Nucash cashback review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 8.6/10

screenshot Nucash cashback

Online shoppen is nog nooit zo leuk geweest. Sites als Nucash verkopen niet alleen duizenden artikelen en diensten van webshops door het hele land, ze geven je geld ook nog terug. Hoe dat kan? Cashback is een percentage op je aankopen dat je terugkrijgt. Met Nucash kun je zo veel besparen op alles van cadeaus tot vakanties, maaltijden tot internetabonnementen en veel, veel meer. Lees hier alles over Nucash.


Waarom kiezen voor Nucash cashback?

  • Groot aanbod aan cashbacks
  • Uitbetalen in cadeaubonnen of op rekening
  • Betrouwbare internationale partij (Orangebuddies)
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Nucash

Voordat we beginnen moet je een account aanmaken. Op de homepagina vind je de knop om die aan te maken. Op het begin is het alleen nodig dat je je voor- en achternaam, wachtwoord en e-mail opgeeft. Je krijgt daarna een verificatiemail toegestuurd ter bevestiging. Klik op de link om je inschrijving af te ronden.

blank

Na het afronden krijg je al de eerste pop-ups met aanbiedingen. Zo vraagt Nucash of die een toolbar kan installeren in je webbrowser. Na iedere week krijg je automatisch 0,50 CashCoins (daar later meer over). Je mag weigeren natuurlijk. Stel jezelf erop in dat je af en toe schermvullende reclame pop-ups krijgt bij het inloggen.blank

Nucash heeft later nog wat extra gegevens over je nodig. Voor je cashback zul je uiteindelijk je rekeningnummer en betaalinformatie op moeten geven, anders kun je niet bij je claim (ofwel de cashback die je verdiend hebt). Je kunt nog extra informatie over jezelf opgeven bij je accountinstellingen. Voor het compleet invullen van je profiel ontvang je nog eens 0,10 CashCoins. Het gaat hier om je achtergrondinformatie zoals je nummer, geboortedatum en woonadres. Het is aan jou of je dat wil doen.

blank


Hoe werkt de cashbackwebsite Nucash?

Sites als Nucash posten aanbiedingen van producten en diensten van andere webshops. Als klant kun je iets via Nucash van hen kopen. Daarvoor krijgt Nucash een beloning van de verkopende webshop. Vervolgens speelt Nucash een klein bedrag door naar de klant. Zo krijgt iedereen iets voor het doen van een aankoop.

blank

De artikelen op de site laten zien hoeveel cashback je mag verwachten. Meestal is dat een klein percentage van je aankoopbedrag. Wanneer je iets koopt volgens de correcte stappen, krijg je dat percentage uitgekeerd in CashCoins op je account op Nucash. Deze kun je (nog) niet opnemen, want je claims moeten geverifieerd worden. Uiteindelijk kun je deze omzetten in euro’s en uitkeren op je bankrekening. Tot die tijd staat het op je accountsaldo.

Beloning als cashback

De beloning heet cashback, want je krijgt het geld terug op je bankrekening of als waardebon. Daarvoor geldt wel een minimum overigens. Onder de 10 CashCoins kun je het saldo nog niet uitbetalen. Belangrijk om te weten: je cashback is minus de BTW, verzendkosten en overige kosten van je aankoop. Reken dus alles goed zelf door voordat je in je handen klapt bij het zien van een aanbieding. De extra kosten kunnen best wat schelen.

Je mag ook langer wachten met het innen van je geld. Je claim vervalt alleen als je misbruik maakt van je account, of langer dan een jaar niet actief bent geweest op de site. Verder kun je met een gerust hart verder sparen.

Wanneer je op een aanbieding klikt krijg je details te zien over de webshop die het verkoopt. Daar zie je ook de voorwaarden van die webshop waar je je aan moet houden. Die komen bovenop de voorwaarden van Nucash, houd daar dus rekening mee.

blank

Hier zie je ook wat algemene informatie over hoelang het duurt van het goedkeuren van je claim, die helaas erg veel in het midden laat. Zo staat er dat sommige webshops het uitkeren binnen 48 uur, en andere er weer ‘enkele maanden’ over doen. Het is dus behoorlijk vaag uitgelijnd wanneer je je claim mag verwachten.

Soms vereisen de aanbieders (voor bijvoorbeeld maaltijddiensten) ook een account op hun site voordat je de aankoop kan doen. Soms krijg je daar extra CashCoins voor. Verder is het belangrijk dat Nucash alles kan bijhouden over je aankoop. Jouw claim moet worden geregistreerd, gekeurd en toegekend aan Nucash. Pas daarna kan het worden uitgekeerd.

