Qlics cashback review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 7.6/10

screenshot Qlics cashback

Cashback, een wat vreemde term voor degenen die hem nog niet kennen. Toch is het een woord dat duizenden mensen blij maakt. Het is namelijk een verdienmodel waarbij de klant wat geld terug krijgt op zijn aankoop. Het klinkt te goed om waar te zijn, maar dat is het niet. En cashbacksite Qlics heeft nog veel meer verrassingen waarmee je geld kan winnen of besparen. Daarom hier alles over Qlics en hoe je het meeste haalt uit je aankopen.


Waarom kiezen voor Qlics cashback?

  • Krijg geld terug op je aankopen
  • Leuke extra acties om bij te verdienen
  • Uitbetalen op je bankrekening v.a. €10
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Qlics

blank

Cashback is het geld wat je terugkrijgt bij je aankoop. Qlics moet dus weten wie je bent om geld terug te geven. De eerste stap is daarom het aanmaken van een account op hun website. op de homepagina vind je alles wat je nodig hebt.

Profiel compleet maken

Bij het aanmaken moet je wat achtergrondinformatie opgeven. Je adres, geboortedatum en e-mail horen daar ook bij. Aangezien het hier om geld gaat is voorzichtigheid geboden natuurlijk. Meteen daarna moet je je e-mailnotificaties instellen. Dat is niet voor niks, want Qlics laat er geen gras over groeien: je kunt tot wel vier keer per dag gemaild worden tenzij je iets anders aangeeft. Die kunnen aanbiedingen bevatten, maar ook nieuwsbrieven en updates van Qlics. Let op, want ze kunnen ook NSFW (18+) aanbiedingen sturen. Geef dus maar niet je werkmail op.

blank

Waarom zou je al deze mails willen krijgen? Omdat je betaald wordt voor het lezen ervan. Per geopende mail krijg je een paar cent op je saldo gestort. Hoeveel je krijgt kan verschillen per e-mail. Hoeveel je verdient kun je precies bijhouden op je account. Je kunt later nog je notificaties bijstellen als het allemaal te veel wordt.

Vrijwel alles wat je doet op Qlics werkt op dezelfde manier: je doet een kleine verdienste voor een kleine bijdrage. Daarna kun je je gegevens bijwerken en je account activeren via een verificatiemail. Je krijgt meteen een welkomstsaldo van  € 1,25, en dat is meer dan de meeste cashbacksites geven. Een goed begin dus.

blank


Hoe werkt de cashback website Qlics?

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met cashbacksites: dit is een website die aanbiedingen van andere webshops verzamelt en post op hun eigen website. Als je iets koopt van een webshop, beloont die webshop de cashbacksite voor het doorlinken van de advertentie. Een gedeelte schuift de cashbacksite weer door naar de kopende klant. Zo krijgt iedereen er iets voor terug.

Cashback per website

Qlics is een cashbacksite met enorm veel aanbiedingen van andere webshops. Als je op eentje klikt, wordt je doorgelinkt naar de webshop die het verkoopt. Daar kun je de bestelling afronden. Wanneer je alle stappen goed hebt doorlopen krijg je een zogenaamde claim, ofwel krijg je het beloofde bedrag terug. De verzilvering kan echter nooit meteen. Bij Qlics duurt dat tussen de anderhalve en twee maanden. Daarna komt het geclaimde bedrag te staan op het saldo van je account. Wanneer dit een ondergrens van 10 euro bereikt kun je die laten uitkeren.

Qlics moet duidelijk je stappen kunnen volgen bij je aankoop, van het inloggen tot de betaling. Als er iets misgaat wordt er geen cashback claim geregistreerd en krijg je ook niks uitgekeerd. Wat je moet doen staat ook op de site aangegeven, maar hieronder zet ik alles even kort op een rijtje.

