GfK Enquête panel review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 9.0/10

screenshot GfK Enquête panel

Wanneer je graag een beloning ontvangt voor je mening en advies dan is GfK Panel de ideale website. Door middel van verschillende onderzoeken en enquêtes kun je punten gaan sparen. Met deze punten kun je uiteindelijk weer leuke cadeaus uitkiezen en help je andere met het geven van je mening. Een win-win situatie dus!


Waarom kiezen voor GfK Enquête panel?

  • Tot wel 10€ ontvangen per vragenlijst
  • Sparen voor leuke cadeaubonnen
  • Je mening en advies geven voor een beloning
  • Veel verschillende onderzoeken en enquêtes
  • Mogelijkheid om goede doelen te steunen
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij GFK Panel

Wanneer je je inschrijft bij GFK Panel moet je eerst je persoonlijke gegevens invullen, zoals je naam, geboortedatum, adres. Hierna moet je een e-mailadres en wachtwoord invullen. Je een mail toegestuurd met hierin een korte enquête. Je ontvangt voor het invullen van deze enquête meteen 100 punten. Je activeert met het invullen van deze vragenlijst je deelname aan GfK Panel. Het invullen van deze eerste vragenlijst duurt ongeveer 3 tot 6 minuten.

De vragenlijst gaat over hoe je huishouden eruitziet, hoe je internetgebruik eruitziet en wat voor opleiding je hebt gevolgd. GfK wil meer informatie over je achtergrond zodat ze geschikte enquêtes aan jou kunnen voorleggen.

Er wordt gevraagd of je je telefoonnummer wil invoeren als ze je willen benaderen voor telefonisch onderzoek. Je kunt ervoor kiezen om nee in te vullen. Het is dus niet verplicht om dit door te geven. Het is wel fijn dat je hier zelf een keuze in hebt en dit niet verplicht is. Daarnaast kun je op je profiel aangeven wanneer je tijdelijk niet beschikbaar bent voor het invullen van enquêtes als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Dit is erg handig.

Nadat je alle vragen hebt ingevuld, ben je officieel lid van het GfK Panel. Je krijgt binnen een paar dagen een mail met een uitnodiging voor enquêtes.


blank

Hoe werkt GfK Panel?

Met GfK Panel kun je punten sparen voor persoonlijke beloningen. Dit kun je doen door het invullen van enquêtes en het meedoen aan onderzoeken. Je kunt sparen voor verschillende cadeaubonnen of goede doelen steunen. Je hebt hier zelf de keuze in wat je hiermee gaat doen. De punten kun je inwisselen in de cadeaushop van GfK Panel.


blank

Enquete & vragenlijsten aanbod

Je kunt aan verschillende enquêtes en onderzoeken van het GfK Panel meedoen:

Je mening invullen bij een enquête

Als eerste is het mogelijk om online je mening te geven in enquêtes. Bij het inschrijven heb je je interesses en achtergrond ingevuld. Je wordt een paar keer per maand uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende enquêtes. Ze nodigen je alleen uit voor onderzoeken die bij je passen. Je kunt dit zelf invullen wanneer het jou uitkomt. Ideaal dus.

Mystery Shopper

Je kunt deelnemen aan het scannen van je dagelijkse boodschappen als mystery shopper. Dit heeft als doel dat ze benieuwd zijn naar wat de Nederlandse consument in de supermarkt koopt. Welke boodschappen koop je bij de bakker of supermarkt bijvoorbeeld?

Zo worden fabrikanten en winkeliers geholpen met deze gegevens en krijgen ze hier inzicht in. Door het scannen van je boodschappen informeer je ze met de aankopen die je doet. Zo kunnen verschillende trends worden ontdekt en kunnen klanten nog beter geholpen worden. Er wordt wel verwacht dat je voor langere tijd deelneemt aan het Scan panel.

Media onderzoeken

Daarnaast kun je meedoen aan onderzoeken op het gebied van media. Hierbij moet je denken aan het installeren van een app om je internetgebruik te meten, het bijhouden van een radio dagboek of doorgeven welke tv-programma’s je kijkt. Ook zijn er onderzoeken gericht op welke kranten en/of tijdschriften je leest en hoe vaak en welke websites en/of apps je gebruikt.

