Hoe kan ik geld verdienen met inpakwerk vanuit huis?

Laatst bijgewerkt: 23 januari 2023

Veel mensen die vanuit huis willen bijverdienen zoeken nog altijd als eerste naar inpakwerk.  In dit artikel laten we je zien wat inpakwerk is, waarom het zo prettig (en dus zo populair) is en waar je op moet letten als je aan de slag gaat met inpakwerk. Daarnaast vertellen we je hoe je malafide aanbieders van inpakwerk herkent en geven we je leuke alternatieven. Stuk voor stuk werkzaamheden die ook heel eenvoudig zijn en waarmee je ongeveer evenveel kunt verdienen.


Helaas zijn er momenteel geen inpakwerk vacatures beschikbaar.
Beste Keuze

Test gratis producten vanuit huis

 • Geef een mening over het product.
 • Wat je test mag je houden!
 • Geld en vouchers verdienen met invullen van polls en enquêtes

Nog beter dan inpakken!

 • Ontvang €5-10 per enquête
 • Grote aanbieder met een groot aanbod van enquêtes
 • Goede vergoedingen en snelle uitbetalingen
 • Uitbetaling op bankrekening binnen 1 werkdag

Wat is inpakwerk vanuit huis?

Bij inpakwerk vanuit huis krijg je de artikelen die je in moet pakken gewoon bij je thuis afgeleverd, net als het inpakmateriaal zoals kleine doosjes of tasjes waar je de producten in moet doen. Denk bijvoorbeeld aan het netjes opbergen van een pennenset in een luxe opbergbox, die vervolgens in een doosje stoppen en tot slot netjes dichtplakken zodat het meteen naar de winkel kan worden vervoerd om verkocht te worden. Inpakwerk vanuit huis is heel makkelijk en het verdient ook nog eens redelijk, vooral wanneer je bedenkt hoe eenvoudig het werk is. Daardoor is het ook heel populair en helaas steeds lastiger te vinden.


Waarom zou je inpak werk doen vanuit huis?

Inpakwerk is voor mensen die graag vanuit huis willen werken heel aantrekkelijk. Dat komt met name doordat:

 • Het heel eenvoudig werk is. Er is niet een bepaald opleidingsniveau voor nodig en ook werkervaring is zelden vereist. Het belangrijkste is dat je niet twee linkerhanden hebt en geen moeite hebt met eentonig werk.
 • Je voor inpakwerk geen cursus hoeft te doorlopen, want de instructies staan vaak op een enkel A4-tje. Je kunt dus ook vrijwel meteen beginnen met het werk zodra je de spullen in huis krijgt.
 • Je het inpakwerk makkelijk even op kunt pakken wanneer tijd hebt, maar het net zo eenvoudig weer weg kunt leggen als er iets tussenkomt.
 • Je geld kunt verdienen terwijl je naar de radio luistert of televisie zit te kijken. Dat komt doordat het eenvoudig werk is dat al snel routine wordt en je jezelf er dus ook amper op hoeft te concentreren. Daardoor verveelt het ook niet zo snel.

Zijn inpakwerkzaamheden als thuiswerk makkelijk te vinden?

Inpakwerk vanuit huis is helaas steeds zeldzamer aan het worden. De meeste bedrijven hebben het inpakken tegenwoordig gewoon in het productieproces opgenomen omdat machines die dat kunnen steeds beter, sneller en goedkoper worden. Grote bedrijven verplaatsen de eenvoudige werkzaamheden ook graag naar lagelonenlanden, zodat je als Nederlandse thuiswerker al snel achter het net vist. Daarnaast bieden veel thuiswerkcentrales de nieuwe opdrachten het liefst bij hun bestaande groep thuiswerkers aan wanneer ze weten dat die betrouwbaar en op tijd werk afleveren. Daartussen komen kan – met name door het krimpende aanbod – lastig zijn. Maar met veel geluk en doorzettingsvermogen is dit eenvoudige werk nog altijd te vinden en er zijn gelukkig ook voldoende alternatieven voor.


Hoeveel kun je verdienen met inpakwerk?

Inpakwerk is geen werk waar je snel rijk van zult worden, maar dat geldt helaas voor vrijwel al het betrouwbare thuiswerk dat je kunt vinden. Vaak word je per stuk betaald en niet per uur, zodat het wel een kwestie is van meer verdienen als je in staat bent sneller te werken.

Maar uiteraard moet je ook netjes blijven werken, want als je slordig werk aflevert is de kans groot dat je na verloop van tijd geen werkzaamheden meer krijgt toebedeeld. In de praktijk mag je bij een gemiddeld werktempo rekenen op 8 tot 10 euro per uur, maar dat hangt er ook vanaf hoe vlot je de vaak wisselende werkzaamheden onder de knie hebt.


Waar moet je op letten bij het doen van inpakwerk?

