MOBROG enquêtes review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 4.3/10

screenshot MOBROG enquêtes

Mobrog is een website die jou enquetes voorlegt om in te vullen voor geld. Ze staan altijd open voor meer gebruikers. Als je vrienden uitnodigt verdien je nog meer. Het is ideaal om tussendoor te doen, of dat nou op het werk of thuis is. Lees hier hoe Mobrog werkt en verdien vandaag nog een extra zakcentje.


Waarom kiezen voor MOBROG enquêtes?

  • Tot €3 per ingevulde enquête
  • Betrouwbare internationale partij
  • Ook vragenlijsten invullen via de app
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Mobrog

Mobrog wil redelijk wat informatie van je om je account op te richten. Beroep, opleidingsniveau, postcode, volledige geboortedatum, ga zo maar door. Het aanmaken van een profiel zal dus iets meer tijd kosten dan bij veel andere sites. Zodra je daarmee klaar bent zul je een mailtje ontvangen aan je opgegeven e-mailadres. Als je die bevestigt heb je een actieve account.

blank

 

Zodra je profiel actief is zijn er een paar stappen die je kunt volgen. Zo zal Mobrog je willen leren kennen met hun eigen enquête. Heb je kinderen, zo ja hoeveel? Wat voor huisdieren heb je? Wat is je bruto inkomen? Verwacht je kinderen? Ben je getrouwd? Wat doe je voor werk en in wat voor verband? Er zijn dus flink wat vragen, maar op deze manier kan Mobrog een profiel over je opbouwen en je uitnodigen voor de juiste enquêtes. De meeste vragen kun je overigens gewoon overslaan als je ze niet wil beantwoorden. Dat heeft wel consequenties, want een compleet profiel zal meer uitnodigingen krijgen.

blank

Belangrijk om te vermelden: je kunt alleen inloggen op je account vanuit het land waar vanuit je het hebt gemaakt. Als je een profiel hebt opgericht vanuit Nederland, kun je dus alleen in Nederland inloggen. Over de landsgrenzen zal de site je toegang weigeren. Dit is een beveiligingsmaatregel, maar wel een irritante. Veel andere websites hebben dat niet.

blank

Houd er rekening mee dat Mobrog een slordige site is. Alle talen staan door elkaar zonder mogelijkheid om een specifieke taal op te geven. Soms lopen twee talen zelfs door elkaar in een tekst. In het Nederlands zijn ook hier en daar spelfouten, zelfs op de enquêtes. Het is mogelijk dat je wat meer moet zoeken om te vinden wat je nodig hebt op de site. YouGov, een andere enquêteverspreider, doet dat beter door een apart domein voor ieder land op te zetten.

blank


Hoe werkt Mobrog?

Mobrog is onderdeel van een onderzoeksinstituut. Ze verrichten hun werk namens bedrijven en onderzoekers die graag de mening willen weten van een groep mensen. Soms is dat een willekeurige groep, soms is dat een specifieke doelgroep. Mobrog komt achter deze meningen via enquêtes die ze laten invullen door hun gebruikers. Om die te enthousiasmeren krijgen ze geld voor iedere enquête.

Als gebruiker meld je je beschikbaar voor het invullen van enquêtes. Die zijn altijd vrijblijvend, maar dat geldt ook voor Mobrog. Soms kun je wel meedoen en soms niet. Als je een account hebt opgericht zul je af en toe uitnodigingen ontvangen om mee te doen met die enquêtes. Deze lopen via je e-mail. Hier krijg je een pushbericht over. Als je er niet op ingaat is dat geen probleem. Je hoeft ook niet meteen te reageren als er een vrijkomt.

Na het invullen van de enquête krijg je daar een klein bedrag op je balans voor gestort. Dat kan gaan van een paar cent tot hele euro’s. Hoeveel je verdient per enquête ligt dus aan de enquête zelf. Mobrog geeft van tevoren aan hoeveel je gaat verdienen met de enquête waarvoor je uitgenodigd bent. Die kun je niet meteen innen, echter. Je kunt het geld pas overhevelen van je balans naar je bankrekening wanneer je vijf euro hebt gespaard.


Enquête & vragenlijsten aanbod

Volgens Mobrog mag je twee tot drie uitnodigingen voor enquêtes per maand verwachten. Het is niet ongewoon als daar soms langere tussenpozen bij zitten.

Mobiele enquêtes

Gebruikers kunnen ervoor kiezen hun enquêtes te maken door de app van Mobrog te gebruiken. Deze werkt hetzelfde als de website maar vergroot het gebruiksgemak voor mobiele participanten.

blank blank blank blank blank

Op deze manier kun je ook in de pauze op je werk nog even snel een enquête maken. Zo kun je gaten in je dag nuttig besteden.

blank

Uitnodigen van vrienden

Je kunt ook geld verdienen door anderen aan te bevelen om gebruik te maken van de site. Daarvoor ga je naar de menubalk links naar Nodig uw vrienden uit. Vandaar kun je een uitnodigingslink naar iemand mailen die je kent. Als die de link gebruikt om te registreren en vervolgens drie enquêtes invult, krijg je daar 80 eurocent voor. Dat is een relatief hoog bedrag voor wat enquêtesites uitkeren.

blank

Hoe kun je voor meer enquêtes uitgenodigd worden?

