Shopbuddies cashback review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 9.0/10

screenshot Shopbuddies cashback

Ben je een koopjesjager? Spaar je graag? Vergelijk je vaak artikelen voor de beste deals? Dan zijn cashbacksites misschien wel wat voor jou. Deze geven geld terug bij alles wat je koopt via hun site. Met duizenden retailers en artikelen kun je zo best wat geld besparen op je online aankopen. Shopbuddies is daarom een interessante site om eens te verkennen. Door de gebruiksvriendelijkheid en leuke functies is het daarnaast een goede cashbacksite voor nieuwkomers. Nieuwsgierig hoe het allemaal werkt? Lees hier alles over Shopbuddies.


Waarom kiezen voor Shopbuddies cashback?

  • Zeer gunstige cashback percentages
  • Snelle keuring voor je cashback
  • Extra mogelijkheden met premium-account
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Shopbuddies

Geen account betekent geen claims en dus geen cashback. Daarom begin je met het aanmaken van account. Dit kost je ongeveer 30 seconden, want het enige wat ze op het begin van je vragen is een gebruikersnaam en wachtwoord. Zelfs de captcha was korter dan op veel andere sites (iemand anders al ziek van alle straatlantaarns aanklikken?). Daarna wordt er een mailtje gestuurd naar je opgegeven e-mailadres, die je moet openen om je account te activeren.

blank

Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd mag je meteen je notificaties instellen. Als je liever geen mails wil is dat prima. Je krijgt ook meteen een introductiefilmpje met uitleg over hoe de site werkt. deze legt het principe uit van een cashbackwebsite. Als je er geen zin in hebt kun je natuurlijk meteen gaan shoppen.

blank


Hoe werkt de cashback website Shopbuddies?

De website van Shopbuddies staat tjokvol artikelen van andere websites. Als je iets koopt van een winkelier via Shopbuddies, krijgt die laatste een commissie van de winkelier. Zo wordt Shopbuddies beloond voor het doorsturen van klanten. Deze cashbackwebsite geeft daarna een deel van de commissie terug aan de klant. Iedereen wint met cashback.

blank

Bovenin de balk zie je een menu. Daarmee kun je navigeren naar wat je ook maar wil kopen. De categorieën zijn opgedeeld in beschrijvingen (zoals Cadeaus & Gadgets, of Sport & Vrije Tijd) en merken (Bol.com, Mediamarkt, HEMA). Door een categorie te selecteren beland je op de pagina waar je het complete overzicht krijgt van vergelijkbare producten. Als je een onderwerp aanklikt, krijg je dus het hele aanbod te zien van alle retailers waar Shopbuddies zaken mee doet (en jij dus cashback op ontvangt). Je kunt de zoekopdracht nog toespitsen met subcategorieën vanaf deze pagina’s.

Shopbuddies doet sommige dingen net iets anders dan andere cashbacksites. Normaal is het aanbod al uitgestald en zie je, soms per artikel, jouw cashback voordeel weergegeven. Bij Shopbuddies zie je het aanbod dat iedere merknaam biedt op jouw onderwerp. Je vergelijkt dus niet twee stofzuigers van twee merken, maar selecteert ‘stofzuigers’ en ziet welk merk hoeveel korting daarop geeft. Om een specifieke stofzuiger te zien moet je hem dus selecteren in de webshop.

Bekijk je voordeel

Je kunt ook op de aanbieder klikken om te zien wat je voordeel gaat zijn bij je aankoop. De voorwaarden verschillen per retailer. Een internetprovider vergoedt misschien je aansluitkosten, een grote keten geeft momenteel korting op e-books, een sportaanbieder geeft je weer cashback op een abonnement dat je online afsluit. Op dezelfde pagina zie je welke additionele voorwaarden er worden gesteld. Het is de moeite om die door te lezen, want voorwaarden verschillen per retailer en komen bovenop die van Shopbuddies. Ze zijn daar redelijk transparant in, want ze zien je graag terugkomen. De voorwaarden zijn altijd te vinden onder de aanbiedingen. Onder de voorwaarden zie je ook de reviews van andere gebruikers. Je ziet ook een rij van vergelijkbare webshops op Shopbuddies als je je producten liever van iemand anders afneemt.

blank

Zodra je denkt dat deze aanbieder heeft wat je zoekt druk je op de knop om naar de retailerwebsite te gaan. Daarbij krijg je een melding dat je cashback wordt geregistreerd door Shopbuddies.

Wanneer je iets hebt gekocht met recht op cashback, ontvang je na aankoop een claim. Deze kun je inwisselen voor geld, cashbackkaarten of cadeaukaarten. Dit kun je per uitbetaling bepalen.