Net zoals bij alle andere vormen van thuiswerk is inpakwerk vanuit huis heel specifiek werk waarbij je op een aantal zaken goed moet letten.

1. Focus op kwaliteit en daarna op snelheid

Hoe sneller je werkt hoe meer je over het algemeen kunt verdienen bij inpakwerk. Daardoor kan de verleiding ontstaan om al meteen zo snel mogelijk de werkzaamheden af proberen te krijgen. De kans is dan echter groot dat je fouten gaat maken en dat zorgt er weer voor dat je slechte kwaliteit aflevert of juist langzamer bent omdat je te gehaast werkt. Focus je dus eerst op de kwaliteit want dan ontwikkel je meer routine waardoor het tempo vanzelf omhoog gaat. Zo kun je zo goed als foutloos werken en toch de snelheid langzaam opvoeren totdat het een automatisme wordt.

2. Grote artikelen nemen veel plek in

Bij inpakwerk vanuit huis worden vaak heel grote hoeveelheden artikelen met het bijbehorende  inpakmateriaal bij je thuis afgeleverd en dat moet je dus wel ergens netjes en droog op kunnen slaan. Dat betekent ook dat je veel ruimte moet hebben, vooral bij grotere artikelen. Heb je weinig ruimte, stel jezelf dan alleen beschikbaar voor het inpakken van kleinere producten zoals pennen.

3. Inpakwerk is heel gewild

Vanwege het gemak en de eenvoud van inpakwerk is dit heel populair en aangezien het aanbod steeds kleiner wordt is het geen garantie dat je zelf eenvoudig inpakwerk kunt vinden. De weinige inpakklussen die door Nederlandse bedrijven aan thuiswerkers tegenwoordig worden uitbesteed zijn dus heel lastig te vinden. Nieuwe opdrachten worden bovendien vaak binnen het bestaande netwerk van een thuiswerkcentrale ingevuld.

4. Let op de belastingen

Net zoals bij ander thuiswerk kom je als inpakker vanuit huis vrijwel nooit in dienst bij het bedrijf waar je de werkzaamheden voor verricht. Meestal schrijf je jezelf in bij een thuiswerkcentrale die meerdere bedrijven bedient, maar ook een contract bij zo’n thuiswerkcentrale is niet logisch omdat dat vaak geen uitzendbureau is maar een bemiddelaar. Let er dus op dat je ook zelf het geld dat je verdient op moet geven bij de belasting om daar geen gedoe mee te krijgen.


Aanbieders van inpakwerk: thuiswerkcentrales

Aanbieders van inpakwerk heb je met name in de vorm van thuiswerkcentrales. Dat zijn bemiddelingsbureaus die bedrijven die inpakwerk uit willen besteden in contact brengen met thuiswerkers.

Wanneer de thuiswerkcentrale door een bedrijf benaderd wordt zal die op zoek gaan naar geschikte kandidaten om de artikelen vanuit huis in te gaan pakken. Dat betekent meestal dat je als thuiswerker in de regio moet wonen waar het bedrijf is gevestigd, omdat het anders te lastig (of gewoon te duur) wordt om de artikelen te brengen en later weer op te halen. Het is voor je kansen als thuiswerker dus absoluut een pluspunt wanneer je in een dichtbevolkt gebied met veel bedrijvigheid woont.


Betrouwbaar inpakwerk vinden

Wanneer je al langere tijd via internet op zoek bent naar thuiswerk zoals inpakwerk dan weet je inmiddels als het goed is ook dat er veel malafide partijen actief zijn. Die zien dat veel mensen graag  een redelijk inkomen willen verdienen vanuit huis en misbruiken die legitieme wens voor hun eigen financiële gewin.

Zo zijn er helaas behoorlijk wat malafide thuiswerkcentrales actief die helemaal geen thuiswerk kunnen aanbieden maar jou wel graag verleiden om je bij ze in te schrijven, vaak tegen betaling. Betrouwbaar inpakwerk vinden via internet is daardoor helaas heel erg moeilijk geworden.


Wanneer is inpakwerk betrouwbaar?

Wanneer is inpakwerk betrouwbaar? Dat is goed om te weten want omdat inpakwerk zo populair is zijn er helaas ook een aantal malafide thuiswerkcentrales actief die voor jou alleen maar verspilling van tijd en soms zelfs geld zullen zijn. Om betrouwbaar thuiswerk zoals inpakwerk te herkennen is het vooral belangrijk om de volgende dingen vooraf te checken:

 • Gaat het wel om een serieus bedrijf? Check de website en controleer het KVK-nummer dat daarop staat op de website van de Kamer van Koophandel.
 • Google de naam van het bedrijf en zoek daarbij met name naar ervaringen van andere mensen.
 • Moet je betalen om jezelf in te schrijven voor thuiswerk zoals inpakwerk? Negeer die thuiswerkcentrale dan maar, want je hoort geen investering te hoeven doen om alleen maar kans te maken op werk. Vaak lijkt het bedrag heel redelijk, bijvoorbeeld enkele tientjes om de kosten te dekken. Maar die kosten zijn er amper en dat is dus heel makkelijk verdiend voor de oplichters in kwestie.
 • Ook wanneer er opvallend goede vergoedingen worden beloofd is de kans groot dat iemand je voor de mal houdt, want inpakwerk wordt gewoon niet goed betaald. Vaak verdien je er maximaal 10 euro per uur mee (bruto) en dat is dan nog steeds gebaseerd op een heel hoog werktempo.

