Woolsocks Cashback App review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 9.1/10

screenshot Woolsocks Cashback App

De Woolsocks app is een cashback app met veel extra’s. Zo kun je sparen binnen de app, eenvoudig je uitgavenpatroon analyseren en snel overbodige abonnementen opzeggen. Dankzij Auto Rewards en aanvullende bonussen verdien je extra veel geld. Dat kan zelfs al heel snel na je aankoop, want de app bevat Directe Betaling met een limiet die steeds hoger wordt wanneer je een betrouwbare cashback gebruiker blijkt te zijn.


Waarom kiezen voor Woolsocks Cashback App?

  • Handige app voor deals
  • Beste cashback percentages van Nederland
  • Ook veel lokale deals en besparingen
  • Automatisch abonnementen opzeggen en inzicht krijgen in financieën
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Woolsocks

Je kunt de Woolsocks app installeren vanuit de app store op je telefoon. Na het installeren begin je met het aanmaken van een eigen profiel. Kies bijvoorbeeld voor de optie om te koppelen met een bestaand Google-account. Je kunt dan meteen inloggen op de app. Het is ook mogelijk om een nieuw profiel aan te maken en te activeren via e-mail of SMS.

Zodra je bent ingelogd moet je eerst een beveiligingscode kiezen om de Woolsocks app te beschermen tegen ongewenst gebruik. Daarna krijg je de optie om direct je bankrekening(en) te koppelen, maar dat kun je ook eerst overslaan. Vervolgens kun je direct naar cashback aanbiedingen zoeken en geld verdienen bij elke aankoop via de app.


Hoe werkt de Cashback app Woolsocks?

blank

Door via de Cashback app Woolsocks aankopen te doen in webshops kun je een deel van je aankoopbedrag terugkrijgen. Dankzij de app gebeurt dit geheel automatisch. Je kunt de cashback bedragen opsparen in je persoonlijke spaarrekening in de app, of het naar je gekoppelde bankrekening over laten maken.

Allereerst koppel je jouw bankrekening aan de app. Op die manier kun je makkelijk zien waar jij je geld aan uitgeeft. Je kunt desgewenst zelfs meerdere bankrekeningen koppelen. Omdat uitgaven in rubrieken worden gerangschikt blijft het ook dan heel overzichtelijk.


Hoe kan ik mijn cashback uitbetalen?

Wanneer je cashback ontvangt wordt die in een zogenaamde Cashback Sock (spaarsok) gedaan. Dat is een soort spaarrekening binnen de Woolsock app. Je kunt het daar in laten zitten als een appeltje voor de dorst, maar het bedrag ook laten overschrijven naar de bankrekening die je aan Woolsocks hebt gekoppeld.

Het overschrijven kan meestal pas na verloop van tijd. Dat komt omdat Woolsocks wel zeker wil weten dat je een bestelling bijvoorbeeld niet hebt geretourneerd. Het is overigens ook een optie om het bedrag (deels) aan een goed doel te doneren. De beschikbare goede doelen kun je direct in de app bekijken.

Directe uitbetaling en limiet

Er is ook een directe uitbetaling mogelijk wanneer je een stabiel cashback gebruik hebt. Daarmee wordt bedoeld dat je niet regelmatig aankopen retour stuurt om je geld terug te krijgen. Dan moet ook de cashback namelijk weer worden teruggeboekt. Bij Directe Uitbetaling krijg je een limiet van bijvoorbeeld 20 euro die je meteen uit kunt laten betalen. Als de totale cashback van je aankoop 30 euro was zal de resterende 10 euro op een later moment worden overgemaakt. Je kan slechts een enkele directe uitbetaling aanvragen die eerst moet worden goedgekeurd voor je de volgende aan kunt vragen.


Waarom zou ik mijn rekening koppelen bij Woolsocks?

Door je bankrekening te koppelen aan Woolsocks krijg je direct een beter overzicht van je inkomsten en uitgaven. Met name dat tweede kan heel interessant zijn om snel te zien waar je geld kunt besparen. Alle uitgaven worden in categorieën geplaatst, ook als je meerdere bankrekeningen koppelt. Zo zie je bijvoorbeeld welke abonnementen je op zou kunnen zeggen. Soms weet je niet eens meer dat je die abonnementen had en doe je er ook niets meer mee. Opzeggen kan dan direct in de app. Je kunt zo heel makkelijk en snel tientallen euro’s per maand besparen.


Aanbod: wat voor sites & diensten doen mee aan het cashback programma?

Het aanbod van websites en diensten waart je met Woolsocks cachback mee kunt krijgen is heel uitgebreid. Er zijn al meer dan 30.000 websites in de app beschikbaar. Woolsocks doet daarmee dus bepaald niet onder voor populaire cashback websites zoals ShopBuddies en CashbackXL.

De partijen die aan het cashback programma meedoen zijn ingedeeld in rubrieken zoals reizen, eten, mode, elektronica en amusement. Daarin tref je veel bekende webshops aan zoals Mediamarkt, HEMA, Intertoys, Primera, Praxis en IKEA. Daarnaast krijg je met de app 0,5% terug van boodschappen die je doet bij supermarkten LIDL en Albert Heijn.


