Yougov Enquêtes review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 8.6/10

screenshot Yougov Enquêtes

Geld verdienen door je mening te geven, het kan. Binnen een minuut kun je al beginnen met het invullen van enquêtes. De punten die je ervoor krijgt kun je omzetten in geld. No strings attached, je kunt op ieder moment bepalen of je meedoet. Nieuwsgierig? Lees hier alles over YouGov, een website die betaalde enquêtes verzamelt voor jou.


Waarom kiezen voor Yougov Enquêtes?

  • Laagdrempelige enquête website
  • Keurige vergoedingen
  • Leuke bijverdienste voor het invullen van vragenlijsten
  • 50 punten welkomstbonus
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij YouGov

Om te beginnen met de enquêtes moet je eerst een account aanmaken. Dat is zo gedaan, je hoeft alleen je e-mailadres op te geven en een wachtwoord in te stellen. Daarna krijg je een mail met een bevestigingscode die je in het YouGov venster moet plakken.

blank

 

YouGov werkt internationaal, dus je kunt de taal van de site aanpassen als je dat prettig vindt. Daarna krijg je meteen je eerste enquête om je profiel vorm te geven. Sommige vragen gaan namelijk redelijk ver in het vergaren van je persoonlijke informatie en meningen. Dat kan gaan over politiek, maar ook over je seksuele voorkeur, etniciteit en levensbeschouwingen. Als er iets tussen staat waar je niet mee akkoord gaat is dat prima. De enquêtes die je te zien krijgt zullen alleen onderwerpen bevatten waar je open over wil zijn. Dat betekent logischerwijs wel dat je in aanmerking komt voor minder enquêtes. Hoe minder onderwerpen je wil aansnijden, hoe minder ze kunnen vragen.

blank

Er wordt ook wat achtergrondinformatie van je gevraagd. Denk onder andere aan hoe je woont, of en hoeveel kinderen je hebt, wat je jaarinkomen is, enzovoorts. De gevoelige vragen mag je overslaan als je wil. Wanneer je dat gedaan hebt krijg je meteen je eerste punten op je balans gestort. Direct daarna kun je beginnen met het invullen andere enquêtes.


Hoe werkt YouGov?

Bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden van meerdere landen hebben veel verschillende vragen. Dat kan zijn om te pollen welke politieke standpunten populair zijn, maar ook een marktonderzoek uit te voeren. Vaak zijn daar bepaalde testgroepen (of juist willekeurige steekproeven) voor nodig. Om achter de antwoorden te komen laten ze die mensen hun vragenlijsten invullen via YouGov.

Als je behoort tot een demograaf die sterk aanwezig is in het ledenbestand, zul je waarschijnlijk een stuk minder enquêtes kunnen krijgen dan iemand van een zeldzame (of vaak benaderde) demograaf. Afhankelijk van wie jij bent kun je dus andere enquêtes krijgen om in te vullen. Wanneer je geselecteerd bent door YouGov krijg je een uitnodiging om mee te doen in je mailbox. Je kunt de link aanklikken om meteen mee te doen aan de vragenlijst. Of je er op ingaat of niet is aan jou, het werk is altijd vrijblijvend.

Onderzoeksresultaten

Wanneer je een enquête invult worden de antwoorden meegenomen naar het onderzoeksteam, maar dat is niet alles. Aan de hand van jouw antwoorden wordt een profiel opgesteld van wie jij bent. Enquêtes worden niet alleen gebruikt om er data uit te halen, maar ook om jou te leren kennen. Dat is nodig, want soms zoeken ze individuen met bepaalde karakteristieken om hun vragen te beantwoorden.

Voor iedere enquête die je maakt krijg je een handvol punten. Als je inlogt op YouGov zie je in het overzicht de punten die je gespaard hebt. Denk niet dat het geld binnen gaat stromen, echter. Om wat geld te verdienen moet je flink wat enquêtes invullen. Je kunt die ook pas uitkeren wanneer je 1500 punten bij elkaar hebt gesprokkeld. Wanneer je die ondergrens bereikt kun je het bedrag laten uitkeren op je rekening.


Enquête & vragenlijsten aanbod

Vragenlijsten worden dus afgestemd op meerdere gebieden. Soms zoeken ze mensen in een bepaalde leeftijdscategorie bijvoorbeeld, of met bepaalde politieke standpunten, of afkomstig uit een bepaalde streek.

blank

Hoe kun je meer enquêtes invullen?

Afhankelijk van wie ze zoeken komen enquêtes voor ze vrij. Dit betekent dat hoe groot het aanbod van enquêtes is dat je kunt invullen afhangt van wat er op het moment nodig is. Het kan dat je in een doelgroep zit die zo veel voorkomt in de ledenbasis dat er amper iets overblijft voor jou. Het kan ook voorkomen dat ze precies jou nodig hebben en dat je meerdere enquêtes in korte tijd krijgt aangeboden.

Wanneer heb je genoeg om uit te keren?

Het is dus moeilijk te zeggen hoe lang het gaat duren voordat je genoeg punten hebt om in te wisselen voor geld. Het is niet ongewoon dat je na een snelle start ineens een maand lang voor niets uitgenodigd wordt. Pas als het langer dan drie maanden duurt moedigt YouGov aan om contact met ze op te nemen.

blank

Hoelang duren de enquêtes?

De tijd die je aan de meeste enquêtes zelf kwijt bent zal liggen tussen de vijf en vijftien minuten. Die bestaan uit ongeveer 20 tot 30 vragen. Het is dus prima te doen wanneer je af en toe gaten in je dag hebt, bij het wachten in de rij bijvoorbeeld.


