Gekkengoud cashback review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 8.1/10

screenshot Gekkengoud cashback

De wereld is een mooie plek voor mensen die houden van shoppen. Velen van hen zullen waarschijnlijk al bekend zijn met cashback. Voor de nieuwkomers: cashback is geld dat je terug krijgt bij je online aankopen. Klinkt vreemd, maar het is echt. Cashbackwebsites als Gekkengoud maken het mogelijk. Geïnteresseerd? Lees hier alles over Gekkengoud en bespaar je gek.


Waarom kiezen voor Gekkengoud cashback?

  • Zeer goede cashbackpercentages
  • Snelle uitbetaling
  • Cashback bij veel shops
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Gekkengoud

blank

Het inschrijfproces is erg standaard. Je geeft je naam, achternaam, wachtwoord en e-mail op. Daarop krijg je een mail in je inbox met de vraag of je je account wil activeren. Als je op de link klikt heb je die geactiveerd.


Hoe werkt de cashback website Gekkengoud?

Cashback is een geldbedrag of percentage dat je terug krijgt bij een aankoop in een webshop. Hoe dat werkt? Sites als Gekkengoud verzamelen webshops die bereid zijn om commissie betalen op verkochte artikelen. Als ze iets verkopen aan een klant die via Gekkengoud binnen kwam, krijgt Gekkengoud daar wat geld voor terug. Die speelt op zijn beurt weer een klein bedrag door naar de klant die de aankoop deed. Meestal is dat een percentage van het aankoopbedrag (minus BTW en verzendingskosten, dat wel).

blank

Gekkengoud is daar niet anders in. In samenwerking met veel retailers bieden ze honderden deals aan op producten en diensten. De hele site staat vol aanbiedingen waar je doorheen kunt browsen, of specifiek naar kunt zoeken als je dat liever wil. De categorieën zijn ingedeeld zoals andere webshops dat doen: Mooi & Gezond, Mode, Speelgoed & Hobby, en meer herkenbare verzamelnamen. Iedere categorie is verder opgedeeld in kleinere subcategorieën. Zo is Mooi & Gezond bijvoorbeeld verder onderverdeeld tot Parfum & Make-up, Voedingssupplementen, Dating en ga zo maar door.

blank

Onder deze subcategorieën vind je de aanbieders van de producten zelf. Dit systeem is geen overbodige luxe, want het aantal aanbieders is enorm. Je zou makkelijk kunnen verdwalen in een oerwoud van continue aanbiedingen. Bij ieder merk zie je de cashback die je mag verwachten op hun artikelen. Soms is dat een percentage, soms is dat een vast bedrag. De cashback wordt in zogenaamde CashCoins op je account gezet. Dat is de munteenheid waarin je claims worden uitgekeerd op Gekkengoud (daar later meer over). Je kunt de aanbieders ook op deze betaalwijze filteren als je liever het een dan het ander hebt.

blank

Wanneer je je aanbieder hebt gevonden, kun je die aanklikken om te zien welke extra voorwaarden ze hebben. Die zijn belangrijk, want die kunnen per webshop verschillen. Kijk daarom goed voordat je koopt. Deze voorwaarden komen bovenop de voorwaarden van Gekkengoud zelf. Je kunt vanaf hier ook reviews schrijven voor de webshop, evenals je korting berekenen. Via een rekenmachine die ingesteld is op CashCoins versus euro’s kun je je totale voordeel berekenen. Let wel, cashback is altijd berekend op het bedrag minus verzendkosten, BTW en overige kosten.

Cashback registreren

Wanneer je doorklikt kom je op de site van de eigenlijke webshop. Daar selecteer je wat je wil en doe je je aankoop. Bij het afsluiten van de koop is het belangrijk dat alles geregistreerd kan worden. Zowel de webshop als Gekkengoud moet kunnen zien dat je recht hebt op je cashback, ofwel je claim. Dat doe je op twee manieren, namelijk met het optimaliseren van je browser en rechtstreeks de aankoop bevestigen.

Om je browser goed in te stellen moet je zo transparant mogelijk zijn. Vink alle cookies aan, zet je adblocker uit en laat Javascript toe. Als je niet zeker weet of je alles goed hebt staan kun je een check doen op de site via een extra functie. Daar later meer over.

Het tweede deel gaat vooral over het rechtstreeks overgaan naar de koop. Je kunt Gekkengoud verwarren door tussendoor naar andere sites te gaan, of via nieuwe tabbladen naar de webshop te gaan bijvoorbeeld. Meestal vragen cashbacksites je om geen gebruik te maken van winkelmandjes van webshops. In plaats daarvan kun je het beste de aanbieding aanklikken, de koop bevestigen en verder niks tussendoor doen. Belangrijk is dat de koop zelf ook navolgbaar is in je online gegevens. Gebruik dus niet de telefoon of chat ter bevestiging.

Nadat je je aankoop hebt gedaan verschijnt de claim automatisch op je account. Daar wordt hij verder in behandeling genomen.


Hoe kan ik mijn cashback uitbetalen?