  • Als eerste moet je alle cookies toelaten die om toestemming vragen.
  • Daarnaast moet je ingelogd zijn en via Qlics naar de webwinkel gaan.
  • Vul niet je winkelmandje, doe meteen de aankoop.
  • Daarvoor mag je geen vouchers of kortingcodes gebruiken die niet van Qlics zijn.
  • Wikkel de aankoop af zonder de tussenkomst van andere sites.
  • Gebruik daarvoor online betaalmogelijkheden en niet een chatfunctie of een telefoongesprek.
  • Onthoud dat je claims geregistreerd moeten kunnen worden door het algoritme van Qlics en de webshops. Het is verstandig om daarvoor een thuisnetwerk te gebruiken om de registratie makkelijker te maken.

Hoe kan ik mijn cashback uitbetalen?

Je moet een ondergrens van 10 euro behalen voordat je je saldo mag overzetten naar je bankrekening. Dit kunnen alleen vaste, ronde bedragen zijn. Qlics geeft je een lijst met de mogelijkheden. Je kunt maximaal 100 euro per keer laten uitkeren, maar de vraag is waarom je zolang zou wachten.

blank

Je saldo is altijd aangegeven bij je accountgegevens en in de menubalk rechtsboven. Als je erop klikt, ga je naar je persoonlijke saldo. Daar staat een knop om het te laten uitkeren, vanwaar je het gewenste bedrag selecteert. Zo kun je het laten overschrijven naar je bankrekening.

Uitbetalen op rekening of met cadeaubonnen en dergelijke?

Je kunt je saldo alleen uitkeren als geld dat wordt overgemaakt op je rekening.

Hoe snel is mijn cashback goedgekeurd?

Je saldo stijgt in realtime als je gebruik maakt van de klikacties op de site. Wanneer je aankopen doet met cashback duurt dat ongeveer zes weken. Qlics benadrukt dat de keuring van claims verloopt via de webshops waar je van bestelt. Ze hebben zelf dus geen invloed op het proces of de snelheid.

Let op, Qlics heeft een wat merkwaardig systeem over het uitkeren van cashback. Je moet namelijk een accountscore hebben van 5,5 voordat je je geld over kan hevelen naar je bankrekening. Je verhoogt die door mee te doen met meerdere acties. Je moet aan een bepaald aantal activiteiten meedoen iedere maand, of hij zakt weer. Dit systeem is enigszins dubieus. Lees hier meer over bij het kopje over betrouwbaarheid onderaan dit stuk.

Hoeveel kun je verdienen op Qlics?

Er zijn erg veel manieren waarop je net dat kleine beetje meer geld kan binnentrekken. Buiten de aanbiedingen zijn er spelletjes en mogelijkheden om clicks te geven die een paar cent per keer kunnen opbrengen. De jackpot van een spelletje kan weer wat meer opleveren.

blank

Het meeste geld dat je kan besparen zal echter bij de aankoop liggen van producten in webshops. Het gaat vaak over kleine percentages, maar dat is alsnog meer dan je waarschijnlijk gaat verdienen met het uitdelen van clicks. Als je lange termijn rekent voor producten die je vaak moet aanschaffen zal dat aardig bij elkaar optellen.


Aanbod: wat voor sites & diensten doen mee aan het cashback programma?

Ik ben ervan overtuigd dat Qlics van werkelijk alles wel iets verkoopt. Het aanbod dat ze uitstallen is enorm. In de menubalk links zie je de categorieën (en subcategorieën) geordend onder elkaar staan. Je kunt vakanties boeken, verzekeringen afsluiten (en vergelijken), deals ontvangen op lidmaatschappen van datingsites, bloemen kopen, afhaalmaaltijden en supermarktboodschappen bestellen, meedoen aan loterijen, deals nemen voor games, boeken, dierenvoer en vrijwel alles wat je je verder nog kunt bedenken. En wanneer ik het heb over verzekeringen heb ik het over alles van auto tot uitvaart(!).

blank

Dit is goed nieuws voor de consument natuurlijk. Op alles zit een cashback die niet per se heel groot is, maar als je voor vrijwel alle dingen terecht kan op Qlics telt dat aardig bij elkaar op. Dit geldt nog zwaarder voor grote bestellingen (zoals verzekeringen bijvoorbeeld).


Extra functies op de site

Er zijn best wat manieren om extra geld te verdienen op Qlics, maar er zijn nog meer opties die handig kunnen zijn. Hieronder zet ik de extra opties op een rijtje.