Beloningen YouGov

  • Uitbetalingsmethode: overschrijving
  • ± uitbetaling per enquête: verschillend
  • Minimale uitbetaling: 10 euro (1500 punten)
  • Tijd per enquête: 10 minuten
  • Welkomstbonus: 50 punten

Om je beloningen in de gaten te houden ga je naar ‘Beloningen verkennen’ in je overzicht. Daar staat hoeveel je al gespaard hebt en hoeveel je nog nodig hebt om in te wisselen voor geld.

blank

De ondergrens van 1500 punten is omgerekend tien euro. Rijk wordt je er niet van, het is puur bedoeld als een bijbaantje. Je kunt ervoor kiezen om je punten vast te houden en af en toe iets uit te keren. Als je je punten vasthoudt tot het er 2500 zijn kun je daar twintig euro voor uitkeren. Als je dus even spaart zijn je punten meer waard. Om langer te wachten heeft niet zoveel zin: je kunt alleen kiezen uit tien of twintig euro, dus er zit ook meteen een limiet aan hoeveel je punten waard kunnen zijn.


Support/klantenservice

Voor vragen of opmerkingen log je in, ga je naar Account en dan naar Ondersteuning. Als je die aanklikt krijg je een reactieformulier. Er is geen telefoonnummer of chatfunctie beschikbaar. YouGov heeft wel social media kanalen die je kunt proberen (al zijn die niet bedoeld voor klachten).

blank

Er staat helaas niet bij hoelang YouGov doet over een reactie op je vraag of klacht. Het is mogelijk dat je al geholpen bent met de FAQ, echter. Daarvoor ga je naar de Ondersteuningspagina en klik je op de oranje knop linksonder. Daar kun je een zoekwoord invullen over je probleem. Bij de resultaten staat waarschijnlijk wat je nodig hebt. Je kunt via hetzelfde venster je aanvraag versturen als dat niet het geval is. Ernaast staat een knop die naar het Hulpcentrum leidt. Dat geeft een uitgebreidere FAQ weer met extra navigatieknoppen. Die is daarom wat handiger na te lopen op een smartphone scherm dan de kleinere vensters.

Je kunt ook een link vinden naar een algemenere klachtenlijn bij de gebruikersovereenkomst. Daarbij kopieer en plak je de link in je URL balk. Om je de zoektocht te besparen heb ik hier meteen de link bij gezet: https:///yougov.zendesk.com/hc/nl-nl/requests/new. Er zijn nog een paar andere e-mailadressen, maar ik verwacht niet dat je die zult hoeven gebruiken. Die gaan bijvoorbeeld over vragen die je kunt hebben over de privacyovereenkomsten. Die zijn te bekijken bij de gebruikersvoorwaarden, onderin de balk.

blank


Bekendheid YouGov

YouGov is goed bekend onder de enquêtesites. Er zijn ongeveer acht miljoen gebruikers wereldwijd. Het is een Brits bedrijf van origine maar heeft kantoren en participanten over de hele wereld. Daarnaast vinden de meeste participanten YouGov erg betrouwbaar. Ze hebben een goede rating op Trustpilot, Surveypolice en andere reviewsites. De meeste klachten gaan over het tekort aan enquêtes waar ze voor uitgenodigd worden. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de hiervoor genoemde redenen.


Privacy & persoonlijke gegevens

Zoals je wel hebt geraden wordt er flink veel informatie over je verzameld, maar ja, dat is een beetje het punt natuurlijk. Het blijft niet bij achtergrondinformatie zoals IP-adres, leeftijd en geslacht natuurlijk. Ze kijken ook naar technische informatie, zoals welk besturingssysteem je gebruikt op je devices, of je een smartphone of computer gebruikt, welke browsers en apps je gebruikt en meer. Ze kijken ook naar je individuele gegevens en voorkeuren, zoals waar je winkelt, wat je kijkt op televisie, wat je meningen zijn en ga zo maar door. YouGov zal je beter leren kennen dan de meeste mensen. Je informatie wordt wel altijd anoniem gehouden bij de publicatie van rapporten.

blank

Niet alle gegevens over je worden even lang bewaard. Het ligt er vooral aan wat YouGov nodig heeft op het moment. Je gegevens worden uiteindelijk ook weer verwijderd wanneer je je account sluit. Er is een wettelijke bewaartermijn die YouGov moet uitzitten voordat ze die definitief mogen deleten. Wanneer die voorbij is verdwijn je geheel uit het systeem.

blank

Er wordt ook een hoop cookies gekoppeld aan je internetsessies. Welke bedrijven die cookies beheren kun je inzien bij Privacy in hun gebruikersovereenkomsten. Je kunt die ook aanpassen als je wil.

Af en toe zal YouGov je willen mailen om je bijvoorbeeld uit te nodigen voor enquêtes, of je op de hoogte te houden van wat er met de informatie gebeurt. Je kunt het aantal meldingen verlagen of zelfs helemaal uitzetten bij je accountinstellingen.


Hoe kan ik mijn account bij YouGov opzeggen?

Door naar het menu rechtsboven te gaan kun je naar Persoonlijke gegevens gaan. Daar zie je een knop onderaan met Uitschrijven. Je bent al gedeactiveerd met een enkele druk op de knop. Je kunt deze account later weer activeren.

blank

Er staat wel bij vermeld dat op deze manier uitschrijven nog niet echt het verwijderen van je account is. Daarnaast staat een instructie dat je daarvoor naar de accountpagina moet. Tot die tijd zul je uitnodigingen ontvangen. Er staat helaas geen link naartoe, noch is er een pagina met die naam. Om de uitnodigingen te stoppen ga je naar Toestemmingen en vink je alles uit. Dat had makkelijker gekund.