Al deze stappen moeten inzichtelijk zijn voor Nucash om je claim vast te leggen. Daarom zijn je browser settings belangrijk. Denk aan het toelaten van alle cookies, tussen aankopen door geen nieuwe sites openen, geen gebruik maken van winkelmandjes, sessies laten verlopen via je thuisnetwerk en je adblockers uitzetten. Daarnaast is het belangrijk dat je stappen te volgen zijn via je internetconnectie. Reken dus alleen online af, niet via een telefoongesprek of chat. Verder moet je erg goed letten op de voorwaarden van de aanbieding. Je claim vervalt bijvoorbeeld als je extra korting probeert te krijgen met kortingscodes of afspraken die je maakt met de verkoper.


Hoe kan ik mijn cashback uitbetalen?

Wanneer je claims zijn goedgekeurd en boven de 10 CashCoins in waarde kun je een aanvraag indienen voor uitbetaling. Daarvoor ga je naar Uitbetalen bij je account. Een verzoek verwerken duurt ongeveer 30 dagen. Daarna kost het nog een paar werkdagen om het bedrag daadwerkelijk op je bankrekening te zien. Nucash is dus misschien een wat misleidende naam, maar dit is wel de standaard op cashbacksites.

blank

Uitbetalen op rekening of met cadeaubonnen en dergelijke?

Bij een uitbetaling kun je kiezen uit een cashbackkaart, waardebon of bankoverschrijving. Voor alle opties geldt het minimumbedrag van 10 CashCoins om het uit te laten keren.

Hoe snel is mijn cashback goedgekeurd?

De keuring gaat vooraf aan het kunnen indienen van een betalingsverzoek. Dit is de eerste stap voor het krijgen van je claim. Die moet worden gekeurd door de webshop waarvan je je artikel hebt gekocht. Hoelang dat duurt verschilt dus per webshop. Nucash heeft daar geen invloed op. Het is helaas niet altijd duidelijk welke webshop hoelang daarover doet.

Hoeveel kun je verdienen op Nucash?

Op de meeste aankopen zit een paar procent cashback. Hoe meer je koopt, hoe meer cashback natuurlijk. Er zijn ook andere manieren om geld te verdienen of te besparen via de extra functies. Denk aan het meedoen met acties of het vergelijken van verzekeringen. Het is echt een site voor koopjesjagers en diegenen die net wat meer willen halen uit alles wat ze kopen.

Wanneer het bedrag op je Nucash account komt te staan, is dat berekend in ‘CashCoins’, de munteenheid van de site. Vreemd genoeg heb ik de wisselkoers tussen deze munt en euro niet op de site kunnen vinden. Gelukkig kon ik het wel googlen. Volgens een site van het moederconcern van Nucash (Orangebuddies) staat een CashCoin gelijk aan een euro. Dat maakt het berekenen van je cashback in ieder geval transparant.


Aanbod: wat voor sites & diensten doen mee aan het cashback programma?

De retailers puilen uit op Nucash. Een paar grote namen zijn ook aangesloten bij de site. De Bijenkorf bijvoorbeeld, evenals de HEMA, de Plus supermarkt en de MediaMarkt. Je kunt ook terecht voor diensten zoals vakanties, vervoer en internetproviders.

Extra functies op de site

De extra’s op Nucash zijn gericht op het verkrijgen van geld, maar niet veel meer dan je kunt verdienen met cashback aankopen. Hieronder staan die manieren opgesomd. Ze zijn allemaal optioneel, dus als je er niet aan wil kun je het over je hoofd gooien. Overigens zijn het er zoveel dat ik er hele pagina’s mee kan vullen, dus doe ik hier slechts een greep. Ook al zijn het veel manieren, zelfs allemaal samen zijn ze niet zo lucratief of besparend als het doen van aankopen. Denk dus niet dat je schatrijk wordt door de hele dag op Nucash te zitten.

Nucash Alertbar

Je kunt ervoor kiezen om de Nucash Alertbar te installeren op je browser. Als je op het internet surft en een webshop aantreft die aangesloten is bij Nucash, krijg je een pushbericht van de app. Daarmee kun je beslissen of je de aankoop toch wil doen via Nucash waardoor je een cashback krijgt.

blank

Bannerclicks

Dit is precies wat het zegt. Nucash verzamelt banners die je willen betalen om erop te klikken. Het maakt verder niet uit wat je ermee doet, een click volstaat. Meestal krijg je daar 0,005 CashCoins voor, dus je zult RSI krijgen lang voordat je er een kop koffie van kunt bestellen. Als het idee je desondanks aanstaat, kun je hier terecht.

blank

Enquêtes maken

Je kunt je opgeven voor het maken van enquêtes. Het is wel nodig dat je eerst je profiel helemaal invult zodat onderzoekers weten met wie ze te maken hebben. Je zal vervolgens af en toe uitgenodigd worden om mee te doen. Hier zit een kleine vergoeding aan vast. Hoe vaak je wordt uitgenodigd ligt een beetje aan wie ze zoeken voor huidige marktonderzoeken.

blank

E-mails lezen

Je kunt voor een kleine vergoeding e-mails lezen. Dit zijn meestal reclames of nieuwsbrieven. De vergoeding verschilt per mail. Voor sommige berichten lezen krijg je geen beloning. De mails die vergoed worden (en tegen welke prijs) staan overzichtelijk onder elkaar bij je account.

blank

Vergelijken

Naast al de extra manieren om geld te verdienen kun je met de vergelijkende tools op Nucash checken wat voor jou de beste providers en verzekeraars zijn. Ideaal als je van plan bent om over te stappen dus.