Account score

Je krijgt ook een account score toegediend van Qlics. Die houdt bij hoe actief je bent op de site. Hoe meer je doet, hoe hoger je beloning voor het lezen van de mails die ze sturen. Er is een maximum van twee cent per gelezen mail. Je verhoogt je score door mails te lezen, aankopen te doen en spelletjes te spelen.

blank

Leden aanbrengen

Mocht je familieleden of vrienden hebben die graag koopjes jagen, haal ze aan boord. Qlics laat je namelijk links versturen met uitnodigingen voor een lidmaatschap. Per lid dat erbij komt in het gebruikersbestand via jouw link krijg je 275 Qlics, omgerekend € 2,75. Deze fee is wat hoger dan sommige andere cashbacksites bieden. Een voorwaarde is dat ieder lid voor zichzelf 90 cent verdient met zijn of haar account. Je kunt bijhouden welke leden je hebt aangebracht en hoeveel je hebt verdiend bij je accountgegevens.

blank

E-mails lezen

Zoals eerder aangegeven kun je geld verdienen door mails te lezen die Qlics je stuurt. Als het al snel teveel wordt kun je instellen dat je ze alleen wil ontvangen op je account inbox. Je kunt ook de aantallen terugdringen.

Het lezen van mails levert je tussen de een en twee cent per bericht op. Hoeveel je hebt verdiend per mail en in totaal kun je zien bij je account. Eigenlijk kun je alles bijhouden en uitrekenen op de site. Dat houdt het transparant en overzichtelijk.

Klik & win

Je kunt ook aan Klik & win acties meedoen. Eigenlijk werkt het precies zoals het er staat. De prijzen en aanbieders van de actie lopen nogal eens uiteen. Je kunt natuurlijk de gok altijd wagen. Je krijgt sowieso een halve Qlic (omgerekend een halve cent) door gewoon te klikken. Meestal leidt de click naar een andere site die wil dat je ergens aan meedoet of jezelf registreert als gebruiker. Het is aan jou of je dat ook doet.

Spelletjes

Je kunt ook spelletjes spelen op Qlics. Er is een kleine collectie gokspelletjes beschikbaar om je geld proberen te vermeerderen. Dat vereist wel je eigen inzet van minimaal 25 cent die je zelf verdiend moet hebben. Je kunt dus geen geld inzetten van je welkomstsaldo of andere giften, alleen wat je krijgt voor het meedoen aan gratis acties, het lezen van mails of het klikken op banners.

Jackpot

De Jackpot is een geldbedrag dat iedere dag wordt verloot onder de gebruikers van Qlics. Je hoeft je niet op te geven om aan de loting mee te doen, alle leden zitten er automatisch iedere dag weer in.

blank

Het gaat hier weer om een klein bedrag dat kan groeien. De loting begint vanaf een enkele euro, maar iedere dag van de jackpot komt er 25 cent bij. Als iemand de Jackpot niet claimt wanneer hij of zij gekozen is, gaat de Jackpot weer door. Zo stijgt de prijs tot iemand hem claimt. Daarna begint het spel opnieuw.

Op geadverteerde banners klikken

Nee, geen grap. Op deze pagina vind je een reeks van banners waar Qlics wat clicks op wil hebben. Dat is alles, maakt niet uit wat je ermee doet. Rijk zul je er niet van worden, want je click is een halve Qlic waard.

Een tip: je kunt nieuwe tabbladen openen zonder je oude te verstoren. Dat doe je door met je middelste muisknop banners aan te klikken, in plaats van je linkermuisknop. Met deze techniek kun je betaalde banners veel sneller aanklikken.

Hoeveel banners er zijn verschilt van dag tot dag. Soms zijn het een paar, soms geen enkele. Het kan ook dat je de pagina vernieuwt en de banners ineens op zijn (waarschijnlijk omdat andere members al voldoende clicks hebben bezorgd).

Het is uiteindelijk ook de vraag of het de moeite waard is. Met een halve cent per click heb je een dag nodig voor een kopje koffie, als er al genoeg banners zijn op het moment (en waarschijnlijk is dat niet het geval). Die afweging laat ik aan jou over.

