Qassa cashback review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 8.6/10

screenshot Qassa cashback

Qassa is een zogenaamde cashbacksite. Deze keert een percentage aan jou uit voor iedere aankoop die je doet in een aangesloten webshop. Voor de grootinkopers onder ons kan dat aardig wat geld besparen, en dat is niet alles wat Qassa biedt. Nieuwsgierig? Lees hier alles wat je moet weten om je cash terug te krijgen.


Waarom kiezen voor Qassa cashback?

 • Krijgt geld terug op je aankopen
 • Leuke extra functies om meer cashback te sparen
 • Goede vergoedingen
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Qassa

Je moet een account hebben om cashback te kunnen krijgen natuurlijk, dus daar begin je mee. Om in te schrijven ga je eerst naar de menubalk rechtsboven. De simpele velden kun je zo invullen. betaalinformatie wordt nog niet gevraagd.

blank

Je geeft ook meteen extra toestemmingen op (of niet). Je kunt je bijvoorbeeld opgeven om mails te ontvangen voor marktonderzoek. Door daaraan mee te doen kun je extra verdienen (daar later meer over). De verificatie wordt ook gedaan met een captcha, en er wordt gekeken of je voornaam wel echt is. Na afloop krijg je een e-mail in je inbox om je account te bevestigen.

blank


Hoe werkt de cashback website Qassa?

Qassa is een zogenaamde cashbacksite. Deze websites posten producten en diensten van anderen. Als je een artikel koopt dat via Qassa is gepost, krijgt die website een vergoeding van de verkoper. Op die manier wordt Qassa beloond voor het doorsturen van klanten naar verkopers. Qassa geeft een deel daarvan terug aan de klant, om die weer te belonen. Je krijgt dus geld terug bij een aankoop die je doet via Qassa.

blank

Qassa is aangesloten bij honderden webshops. Hun artikelen een aanbiedingen worden gepost op Qassa’s website. Bij ieder artikel staat hoeveel procent cashback je krijgt. Het kan ook zijn dat je een vast bedrag terugkrijgt. Bij aankoop komt je cashback saldo op je account te staan. Vanuit daar kun je je saldo omzetten in geld en uit laten keren op je bankrekening.

Aankopen via de site

Dit hele proces verloopt digitaal, dus iedere stap moet te controleren zijn voor Qassa. De aankopen die je doet moeten daarom verlopen via de site. Alleen met veel transparantie kan Qassa zien dat je recht hebt op je claim. Daar komt best veel bij kijken, maar het meeste zul je waarschijnlijk al goed doen. Dit zijn de voorwaarden waar je je sowieso aan moet houden om je winkelproces inzichtelijk te maken voor Qassa:

 • Je moet inloggen voordat je doorklikt naar een artikel om te kopen.
 • Zet al je adblockers eerst uit.
 • Laat alle cookies toe van de websites die je bezoekt.
 • Stop ook niks in het winkelmandje van de webshop voordat je je aankoop doet, dat verwart de website.
 • Sluit direct je koop af zonder tussenkomst van andere webshops.
 • Als je kortingscodes of vouchers gebruikt vervalt je claim.
 • Winkel niet langer dan een uur.
 • Producten die je retourneert geven geen claims.
 • Sluit de verkoop ook alleen zelf af, niet via de chat of telefoon. Doe je dat wel, zit er geen claim op het product.
 • Gebruik ook alleen de site, niet de app van de webshop. Open geen websites tijdens je sessie.

Samenvattend, stel je browser goed in voordat je gaat winkelen. Wanneer je iets koopt, doe het meteen zonder stappen tussendoor. Probeer er niet meer uit te slepen dan wordt aangeboden (via vouchers bijvoorbeeld). Als laatste, gebruik alleen de site waar je opkomt bij het doorklikken. Als je je daaraan houdt zul je waarschijnlijk weinig problemen hebben.

Voorwaarden

Er zijn ook wat voorwaarden aan de cashback verbonden. Zo krijg je nooit cashback op BTW, verzendkosten en bijkomende kosten. Let erop dat je bestelling niet alleen voldoet aan de voorwaarden van Qassa, maar ook die van de webshop. Als je al dit in je achterhoofd houdt kun je teleurstelling voorkomen.