Houd hier rekening mee

Op deze manier wordt een elektronisch pad voor je uitgestippeld om te volgen. Daarbij is het belangrijk dat Shopbuddies je hele pad kan volgen. Om er zeker van te zijn dat alles goed gaat zijn er een paar stappen die je kunt volgen.

  • Zet ten eerste alle cookies aan.
  • Vaak is het bij cashback aankopen een goed idee om niet het winkelmandje te gebruiken. Doe in plaats daarvan direct de aankoop.
  • Zet je adblocker uit.
  • Open geen andere sites tussendoor.
  • Het is overigens niet genoeg om in te loggen op Shopbuddies en dan naar Bol.com te gaan in een nieuw tabblad. Je hele pad moet makkelijk te volgen zijn om je claim te bevestigen.
  • Log in en gebruik alleen de knoppen op Shopbuddies om te komen waar je zijn moet.
  • Als laatste wordt op andere cashbacksites soms aangeraden om een thuisnetwerk te gebruiken. Op die manier is de online registratie makkelijker.

Hoe kan ik mijn cashback uitbetalen?

De claim wordt automatisch bijgeschreven op je account binnen 48 uur. Op dat moment wordt hij gekeurd en kan nog niet meteen worden uitbetaald. Nadat hij is gekeurd kun je verzoeken om het over te maken op je rekening of je claim in te wisselen voor een cadeaukaart of cashbackkaart.

blank

Hoe lang het duurt om je claim te keuren verschilt per webshop. Dit kan enkele dagen zijn, maar ook verscheidene weken. Je verliest je claim als je iets retourneert of annuleert. Shopbuddies wijst er op dat cashback nooit een garantie is en dat er uitzonderingen zijn op de artikelen die je koopt. Daarom is het dus belangrijk om alle voorwaarden te lezen.

De betaling vanuit de webshop volgt meestal pas 90 dagen nadat het goedgekeurd is. Af en toe (zoals in het introfilmpje) geeft de Shopbuddies de indruk dat je meteen cashback krijgt, maar dat is dus zeker niet het geval. Het is wel gewoon voor cashbacksites om er zo lang over te doen.


Hoe snel is mijn cashback goedgekeurd?

De goedkeuring kan enkele weken duren, maar de uitbetaling die er op volgt duurt tot wel drie maanden.

Je kunt een Premiumaccount nemen op Shopbuddies. Dit betaalt sneller uit dan normale cashback. Lees hier meer over bij de Extra functies.


Hoeveel kun je verdienen op Shopbuddies?

De manier waarop cashback wordt aangeboden op Shopbuddies verschilt per retailer. Soms krijg je een kosteloze nevenservice bij een aankoop, dan weer een vast geldbedrag, dan weer een percentage van de aankoopprijs. Je moet goed kijken wat je krijgt bij alles wat je aanklikt.

blank

Dat Shopbuddies geen one size fits all aanpak heeft is niet per se te betreuren. Je kunt de voordelen wikken en wegen om de beste deal voor jou er uit te slepen. Als je graag vergelijkt en doktert kun je misschien zelfs meer geld besparen dan op andere cashbacksites. Het nadeel is wel dat je de voorwaarden altijd scherp in de gaten moet blijven houden. Hopelijk hou je van koopjesjagen.


Aanbod: wat voor sites & diensten doen mee aan het cashback programma?

Je kunt flink wat verschillende dingen kopen. Doordat Shopbuddies ook connecties heeft met megaketens als Bol.com, Ali Express, HEMA en MediaMarkt heb je een reuzeaanbod. Verder zitten er ook diensten tussen als sportabonnementen en internetproviders, verhuurauto’s en vliegreizen. Kortom, zo ongeveer alles wat je je kan bedenken.


Extra functies op de site

Shopbuddies heeft meerdere manieren om je aankopen te vergemakkelijken. Hieronder staan ze opgesomd.

blank

App

De app is niet de mooiste of soepelste die je ooit gezien hebt, maar het bevat alle functies die je nodig hebt. Met de lay-out is te werken als je het geduld kan opbrengen. Zo kun je altijd nog even kijken voor mooie aanbiedingen. Je vindt hem in de appstore.

blank blank blank

blank blank blank

Alertbar

Met de Shopbuddies Alertbar krijg je een pusbericht vanuit je browser wanneer je een site bezoekt die aangesloten is bij Shopbuddies. Als je dus online aan het surfen bent en op een site terecht komt waarop je cashback kunt krijgen, krijg je daar een bericht van. Zo heb je altijd cashback waar mogelijk. Het maakt het ook makkelijker om je pad te registreren voor Shopbuddies. Je hebt dus minder kans dat er iets fout gaat met de verzilvering van je claim.