Blog

Nucash heeft ook een blog om koopjesjagers en nieuwe gebruikers te informeren en te helpen aan de beste deals. Je vindt hier talloze tips en tricks om het onderste uit de kan te halen.

Loterijen, Jackpot, Bingo en andere games

Nucash heeft flink wat spelletjes waar je aan mee kan doen. Dit zijn meestal games waar je beperkte invloed op hebt, maar als je wint kun je zo net een beetje meer verdienen. De prijzen verschillen per game en per ronde.

Veiling

Er is ook een veilingsfunctie aanwezig op de site en dat heb ik nergens eerder gezien. Hier kun je bieden op allerlei artikelen. Vaak gaat het om elektronica met adviesprijzen tussen de 150 en 300 euro. Er komen om de tijd weer nieuwe veilingen bij. Het is zeker de moeite voor de koopjesjagers om in de gaten te houden.

App

Nucash heeft een eigen app en die is behoorlijk uitgebreid. Het overzicht voelt behoorlijk krap, maar dan heb je ook alle functies van de site. Als je bijvoorbeeld een paar minuten overhebt tijdens je werk kun je snel even aanbiedingen checken.

blank blank blank

blank blank blank

Bekendheid Nucash

Nucash is niet zo heel bekend, ook al bestaan ze sinds 2009. Dat komt misschien omdat ze onderdeel zijn van groter concern Orangebuddies. Dit bedrijf heeft meerdere cashbacksites verspreid door heel Europa, maar dat geldt niet zozeer voor Nucash. Reviews zijn wat lastiger te vinden dan van andere cashbacksites. Op Trustpilot is er zelfs maar een enkele review tijdens het schrijven van dit stuk. Dat kan te maken hebben met de kleinere basis. Veel cashbacksites zijn internationaal, maar Nucash opereert vooral in Nederland en België.


Is Nucash betrouwbaar?

Omdat er wat minder reviews te lezen zijn is dat wat moeilijker te zeggen. Er zijn ongeveer evenveel gebruikers die zeggen dat ze nooit problemen hadden als gebruikers die denken dat ze een stel oplichters zijn. Daarom durf ik hem vooralsnog niet aan te raden. Vooralsnog denk ik dat het vooral gebruikers zijn die de dupe zijn van een slecht werkende site of de voorwaarden niet helemaal door hebben gelezen. Ze zijn namelijk wel aangesloten bij grote ketens die als zeer betrouwbaar zijn bestempeld (Bol, MediaMarkt, HEMA).


Privacy & persoonlijke gegevens

Net als iedere website waar je een account aan kan maken, worden je gegevens opgeslagen en verwerkt op hun servers. Denk hierbij aan sowieso alle informatie die je zelf overmaakt in je profiel, zoals je e-mail, naam en achternaam, geboortedatum, et cetera. Verder word je gedrag geanalyseerd op de site: hoe vaak je inlogt, vanaf welk IP-adres en met welk apparaat. Ook dit is allemaal vrij standaard. Als laatste zijn er cookies, ook van derde partijen, die inzicht krijgen in je klikgedrag. Die laatste zijn vooral nodig voor het registreren van je claims, want de webshops vereisen nu eenmaal veel transparantie.

De data die Nucash over jou verzamelt wordt gebruikt om gerichter te marketen. Advertenties en aanbiedingen worden zo gepersonaliseerd. Doormiddel van deze methodes zullen ze je goed leren kennen. Uiteraard is verder de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing, dus je gegevens worden goed beveiligd.

Nadat je je account verwijdert, gaan je gegevens mee. Die worden wettelijk verplicht vastgehouden voor acht weken, daarna zijn ze weg. Enige fiscale informatie heeft een langere wettelijke bewaartermijn, meestal een jaar. Daarna ben je definitief uit het systeem.


Klantenservice en bereikbaarheid

Je hoeft bij de klantenservice van cashbacksites niet te rekenen op een telefoonnummer. Er is wel een reactieformulier (geen e-mailadres) dat je kunt invullen. Het is mogelijk om bijlagen mee te sturen. Nucash streeft ernaar om je vraag te beantwoorden binnen 48 uur van het plaatsen.

blank

Je kunt het reactieformulier vinden bij de FAQ. Die is gelinkt bovenin de blauwe menubalk. De FAQ is verder goed uitgebreid en makkelijk te navigeren, dus hopelijk heb je geen helpdesk nodig.


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Opzeggen is zo gedaan. Daarvoor ga je naar Gegevens en dan Opzeggen. Daar maak je je keuze definitief.