Het kan voorkomen dat iets niet uitpakt zoals bedoeld. Neem in dat geval contact op met Qassa (en niet de webshop). Doe dat binnen 90 dagen, of je verliest je claim definitief. Je moet die aanmelden voordat ze in behandeling worden genomen.


Hoe kan ik mijn cashback uitbetalen?

Wanneer je iets aanschaft, komt het afgesproken bedrag als saldo op je account te staan. Een voordeel van Qassa ten opzicht van andere sites is dat het saldo al vanaf 5 cent uitgekeerd kan worden. Vaak is die ondergrens hoger.

blank

Uitbetalen op rekening of met cadeaubonnen en dergelijke?

Bij je accountgegevens kun je je saldo opvragen en uitkeren. Daar zie je ook wat de mogelijkheden zijn om het uit te keren op je bankrekening of om andere dingen mee te doen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je saldo om te zetten in kortingscodes, het af te geven aan goede doelen of een bingoabonnement(!) te nemen. Als je gaat voor kortingscodes, kun je kiezen uit de aangesloten webshops. Al deze methodes om je cashback te verzilveren zijn gratis.

Je gespaarde Qoins kun je ook omzetten in geld, maar daar is een minimum van 5000 Qoins voor nodig. Daar meer over bij Extra functies.

Hoe snel is mijn cashback goedgekeurd?

Na het aanvragen van je cashback verzilvering duurt het tussen de drie en zeven werkdagen om het bedrag op je rekening te zetten. Hoe snel het gebeurt ligt vooral aan of het proces geautomatiseerd is of niet. Dat kan verschillen per aankoop.

Hoeveel kun je verdienen op Qassa?

De meeste percentages van de grote aanbieders zweven rond de 2,5 procent. Dit kan natuurlijk sterk uiteenlopen per aanbieding en per dag. Blijf dus de aanbiedingen in de gaten houden om zoveel mogelijk te profiteren.

Je kunt besparen op iedere aankoop die je doet, dus hoeveel je bespaart ligt helemaal aan hoeveel je uitgeeft. Met de Qoins erbij voor marktonderzoek en registraties op andere sites kan dat nog iets meer zijn. Je kunt op de site rechtsboven je saldo in de gaten houden.


Aanbod: wat voor sites & diensten doen mee aan het cashback programma?

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is op Qassa te vinden. Dat komt omdat een aantal grote webshops meedoen met Qassa die zelf een erg groot aanbod hebben. Denk aan kanjers zoals Bol.com of Ali Express. Ook kleinere ketens zijn aangesloten bij Qassa. In totaal zijn er net geen 1800 retailers verbonden aan Qassa.

blank

Er worden veel artikelen verkocht via Qassa, maar er is meer te koop. Zo worden ook kaarten verhandeld voor dagjes uit, vakanties, pretparken en zelfs vervoer. Hotels, taxi’s, vliegtuigtickets, tablets, software, VPN services, bezorgmaaltijden en boodschappen, ga zo maar door.


Extra functies op de site

Je kunt meer dan alleen aankopen doen via Qassa. Een manier om extra geld te verdienen is door jezelf op te geven voor marktonderzoeken of mee te doen aan games.

Qoins

Je kunt Qoins verdienen door e-mails te lezen en in te vullen die Qassa je stuurt. Dit zijn meestal aanbiedingen, maar ze kunnen ook vragenlijsten voor marktonderzoek zijn. Je kunt instellen hoeveel mails je wil ontvangen bij je notificatieinstellingen. Wanneer je akkoord gaat met marktonderzoek zal Qassa je met enige regelmaat enquêtes voorschotelen. Hoe meer mails je toelaat en leest, hoe meer vragenlijsten je invult, hoe meer Qoins je dus verdient. Let wel, niet voor alle mails krijg je Qoins.

blank

Interessant genoeg heb ik nergens de wisselkoers voor Qoins kunnen vinden op de site. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel Qoins er in een euro gaan. Online bij reviews melden gebruikers dat een enquête van een uur invullen ze ongeveer 1 of 1,25 euro verdienen. Dat is natuurlijk niet veel, maar wel een vergelijkbare uitkering met enquêtesites zoals YouGov. Andere gebruikers hebben berekend dat een miljoen Qoins tien euro waard zijn. Hoeveel Qoins je in een keer verdient kan verschillen per enquête.