Deze tips gelden overigens ook voor andere vormen van thuiswerk.


Alternatieven voor inpakwerk

Zoals we al aangaven is het aantal bedrijven dat betrouwbaar inpakwerk aanbiedt tegenwoordig niet zo groot meer als het ooit was. Het is daarom een goed idee om ook alternatieven te overwegen. Daarvan hebben we er hier alvast een aantal voor je verzameld. Het gaat altijd om eenvoudige werkzaamheden waarmee je vanuit huis ongeveer hetzelfde kunt verdienen als met inpakwerkzaamheden.

Alternatief 1: Data entry

Data entry is het toevoegen van gegevens aan een website of een database. Hiervoor heb je niet een bepaalde opleiding nodig omdat het om heel eenvoudig werk gaat zoals het overtypen van teksten of informatie uit allerlei bronnen opzoeken en samenvoegen. Het is echter wel essentieel dat je  redelijk tot goed met computers om kunt gaan. Voor het maximaliseren van je verdiensten is het ook handig wanneer je in een goed tempo en vrijwel foutloos kunt typen.

Alternatief 2: Koken voor anderen

Bij ThuisAfgehaald.nl kun je mensen uit jouw regio blij maken met je kookkunsten en daar ook nog voor betaald krijgen. Hier zul je niet rijk van worden, maar als je toch al van koken houdt is het een leuke manier om wat geld bij te verdienen. En wie weet is het wel de start van een professionelere aanpak wanneer je merkt dat je maaltijden op prijs worden gesteld.

Alternatief 3: Telefonische verkoop

Bij telefonische verkoop vanuit huis kun je op tijden wanneer het jou goed uitkomt bellen met bedrijven of consumenten om die voor te lichten over een dienst of product waar ze wellicht interesse in zouden kunnen hebben. Maar ook goede doelen gebruiken nog altijd de telefoon om mensen om hun steun te vragen. Je moet vaak een computer hebben maar het bellen zelf kost jou geen geld. Een mogelijk nadeel is wel dat een telefonische campagne meestal vooraf wordt gegaan door een spoedcursus op locatie.

Alternatief 4: Enquêtes invullen

Enquêtes invullen is eenvoudig sporadisch thuiswerk waarmee je op een leuke en makkelijke manier wat kunt bijverdienen. Met name wanneer je jezelf bij meerdere aanbieders aanmeldt kan het op de lange termijn een leuk extraatje opleveren, maar het zal natuurlijk nooit een volwaardig inkomen opleveren omdat het aantal enquêtes dat je in kunt vullen vaak beperkt is. Combineer deze werkzaamheden dus met een of meer van de andere thuiswerk alternatieven.

Alternatief 5: Handelen via Marktplaats

Handelen via Marktplaats en andere online platforms voor gebruikte artikelen kan vrijwel volledig vanuit huis. Met name wanneer je jezelf richt op kleine artikelen kunnen die vaak voordelig naar je worden verstuurd waarna je ze met winst kunt verkopen. Dat doe je bijvoorbeeld door een hele partij te kopen voor een lage totaalprijs, waarna je die opsplitst en de afzonderlijke artikelen voor een hogere prijs verkoopt. Je kunt in je advertentie aangeven “ophalen” om het jezelf extra makkelijk te maken. Maar ook een goede optie is uitsluitend de verzenddienst te gebruiken waar je voor terechtkunt in je lokale supermarkt of een andere winkel in de omgeving.


Conclusie

Inpakwerk vinden is helaas niet zo makkelijk meer en je loopt een meer dan gemiddeld risico dat je zoektocht op niks uitloopt. Hou dus altijd onze aanwijzingen in gedachten hoe je onbetrouwbaar thuiswerk zoals inpakwerk herkent voor je op zoek gaat. Heb je leuk inpakwerk gevonden? Doe dan je voordeel met onze tips over hoe je dat werk het beste aan kunt pakken. En doe altijd je best, want als je goed werk aflevert is de kans op nieuwe opdrachten het grootst. Lukt het niet om inpakwerk vanuit huis te vinden of is het werk toch niet zo leuk als je dacht? Bekijk dan eens een van de alternatieven voor inpakwerk uit dit artikel of op de rest van onze site. Veel succes!