blank

Je kunt hem vinden in de blauwe menubalk bovenin. Vandaaruit kun je hem installeren op Firefox of Google Chrome.

blank

ShopBuddies PC check

Zoals eerder aangegeven komt er best wat kijken bij het optimaliseren van je browserinstellingen. Om zo zeker mogelijk te zijn van goede instellingen, kun je die laten checken op de site. Daarvoor hoef je niks te installeren of te laten scannen. Ga simpelweg naar de PC check pagina bovenin de balk. De functie zal je meteen vertellen of je scripts, cookies en adblockers goed ingesteld zijn voor je cashback aankopen. Dit is een functie die ik niet eerder ben tegengekomen op andere cashbacksites. Deze gebruiksvriendelijkheid is extra fijn voor nieuwkomers. Bij de resultaten staat ook uitleg hoe je iets kan optimaliseren aan je browser indien nodig.

blank

Blog

De blog is waar Shopbuddies nog even extra tips en tops geeft om meer uit je cashback te halen. Je vindt hier ook nieuwtjes en acties. Handig voor nieuwkomers die het groot aan willen pakken, of veteranen die gewoon net iets meer willen halen uit hun aankoop.

blank

Premiumaccount

Je kunt een Premiumaccount nemen. Daarmee hoef je niet langer te wachten op de keuring van de webshop, Shopbuddies betaalt uit zodra de claim binnen is. Daarnaast krijg je nu wel garantie op het krijgen van je cashback als die legitiem is. Met een standaard lidmaatschap heb je die niet. Als een webshop weigert uit te betalen heb je met een standaard lidmaatschap dus geen cashback.

Je hoeft niet te betalen om een Premiumaccount te nemen of te houden. In plaats daarvan is de eerste vijf euro van ieder jaar toegeschreven aan Shopbuddies als vergoeding. Als je niet voldoende saldo hebt, wacht de site tot je dat wel hebt. Het Premiumaccount is dus zonder al te veel risico en een uitkomst voor mensen die erg veel aankopen doen via cashbacksites.


Bekendheid Shopbuddies

Shopbuddies geniet best wat bekendheid, ook in het buitenland. Ze zijn aangesloten bij moederbedrijf Orangebuddies en actief in veertien landen. Daarnaast hebben ze een paar enorme ketens aan zich kunnen binden, waaronder een aantal buitenlandse. Daarom kan Shopbuddies voor behoorlijk wat variatie zorgen in het aanbod.


Is Shopbuddies betrouwbaar?

Voor Shopbuddies zijn er niet barstensveel reviews online te vinden, maar degene die er zijn, zijn positief. Dat het bedrijf internationaal zaken doet met een paar van de grootste retailers van de wereld spreekt daar ook van. Op Trustpilot zijn de reviews vrijwel onverdeeld positief. De klantenservice (of PR-afdeling) reageert op veel reviews, ook als ze al positief zijn. Daarmee laten ze een mate van serieusheid zien ten opzichte van de gebruikers.


Privacy & persoonlijke gegevens

Ook op Shopbuddies worden je gegevens verwerkt en opgeslagen om jouw gedrag te analyseren. Niet alleen de informatie die je opgeeft, maar ook je gedrag op de site. Denk hierbij aan je IP-adres, je inlogtijden, waarop je klikt en hoe vaak, hoe lang je op pagina’s blijft, enzovoorts. Dit wordt allemaal gedaan om je gerichtere reclame en aanbiedingen te kunnen sturen. Daarnaast zal een cashbacksite nog wat meer van je krijgen te zien dan andere sites, want je browserinstellingen moeten op maximale transparantie staan. Als je niet alle toestemmingen geeft, kan je claim het risico lopen om niet geregistreerd te worden en blijf je met niks achter.

Je gegevens worden acht weken bewaard nadat je jezelf uitschrijft (dat is wettelijk verplicht). Je fiscale informatie blijft nog wat langer plakken voordat die ook verwijderd wordt. Niks hieraan is ongebruikelijk beleid.


Klantenservice en bereikbaarheid

De FAQ staat bovenin in de menubalk. Die is behoorlijk uitgebreid en overzichtelijk in tegeltjes ingedeeld. Als je vraag er toch niet bijstaat kun je naar onderen scrollen om de helpdesk te benaderen. Er is geen telefoonnummer, maar dat is de standaard bij cashbacksites. Je vindt hier wel een contactformulier om je vraag te stellen. Je kunt tot wel drie bijlagen meesturen als je wil. Ze proberen binnen 48 uur op je vraag te reageren.


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Om je account definitief te verwijderen ga je naar Gegevens en dan Opzeggen. Klik vervolgens op de knop Mijn account definitief opzeggen. Daarmee is je keuze bevestigd en gaat de wettelijke bewaartermijn van je data in.