CashbackXL review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 9.0/10

screenshot CashbackXL

Geld terug bij je webshop aankoop, wie wil het niet. Het kan, met zogenaamde cashbackwebsites. Dit zijn websites die je een percentage van je aankoopbedrag op artikelen terugstorten. Het geld komt gewoon weer op je rekening te staan, als je gebruik maakt van hun site om het te kopen. En een van de onbetwiste koningen onder de cashbacksites is Cashback XL. Klinkt te goed om waar te zijn? Lees hier hoe het allemaal werkt en bespaar vandaag nog.


Waarom kiezen voor CashbackXL?

  • Geld verdienen op aankopen
  • Zeer hoge cashback percentages
  • Gebruiksvriendelijk website en app
  • Toegankelijke klantenservice
  • Groot aanbod van webshops en services
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Cashback XL

Om te beginnen met je geld terug te krijgen moet je een account aanmaken. Waarom daar een account voor nodig is bespreken we later.

Je vindt alle instructies op de site om een account op te richten. Je schrijft je naam en e-mailadres op en maakt een wachtwoord aan. Je kunt ervoor kiezen om jezelf in te schrijven door je account aan je Facebookprofiel te koppelen. Cashback XL zal nooit iets op je tijdlijn plaatsen, dus die wordt geen reclamezuil na je inschrijving. Wel zo fijn.

blank

Nadat je je gegevens hebt ingevuld krijg je een verificatiemail die je moet activeren. Als het goed is zit deze al meteen in je inbox. Daarna ben je ingelogd en kun je meteen aan de slag. Boven in de balk rechts zie je je nieuwe nametag.


Hoe werkt de cashback website Cashback XL?

Cashback XL adverteert artikelen van anderen op hun site. Als iemand een aankoop doet via hen, krijgen ze daar geld voor van de verkopende webshop. Cashback XL speelt een gedeelte daarvan terug naar de klant. Op die manier wint iedereen.

Nadat je je account hebt opgericht kun je beginnen met kopen. Er zijn een paar knoppen op de site om je specifieke merken of bepaalde goederen te laten zien. Je kunt ook de zoekbalk gebruiken om iets specifieks te vinden. Daarnaast zijn er talloze aanbiedingen, dagelijkse deals en merken met korting.

blank

Wanneer je iets invult in de zoekbalk zie je meteen hoeveel procent als cashback terugkomt bij je. Dit kan per artikel verschillen, dus je kunt het beste browsen naar wat je nodig hebt. Soms staat er ook bij hoeveel een aankoop je precies gaat schelen. Dat verschilt per merk.

Als je via merken zoekt, krijg je een pagina waar Cashback XL alle voorwaarden beschrijft die ze hanteren met deze retailer. Die staan in de linkerbalk. De lay-out is altijd hetzelfde dus je kunt goed zien wat je koopt. Vergelijken is op deze manier ook makkelijk. De voorwaarden liggen per retailer weer anders, dus loop ze goed door voordat je iets aankoopt om verrassingen te voorkomen. Deze voorwaarden gelden bovenop de algemene voorwaarden die Cashback XL hanteert. Die kunnen onderin de balk gevonden worden.

blank

De artikelen die de aangeklikte retailer op het moment heeft staan in de balk in het midden van de pagina aangegeven. Hier kun je exact zien wat de beste deals zijn die ze vandaag hebben. Hier staat ofwel het percentage cashback dat je krijgt, ofwel het exacte bedrag dat je teruggestort krijgt.


Hoe kan ik mijn cashback uitbetalen?

Het is belangrijk dat je aankoop exact verloopt op een manier die zowel de aanbieder als Cashback XL kan meten. Om die reden moet je altijd alle cookies accepteren van Cashback XL en de sites waarnaar je doorklikt. Ze raden zelf Google Chrome aan omdat de instellingen automatisch goed aansluiten op wat Cashback XL nodig heeft. Als laatste mag je geen adblocker gebruiken omdat dat de software in de weg kan zitten.