Claims worden eerst gekeurd door de webshops alvorens die uitgekeerd kunnen worden. De status van je claims kun je bijhouden op je account. Hoelang het keuren duurt verschilt per webshop. Sommige doen daar enkele dagen over, andere enkele weken. Zodra ze goedgekeurd zijn gelden ze als CashCoins. Iedere CashCoin is een euro volgens de wisselkoers. Zodra je een minimum van 10 CashCoins (of euro) hebt, kun je die laten uitkeren naar je bankrekening als geld. Je mag ook wachten met het uitkeren van je geld als je dat liever hebt. Je account wordt pas verwijderd na een jaar inactief zijn op de site. Hou het wel in de gaten, want als je account verwijderd wordt, gaat je geld mee.

Uitbetaal mogelijkheden

Je kunt je laten uitbetalen in geld of in cadeaukaarten.

Hoe snel is mijn cashback goedgekeurd?

De keuring is afhankelijk van welke webshop je aankopen van doet. Dit is maximaal drie maanden op de meeste cashbacksites, maar kan ook slechts enkele dagen duren. Wanneer je een aanbieder selecteert kun je rechts in de balk zien hoelang de gemiddelde tijd is die ze erover doen. Daar zie je ook hoe hoog andere klanten die webshop beoordelen.

Om je saldo over te hevelen naar je bankrekening moet je een verzoek indienen via je account. Dit kan tot 30 dagen duren, wat standaard is op cashbacksites. Als het dan nog niet binnen is kun je contact opnemen met de helpdesk.

Hoeveel kun je verdienen op Gekkengoud?

Hoeveel je bespaart op je aankopen via Gekkengoud ligt vooral aan hoeveel tijd je in het vergelijken van aanbieders steekt. Meestal kun je op zijn minst een paar procent of een vast bedrag besparen op je aankopen. Daarnaast zijn er een aantal kleinschalige manieren om extra geld te verdienen (zie Extra functies). Alles bij elkaar kun je redelijk wat geld besparen, maar het is wel voor gebruikers met een lange adem.


Aanbod: wat voor sites & diensten doen mee aan het cashback programma?

Tot zover heb ik zowat alle grote retailers gezien in Nederland in het aanbod van Gekkengoud. HEMA, MediaMarkt, Bol, de Bijenkorf, enzovoorts. Niet alleen artikelen, maar ook diensten zoals internetaansluiting, vliegtickets en hotels, vakanties en autoverhuur worden aangeboden op Gekkengoud. Daarom zul je je niet snel vervelen bij het browsen van aanbiedingen.


Extra functies op de site

Er zijn heel veel extra’s op Gekkengoud waarmee je net wat meer geld kan besparen of verdienen. Ik kan ze niet allemaal behandelen in dit artikel. Ik kan wel de belangrijkste omschrijven om je een idee te geven van wat je allemaal nog meer kan doen op de site.

blank

Alertbar

Er is ook een Alertbar beschikbaar die je notificaties kan sturen. Wanneer je webshops afstruint kun je er namelijk een tegenkomen die is aangesloten bij Gekkengoud. Als dat gebeurt stuurt de Alertbar je een pushbericht. Dan kun je ervoor kiezen om het artikel te kopen via Gekkengoud om er cashback op te krijgen. Erg handig dus.

blank

Je kunt de Alertbar zoeken en installeren via de site. Die is aangegeven met een icoontje van een computermuis in de blauwe balk rechtsbovenin (onder Alert). De functie is zowel beschikbaar voor Chrome als Firefox.

blank

De Alertbar communiceert via de volgende boodschappen:

  • Knipperende button: geeft aan dat je CashCoins kan verdienen met de aankoop via Gekkengoud. Als je erop klikt activeer je de mogelijkheid om een claim te krijgen.
  • Groene button: geeft aan dat je CashCoin claim geactiveerd is. Na aankoop heb je binnen 48 uur je claim toegekend aan je account.
  • Neutrale button: geeft aan dat deze webshop niet is aangesloten bij Gekkengoud.

blank

App

Zoals meer cashbacksites dat hebben is er ook een app beschikbaar. Niet heel mooi, maar wel heel uitgebreid en overal beschikbaar. Als je ermee overweg kunt, kun je overal de beste deals nalopen.

blank blankblank

blank blank blank

Deals

Onder Deals is een pagina met tijdelijke en extra voordelige acties. Alle aanbieders kom je hier tegen, want iedereen heeft altijd wel een actie lopen. Er zijn er zelfs zoveel dat je de deals kan filteren. Er zijn speciale acties, kortingscodes, populaire deals en deals die op het punt staan te verlopen. Zo kun je altijd terecht voor de scherpste aanbiedingen op Gekkengoud.

blank

Enquêtes

Je kunt ook wat geld verdienen zonder iets uit te hoeven geven. De manieren waarop je dat kan staan weergegeven onder Gratis acties (wederom in de blauwe menubalk bovenin). Dit zijn kleine extra’s waarmee je CashCoins kan verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf opgeven om mee te doen aan enquêtes voor marktonderzoek. Als je dat hebt gedaan komt er af en toe een uitnodiging jouw kant op. Je hoeft daar nooit aan mee te doen en alle uitnodigingen zijn vrijblijvend. Voor het compleet invullen van de enquêtes krijg je een kleine vergoeding. Hoeveel dat is verschilt per enquête, maar meestal ligt dat rond de 25 cent. Hoeveel uitnodigingen je krijgt ligt er maar net aan welke doelgroep ze zoeken.