Hoe kun je meer enquêtes invullen?

Op basis van je ingevulde gegevens wordt er gekeken welke onderzoeken er bij je passen. Het is dus wel heel belangrijk dat je het zo eerlijk en uitgebreid mogelijk invult. Na het invullen van alle gegevens, stuurt het GfK Panel jou een uitnodiging om deel te nemen aan enquêtes of onderzoeken.


blank

Beloningen GfK Panel

  • Uitbetalingsmethode: Waardebonnen
  • ± uitbetaling per enquête: Ca. 1 euro
  • Minimale uitbetaling: 10 euro (2.000 punten)
  • Tijd per enquête: Ca. 10 minuten
  • Welkomstbonus: 200 punten

Voor het deelnemen aan onderzoeken ontvang je een vergoeding in punten. Je kunt deze punten sparen en daarna inwisselen voor verschillende cadeaubonnen in de cadeaushop. Je kunt onder andere kiezen voor cadeaubonnen van bol.com, Playstation, wehkamp.nl, en ticketmaster. Hoeveel punten je ontvangt, hangt af van de onderzoeken waar je aan mee doet.

Wanneer je ongeveer 2000 punten hebt gespaard, kun je deze inwisselen voor een bon ter waarde van 10 euro. Je kunt naast het kiezen voor een cadeaubon ook punten doneren aan goede doelen. GfK Panel steunt onder andere het Rode Kruis, Kika en Villa Pardoes. Je kunt op ieder moment punten doneren aan goede doelen. Verder ontvang je altijd punten als GfK Panel lid.

Je ontvangt bij ieder onderzoek punten of je doet mee met een verloting. GfK verloot geregeld punten of diverse producten. Er valt dus altijd wel iets leuks te verdienen.


Support/klantenservice

Op de website van GfK vind je een kopje ‘contact’. Wanneer je een vraag of een opmerking hebt, kun je eerst op zoek gaan tussen de veelgestelde vragen op de website. Mocht je vraag en/of opmerking hier niet tussen staan, dan kun je het formulier onder ‘contact’ invullen. De site geeft aan dat ze ernaar streven om binnen 3 werkdagen te antwoorden. Hier dien je je naam, e-mailadres, onderwerp en bericht in te voeren. Mocht je zelf een e-mail willen sturen naar GfK Panel dan kun je dit sturen naar het volgende e-mailadres: gfkpanel.nl@gfk.com.

Op de site zelf is verder geen telefoonnummer of adres te vinden. Via google is het volgende adres te vinden:

GfK
Noordse Bosje 13
1211 BD Hilversum


Bekendheid GfK

GfK is een betrouwbare partij. GfK koppelt wereldwijde inzichten aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. De klanten van GfK krijgen door de verschillende onderzoeken meer inzicht in de ervaringen en keuzes van consumenten.

Bij het GfK Panel zijn ongeveer 100.000 leden actief. Zij hebben als doel om betrouwbare informatie voor consumenten te geven.


Privacy & persoonlijke gegevens

De gegevens die je hebt doorgegeven, worden gebruikt bij verschillende onderzoeken. De ingevulde gegevens worden nooit doorgegeven aan andere partijen. Ook je naam en e-mailadres niet. GfK garandeert hiermee je privacy en ze vinden dit erg belangrijk.


Hoe kan ik mijn account bij GFK Panel opzeggen?

Wanneer je niet meer deel wilt nemen aan het GfK Panel, kun je dit op ieder moment beëindigen. Het is wel belangrijk dat je je opgebouwde punten nog verzilverd. Daarnaast kan het GfK panel een deelnemer ook zelf uitschrijven als de deelnemer langer dan 6 maanden niet aan een onderzoek heeft meegedaan. Ook wanneer je niet 1 keer per jaar je persoonlijke gegevens ververst, kun je worden uitgeschreven.

Wanneer je bent ingelogd op de website, kun je onder het kopje ‘mijn gegevens’ naar beneden scrollen. Hier kun je je deelname aan het GfK Panel beëindigen door eenvoudig op een knop te klikken.