Spellen

Je kunt via Qassa meedoen aan spellen. De prijzen zijn vaak uitgekeerd in Qoins. Dit kan bingo zijn, of krassen, of een dagelijks veranderend spel. Het hele aanbod zie je onder Spellen. Alles is digitaal natuurlijk.

blank

Meedoen is gratis, maar je hebt vaak punten nodig om mee te blijven spelen voor de jackpot. Die punten moet je bijkopen met je eigen Qoins. Er zitten dus ook risico’s aan meedoen. Je kunt je inleg natuurlijk ook ruimschoots terug verdienen.

Gratis aanbiedingen

Er zijn ook wisselende aanbiedingen die je gratis kan gebruiken in ruil voor Qoins. Meestal gaat dat over registraties voltooien en accounts aanmaken op bijvoorbeeld datingsites of informatiewebsites.

blank

Bekendheid Qassa

Ze bestaan al sinds 2000 en hebben zich verbreid door een groot aantal landen. Ze zijn zich steeds meer gaan focussen op de cashback markt. Vroeger heetten ze MoneyMiljonair, maar sinds hun focus is verlegd naar cashback zijn ze van naam gewisseld.

blank

Qassa is redelijk bekend en vertrouwd, te zien aan het aantal retailers (en hun kaliber). Ze zijn wel een stuk minder bekend dan hun concurrent Cashback XL.


Is Qassa betrouwbaar?

Het wringt een beetje bij de reviews. Vaak zijn er relatief veel ontevreden klanten te vinden op fora om hun frustraties kenbaar te maken en daar moet je je op instellen. Toch merkte ik bij een relatief groot aantal gebruikers teleurstelling op. De problemen lagen vaak uit elkaar, maar een aantal terugkomende waren dat waardebonnen uiteindelijk minder waard waren, dat ze genegeerd werden door de helpdesk, of dat ze storingen op de site kregen.

Uiteindelijk schat ik in dat ze betrouwbaar genoeg zijn, al is het maar omdat ze aangesloten zijn bij bedrijven als Bol.com. Toch is het verstandig om af en toe storingen of frustraties te verwachten. Dat heeft niet per se te maken met de betrouwbaarheid van het bedrijf, maar het kan dat de site niet helemaal op orde is.


Privacy & persoonlijke gegevens

Je gegevens worden bewaard voor onderzoek en legitieme doeleinden. Die worden geanalyseerd om persoonlijke aanbiedingen te doen bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je af en toe reclame en mails in je inbox. Dit zal van wisselende partijen zijn, afhangend van wie een marktonderzoek uitvoert op het moment. Hoeveel je krijgt kun je beperken of vermeerderen bij je notificaties. Je kunt nog altijd je toestemmingen bijwerken. Er wordt ook statistisch onderzoek uitgevoerd op je data om meer inzicht te krijgen in algemeen klantgedrag.

Uiteraard is er een behoorlijke mate van transparantie nodig om de cashback claims goed te laten verlopen. Daarom zul je ook wat meer cookies moeten accepteren dan op andere sites, maar dat is nu eenmaal een harde voorwaarde.

Je gegevens worden beschermd opgeslagen in de servers. Die blijven niet langer opgeslagen dan nodig op de servers, tenzij ze daartoe wettelijk verplicht worden. Alles lijkt in orde te zijn in hun beleid.


Klantenservice en bereikbaarheid

De helpdesk is bereikbaar via een reactieformulier. Andere mogelijkheden zijn er niet voor contact helaas.

Je vindt het formulier door naar onderen te gaan naar Ledenservice, door de FAQ naar beneden te scrollen en op de blauwe knop te drukken. Deze leidt je naar het formulier. Je kunt een bijlage toevoegen als je wil. Qassa geeft aan dat ze proberen om binnen twee werkdagen te antwoorden.


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

In de FAQ staat een link bij het antwoord op deze vraag. Let heel goed op hier: als je je account verwijdert, worden al je uitstaande claims op je saldo ook verwijderd. Wissel dus alles in voordat je je account beëindigt.