Likes, bannerclicks, prijsvragen, mails lezen

Er zijn nog meer manieren om CashCoins te verdienen. Hou wel in je achterhoofd dat zelfs als je alles aanneemt, je niet heel veel zal verdienen. Het geld dat je krijgt voor de tijd die je er in steekt is totaal niet in verhouding. Zie het daarom als iets voor erbij wanneer je wat tijd over hebt.

blank

Je kunt reclameberichten lezen tegen een kleine vergoeding (meestal). Die worden klaar voor je gezet bij je account, dus je kunt van tevoren zien waar ze over gaan. Er is ook continu vraag naar Facebook likes en bannerclicks. Je hoeft alleen op de duimpjes of banners te klikken om je beloning te krijgen. Daarnaast zijn er af en toe prijsvragen en winacties waar je aan mee kan doen. Wat je kunt winnen verschilt per aanbieder en per ronde, dus hou ze in de gaten.

PC check

Dan is er nog de optie om de PC check te doen waar ik eerder naar verwees. Met de PC check kun je in een oogopslag zien of je browsersettings optimaal zijn om cashbackaankopen te doen. daar hoef je verder niks voor te installeren, de pagina bezoeken is genoeg.

Blog

Op de blog worden alle updates gepost die te maken hebben met Gekkengoud. Zo kun je bijhouden wat er verandert en kun je altijd inspelen op de nieuwste veranderingen. Zeker als je nog nieuw bent heb je hier iets aan, maar ook veteranen blijven zo goed op de hoogte.

blank

Vergelijken

Je kunt met een paar online tools ook verscheidene diensten met elkaar vergelijken om te zien wat de beste voor jou is. Je verdient zelfs CashCoins voor het overstappen via Gekkengoud.

blank

Ook als je al een prima autoverzekering hebt kun je hier prima terecht. Er zijn ook vergelijkingen mogelijk over providers, energieleveranciers, zorgverzekeringen en zelfs voedselboxen. Als je het leuk vindt om daarachteraan te gaan, kan het hier. Je vindt de vergelijkfunctie onder in de witte balk.


Bekendheid Gekkengoud

Gekkengoud lijkt nog niet heel populair te zijn. Vandaar moet je een beetje graven voor reviews, en dat kan het beeld dat ik online zie een beetje vertekenen.


Is Gekkengoud betrouwbaar?

Volgens de reviews is Gekkengoud vaak betrouwbaar, maar er zijn ook gebruikers die vinden van niet. De comments zijn een bijna precieze split tussen de positieve en de negatieve helft. Echter typen mensen naar mijn ervaring vaker reviews om frustraties te uiten dan om lof te zingen. Omdat er verder te weinig reviews zijn kan ik er niet helemaal achterkomen wie gelijk heeft.


Privacy & persoonlijke gegevens

Je naam, achternaam, e-mail, betalingsgegevens, IP-adres, online gedrag en aankopen worden allemaal geregistreerd, opgeslagen en verwerkt. Dit is voor legitieme doeleinden zoals het analyseren van klantgedrag, het optimaliseren van de site en je gerichte reclame sturen. En omdat de webshops ook moeten kunnen zien wat je koopt en wat niet moet je browser flink wat cookies eten, het is niet anders.

Je data worden voor deze doeleinden wel geanonimiseerd. Verder lijkt alles in orde te zijn met hun beleid. Wanneer je je account verwijdert, worden je gegevens dat ook. Daar geldt wel een wettelijke bewaartermijn voor. Met name fiscale informatie moet langer worden vastgehouden op de servers. Daarna wordt die ook verwijderd.


Klantenservice en bereikbaarheid

Er is een zeer uitgebreide FAQ waar je terecht kunt voor je vragen. Als dat niet genoeg is kun je contact opnemen met de helpdesk. De FAQ verplicht je wel tot het stellen van je vraag voordat je de knop kunt vinden om contact op te nemen. Pas als je dan je antwoord nog niet kan vinden, mag je je vraag stellen aan de helpdesk. Niet bijzonder vriendelijk, wel de norm.

Je kunt helaas alleen reageren via het reactieformulier. Mocht het nodig zijn kun je meerdere bijlagen meesturen. Je moet ook je naam en e-mail opgeven, wat me een beetje overdreven lijkt als je toch al ingelogd bent. De helpdesk probeert om binnen 48 uur je vraag te beantwoorden.


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Om je account definitief te sluiten ga je naar Gegevens en dan naar Opzeggen. Bevestig je keuze door op Mijn account opzeggen te klikken. Je niet-fiscale gegevens blijven nog acht weken bewaard voordat ze voorgoed verwijderd zijn, je fiscale informatie blijft nog een jaar achter. Daarna ben je definitief uit het systeem.