Extra functies van de app

blank

Naast het cashback programma en het inzicht krijgen in je uitgavenpatroon heeft Woolsocks nog een aantal handige functies.

Spaarrekening (Cashback Sock)

De cashback die je krijgt bij een aankoop via Woolsocks komt in je eigen wollen sok in de app terecht. Deze zogenaamde Cashback Sock is de spaarrekening die je aan kunt maken en die meteen een eigen IBAN bankrekeningnummer krijgt. Op deze rekeningen kun je desgewenst ook geld storten, wat je eenmaal per jaar een aanvullende geldbonus oplevert. Daarnaast ontvang je ook jaarlijks een extra verhoging van het cashback saldo dat je niet uit laat betalen maar in de Cashback Sock laat staan.

Auto Rewards

Een Auto Reward is een extra beloning bovenop de standaard cashback. De reguliere cashback is meestal een percentage van je aankoop, terwijl een Auto Reward altijd 1 euro bedraagt. Op deze manier kun je elke maand met vijf verschillende aankopen online tot vijf euro extra verdienen. Dat is dus 60 euro per jaar, zonder dat je er iets speciaals voor hoeft te doen.

Zodra je jouw bankrekening hebt gelinkt aan Woolsocks zal de app je transacties van de afgelopen drie maanden scannen. Als daar een transactie bij staat die in aanmerking komt voor een Auto Reward zul je extra tegoed krijgen. Dat gaat dus om aankopen die je al eerder deed bij een aangesloten webshop, nog voordat je de Woolsocks app ging gebruiken. Wederom is het maximum vijf euro per maand.

Donaties aan goede doelen

Wanneer je graag iets goeds doet voor de wereld kun je er voor kiezen om het geld in je Cashback Sock niet naar jezelf maar aan een goed doel over te maken. Je kunt binnen de app tot maximaal vijf goede doelen kiezen waar de cashback die jij verdient automatisch over verdeeld zal worden. Je kunt ook zelf bepalen welk bedrag een bepaalde stichting zal ontvangen.


Bekendheid Woolsocks

De Woolsocks app is nog niet zo heel erg bekend in Nederland maar wordt in veel andere Europese landen wel door veel consumenten gebruikt. De app is namelijk in vrijwel elk land beschikbaar waar SEPA bankrekeningen de standaard zijn. Ook in Nederland wordt de app door steeds meer mensen ontdekt als een handige manier om geld te besparen en te verdienen met cashback acties bij heel veel verschillende webwinkels.


Is Woolsocks betrouwbaar?

Woolsocks is partner van BudgetBakers, het bedrijf dat de beveiligde connectie tussen de app en je bank verzorgt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technologie die de PSD2 wet volgt. Daarmee kan de app jouw transactiegegevens inzien. Je hoeft de app dus geen directe toegang tot je financiële accounts of gegevens te geven. Daarnaast kun je zelf de toegang op elk gewenst moment ontzeggen en opdracht geven alle gegevens te verwijderen. Zo hou je zelf de volledige controle.


Privacy & persoonlijke gegevens

blank

Het is natuurlijk niet niks om je banktransacties te delen met een app die je nog niet zo goed kent. Het is daarom slim om te checken dat je gegevens veilig zijn. Die worden opgeslagen in de Google Cloud, een betrouwbare service waar gegevens versleuteld worden bewaard en die vanwege de technologische expertise van Google zo goed als niet te hacken is.

Daarnaast wordt er bij het uitwisselen van informatie met je bank gebruik gemaakt van authentificatie waar Woolsocks zelf geen partij in is. Je logt direct in je bank en geeft daarna Woolsocks toestemming om jouw transactiegegevens te ontvangen. De app kan dus niet zomaar zelfstandig bij je bank inloggen.

Zelf bescherm je de Woolsocks app op je telefoon optioneel met je pincode, een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Bovendien worden je spaarpotjes gekoppeld aan je telefoonnummer, zodat iemand anders er echt niet zomaar bij kan.


Klantenservice en bereikbaarheid

Wanneer je iets niet helemaal begrijpt aan de Woolsocks app kun je de klantenservice inschakelen. Tik daarvoor op de knop Rekeningen en daarna op de knop met het vraagteken. Je ziet dan direct een telefoonnummer waar je met je vraag naartoe kunt bellen. Je kunt hier echter ook eerst naar de klantenservice gaan en zelf een antwoord zoeken op je vraag.


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Wanneer je niet langer gebruik wilt maken van Woolsocks is het zaak om eerst je tegoed op de spaarrekening over te schrijven naar je bankrekening. Als je dat niet doet gaat het opgespaarde geld verloren. Het kan gebeuren dat je alleen het gevalideerde tegoed over kunt maken en niet dat wat bij je meest recente aankopen behoort.

Ga vervolgens naar je profiel en kies onderaan het scherm voor Verwijder account. Je vult je naam en e-mailadres in, evenals je reden om te willen stoppen met Woolsocks. Je account wordt nu niet direct verwijderd, een medewerker van de app zal dit proces namelijk persoonlijk en nauwkeurig afwikkelen.