Gratis acties met cashback

De Gratis acties met cashback is een pagina vol aanbiedingen die niets kosten om aan mee te doen, maar wel wat opleveren. Het gaat hier vaak om sites die hun gebruikersaantallen willen aanvullen. Door je te registreren als gebruiker krijg je een klein bedrag op je saldo gestort. Hoeveel je verdient verschilt per site. Sommige bieden 10 cent, andere bijna een euro. De prijzen staan er altijd bij, net als bij alle andere aanbiedingen.

Er kunnen wel vijftien vragen zijn voor gratis accounts. Alles bij elkaar opgeteld heb je al snel een paar euro voor het invullen van formulieren. Zo gezien is dit relatief gezien de meest lucratieve optie op Qlics.

Facebook likes geven

Ook bedrijven die adverteren op Facebook hongeren naar extra likes. Wat je verdient verschilt per Facebookaccount. De meeste zullen rond de 5 eurocent liggen. Veel is het niet, maar relatief gezien is het ook niet weinig.

blank

Vergelijkingen

Je kunt aardig wat diensten met elkaar vergelijken via de functies op Qlics. Via een paar handige tools en filters kun je uitrekenen wie de goedkoopste provider is, wat de beste datingsite is voor jou, hoe je meer kunt halen uit je verzekering en zelfs kijken welke marktonderzoeken hun deelnemers het beste betalen.

blank


Bekendheid Qlics

Qlics is redelijk bekend in Nederland en bestaat al een tijdje. Het is gevestigd in Amsterdam.  Gebruikers die graag cashbacksites gebruiken zullen de naam zeker herkennen. Er zijn echter wel vragen gesteld over de betrouwbaarheid van Qlics. Daarnaast valt het op dat de site relatief weinig grote ketens aan zich heeft kunnen binden. Mogelijk is hier een verband tussen.


Is Qlics betrouwbaar?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag die beantwoord moet worden in een review. Als je niet op ze kunt rekenen, heb je natuurlijk niet zoveel aan de rest. En helaas heb ik hier weinig goed nieuws over.

blank

Volgens een groeiend aantal teleurgestelde gebruikers en reviews is Qlics op zijn minst ontransparant te noemen. Leden die de ondergrens van tien euro aantikken krijgen vaker dan eens te horen dat ze niet voldoen aan de voorwaarden, dat hun accountscore te laag is, of dat ze zich moeten abonneren bij meerdere websites.

Ook de helpdesk krijgt geen hoge score toebediend van de gebruikers en reviewers. Dat is erg zonde, want ze konden de zaak daar makkelijk mee verbeteren. Daarentegen is er ook een grote groep gebruikers die Qlics gebruikt om op een laagdrempelige manier een beetje bij te verdienen.

Daarnaast is het zo dat Qlics, als je aan de voorwaarden voldoet, gewoon je saldo uitbetaald op je rekening. We kunnen concluderen dat Qlics een betrouwbare cashback site is.


Privacy & persoonlijke gegevens

Het is de norm dat persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers voor legitieme analyse en reclame. Dat is niet anders voor Qlics.

Deze gegevens worden geanalyseerd om inzage te krijgen in de ledenbasis. Daarvoor worden ook cookies van derde partijen gebruikt. Omdat het nodig is om te zien of je claims legitiem zijn, moet je dit alles wel toelaten. Als je toestemmingen weigert kan dat in de weg zitten van je claims. Je zult dus wat meer informatie over jezelf weggeven dan je misschien gewend bent (ook al merk je daar niet veel van).

Gegevens worden alleen zo lang bewaard als nodig geacht door Qlics. Er is ook een wettelijke termijn voor het vasthouden van data (in veel gevallen een jaar). Nadat die om is mag Qlics je data pas definitief verwijderen.


Klantenservice en bereikbaarheid

De helpdesk is alleen te bereiken via een contactformulier. Er wordt helaas geen indicatie gegeven wanneer je een reactie kan verwachten.

blank


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Je account opzeggen is snel gedaan. Daarvoor zoek je Lidmaatschap stoppen in de menubalk links. Daar vul je je wachtwoord nog eens in en bevestig je je keuze.