Het is natuurlijk altijd de vraag of iemand op zoek is naar meningen binnen jouw demograaf. Daar heb je uiteindelijk weinig controle over. Wat je wel kunt doen is je profiel zo compleet mogelijk invullen. Hoe meer ze van je weten, hoe minder Mobrog hoeft te gokken dat jij de persoon bent die ze zoeken voor de volgende enquête.


Beloningen Mobrog

Mobrog heeft meerdere manieren om gebruikers uit te betalen:

  • Uitbetalingsmethode: PayPal, Skrill, EcoMatcher
  • ± uitbetaling per enquête:verschillend, tussen 0.38 en 3 euro
  • Minimale uitbetaling:5 euro
  • Tijd per enquête:c 10 minuten
  • Welkomstbonus:geen

Skrill moet eerst gesynchroniseerd worden met je account voordat je daarmee uitbetalingen kan regelen.

blank

Je kunt ook kiezen voor uitbetaling in natura met EcoMatcher. Dit bedrijf sponsort en plant bomen in natuurgebieden over de hele wereld. Met de credits die je stort gebruik je het geld voor het sponsoren van een boom. Met de TreeTracker kun je zien waar hij staat en zijn groei bijhouden. Op de officiële website van EcoMatcher kun je zien wat ze nog meer bieden. Het is een leuk idee om de aarde groen te houden.


Support/klantenservice

Er is geen Nederlands helpdesk, dus al je communicatie zal moeten verlopen in het Engels. Daarnaast is er geen indicatie hoelang het zal duren om te reageren op je vraag. Er zijn geen andere kanalen beschikbaar. Dat is jammer, maar niet tegen de verwachtingen in voor een dergelijke internationale site.

Toch is het overgrote deel van de gebruikers uiterst tevreden met Mobrog. Het bedrijf lijkt goed contact te houden met Trustpilot (ze hebben zelfs een link naar die site op hun pagina’s). De klachten die ik las worden vaak op gereageerd door het helpdesk team (in het Engels natuurlijk). Daarom lijkt het me wel een site die investeert in de tevredenheid van zijn ledenbasis.


Bekendheid Mobrog

Mobrog is een onderdeel van researchinstituut SPLENDID RESEARCH GmbH, gelegen in Duitsland. Ze hebben een hoge rating op Trustpilot, gebaseerd op 35.000 user reviews. De meeste klachten die ik voorbij heb zien komen gaan vooral over technische mankementen, niet de betrouwbaarheid. Ze zijn actief in 78 landen wereldwijd. Het is dus betrouwbaar genoeg om aan mee te werken.


Privacy & persoonlijke gegevens

Gebruikersinformatie wordt natuurlijk vergaand geanalyseerd. Niet alleen je profiel is daar belangrijk in, maar ook op welke manier je meedoet met Mobrog. Zo wordt gekeken naar de devices die je gebruikt, welke browsers je ervoor opent, je IP-adres, hoeveel tijd je besteed op de website of app en meer. Mobrog wijst erop dat deze data niet kan worden gebruikt om een specifieke persoon aan te wijzen. De meeste data over je gebruik wordt verwijderd na drie dagen.

Mobrog gebruikt ook cookies om hun onderzoek naar jou te doen. Daar zitten ook derde partijen tussen. Dit is compleet normaal en binnen de grenzen van de wet. Veel van de derde partijen die meewerken met de analyses zijn over het algemeen betrouwbare diensten, zoals Google Analytics bijvoorbeeld.

Je persoonlijke gegevens worden afgeschermd van de resultaten van de enquêtes. Vaak (niet altijd) zijn de resultaten van een beëindigde enquête online in te zien. Hier is nooit te zien wie er precies aan meegedaan heeft.

Je hebt als gebruiker het recht om een aanvraag te doen om al je gebruikersdata te verwijderen. Als dat binnen de mogelijkheden van de wet valt moet Mobrog hieraan meewerken. Bij het verwijderen van je account verdwijnt je data na het verstrijken van de wettelijke bewaartermijn sowieso.


Hoe kan ik mijn account bij Mobrog opzeggen?

Onder het Loginmenu ga je naar de linker menubalk. Daar zie je de knop Lidzijn annuleren. Die leidt je naar een knop met dezelfde boodschap erop. Als je erop klikt ben je klaar. Kort en bondig, zonder pogingen om je te weerhouden dus. Erg prettig.

blank