Wanneer je een artikel ziet dat je leuk vindt, klik er dan op via Cashback XL en bevestig je aankoop in dezelfde sessie. Vul niet je winkelmandje in de webshop maar reken meteen af. Als je meer korting met de verkoper onderhandelt, krijg je geen cashback. Gebruik alleen de kortingscodes die je krijgt via Cashback XL. De cashback is sowieso exclusief service- en verzendkosten, toeslagen en BTW. Als je een aankoop doet onder andere voorwaarden, bijvoorbeeld gespaarde punten of cadeaubonnen, krijg je ook geen cashback. Rond de verkoop ook af via de site, niet via de telefoon of chat. Ook belangrijk is dat je de aankoop doet vanaf je thuisnetwerk. Grote publieke netwerken of kantoornetwerken worden soms niet geregistreerd bij Cashback XL. Als dit allemaal niet gebeurt kan Cashback XL niet je claim checken en krijg je die dus ook niet.

Uitbetalen op rekening of met cadeaubonnen en dergelijke?

Claims worden uitbetaald op je rekening. Daarvoor moet je je IBAN doorgeven.

blank

Hoe snel is mijn cashback goedgekeurd?

De goedkeuring verschilt per webshop. Dat kan alles tussen een enkele maand tot een heel jaar zijn. de meeste claims vallen echter tussen de een en drie maanden. Cashback XL wijst erop dat ze weinig invloed hebben op het geautomatiseerde verificatieproces. Wel staat bij iedere retailer een indicatie van hoelang het kan of gaat duren. Hier kunnen helaas geen rechten aan worden ontleend. Als het langer duurt, duurt het langer.

blank

Claims die betwist worden Cashback XL worden niet uitgekeerd. Als je toch overtuigd bent van je gelijk kun je een verzoek indienen om er nog eens naar te laten kijken. Dit kan even duren, waarschuwt Cashback XL.

Bij het voltooien van je aankoop krijg je een claim voor de cashback. Je moet deze eerst indienen om hem te verzilveren. Deze keert Cashback XL maandelijks uit (rond de 25e van iedere maand). Het geld staat meestal de volgende werkdag op je rekening.

Hoeveel kun je verdienen op Cashback XL?

Er is een vast maximum van 30 euro per aankoop dat je kan terugclaimen. Alles eronder kan en mag. Je kunt ook meerdere orders plaatsen op dezelfde dag als je groot gaat inkopen. Je weet van tevoren altijd hoeveel je terugkrijgt (of kan dat percentage zelf uitrekenen).

Hoeveel je in totaal kunt besparen ligt helemaal aan jou natuurlijk. Cashback XL biedt exceptioneel hoge cashbacks volgens gebruikers en cashbackenthousiasten. In een teller bij je account kun je bijhouden hoeveel je nog mag uitkeren, hoeveel je al hebt uitgekeerd en hoeveel je in totaal hebt bespaard. Zo kun je voor jezelf bijhouden of het de moeite waard is.


Aanbod: wat voor sites & diensten doen mee aan het cashback programma?

Je kunt via de menu’s navigeren naar wat je wil hebben. Het aanbod is enorm en varieert van dag tot dag. Je kunt evengoed naar vakanties zoeken als waterbedden, want de soorten retailers verschillen ook sterk. Elektronica, speelgoed, huis- en tuinartikelen, sport en mode, je kan het je zo gek niet bedenken of het wordt hier verkocht. Cashback XL doet zaken met iedere denkbare branche.

blank

Aanbiedingen lopen erg uiteen en kunnen ook van dag tot dag verschillen. Soms krijg je vijf procent korting op een jas, dan weer 50 euro op een vliegvakantie. Het is daarom verstandig om de site in de gaten te blijven houden.


Extra functies op de site

Er is meer te doen op Cashback XL dan alleen browsen, en sommige kun je gebruiken om nog wat meer geld te verdienen. Hieronder noem ik ze op.

