Daarom hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je geen geld verliest in plaats van verdient.

Kijk uit voor scams en oplichting

Snel geld verdienen is een mogelijkheid, maar trekt ook ‘foute’ online types aan. Zo moet je bij sommige verdienmogellen op internet bijvoorbeeld eerst 25 euro overmaken om daarna veel geld te verdienen, en verdien je vervolgens geen geld, waardoor je 25 euro kwijt bent.

Voorkom dat je voor MLM valt

Multi Level Marketing is een manier van geld verdienen waarbij je nooit echt rijk of gelukkig wordt. Dit werkt als een soort piramide, waarbij de bovenste persoon veel geld verdient, maar jij bijna niets. Denk bijvoorbeeld aan luchtjesverkopers. Jij koopt dan van iemand anders een pakket met luchtjes voor 150 euro, die je vervolgens doorverkoopt aan anderen. Jij raakt je luchtjes misschien moeilijk kwijt, terwijl de persoon ‘boven’ jou 150 euro verdient aan de verkoop.

Verwacht geen gouden bergen

Wanneer je snel geld verdient, dan moet je er niet van uitgaan dat je binnen no-time enorm veel geld hebt. Zie het vooral als een korte tussenpoos waarin je even wat extra geld kunt verdienen. Denk vooral na over de lange termijn, en wat je kunt doen om over enkele maanden of jaren een grote hoeveelheid geld gespaard te hebben.

Zorg ervoor dat je legaal werkt

Wanneer je snel geld verdient, dan kan dat soms zonder contract zijn. Ook wanneer je klusjes doet voor anderen die dat contant afrekenen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om dit niet op te geven aan de belasting, maar dat is natuurlijk niet handig. Controleer daarom altijd of wat je gaat doen wel toegestaan is, en of je bepaalde inkomsten wel of niet aan belasting moet opgeven.