Member-Get-Member

Je kunt extra cashback krijgen als je je vrienden of familieleden overtuigt om de site te gebruiken. Je ontvangt € 2,50 voor iedereen die zich aanmeldt via een uitnodigingslink die je gestuurd hebt.

Cashback Reminder

Er is ook de Cashback Reminder, een kleine app die je een notificatie stuurt wanneer je een claim hebt opgedaan met je aankoop. Deze kun je direct indienen met een druk op de knop.

Digital Goodie Bag

De Digital Goodie Bag geeft aanbiedingen weer die alleen voor jou gelden. Die worden nergens anders gecommuniceerd. Hier kan werkelijk alles komen te staan. Blijf dus af en toe checken voor nieuwe aanbiedingen.

blank

App

Cashback XL biedt een app aan met alle functionaliteiten van de website. Je kunt dus overal en altijd shoppen, of kijken of er nog nieuwe aanbiedingen zijn bijgekomen.

blank blank


Bekendheid Cashback XL

Precies hoeveel mensen Cashback XL bedient is moeilijk te zeggen, maar het internet wemelt van de reviews en gebruikerservaringen. Het is een erg bekend bedrijf onder de cashbackwebsites, en een met de hoogste betrouwbaarheidsscores.


Is Cashback XL betrouwbaar?

Cashback XL heeft een erg hoge gebruikersscore. Vrijwel allemaal benadrukken ze dat het bedrijf eerlijk is in het uitkeren van cashback claims. Als er iets misgaat, word je vriendelijk en snel geholpen door de helpdesk. Overal waar ik keek kreeg de site een zeer hoge score en dat verdient respect.


Privacy & persoonlijke gegevens

Gebruikersgegevens worden verzameld en opgeslagen voor legitieme doeleinden. Omdat het belangrijk is dat nagegaan kan worden hoe en wat je gekocht hebt, vraagt Cashback XL dus veel inzage in je internetverkeer via hun site. Deze informatie wordt uitdrukkelijk niet aan derde partijen verkocht. Je informatie wordt verder beschermd opgeslagen. Soms zul je worden benaderd met een nieuwsbrief of reclame van Cashback XL zelf.

Na het opzeggen van je account worden je gegevens normaliter nog eens vijf jaar vastgehouden voor statistische doeleinden. Fiscale informatie (betaalgegevens) hebben een wettelijke bewaartermijn van zeven jaar voordat ze verwijderd mogen worden. Daarna ben je definitief uit het systeem gezet.


Klantenservice en bereikbaarheid

Er zijn veel positieve reviews te lezen online over de klantenservice van Cashback XL. Vrijwel iedereen beaamt dat ze correct en vriendelijk geholpen waren.

Naast een e-mailadres hebben ze ook een telefoonnummer. Ze zijn iedere werkdag bereikbaar op normale werktijden, wat allerminst vanzelfsprekend is. De helpdesk is ook bereikbaar via Facebook en Twitter. Daar proberen ze binnen twee uur te reageren op je vraag. Ter vergelijking, veel sites zijn er trots op om een wachtrij van vier uur te hebben. Daarnaast hebben ze een uitgebreide FAQ, overzichtelijk ingedeeld op categorieën en makkelijk te navigeren. Cashback XL lijkt zijn klantenbasis erg serieus te nemen.


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Dit is het enige minpuntje van de interactie tussen klant en Cashback XL. In plaats van een knop die je meteen laat uitschrijven, moet je zelf mailen. Dat bericht moet je zelf typen en versturen met het verzoek om je account op te heffen. Met dit soort maatregelen proberen bedrijven vaak de drempel te verhogen om je uit te schrijven. De helpdesk meldt dat ze je verzoek vaak dezelfde dag nog oppakken. Geen wachttijden van twee uur waarop wordt gemikt dus, het kan ook langer duren. Dat verdient geen schoonheidsprijs.