Bonusway (voorheen shopkorting) review

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022
Beoordeling van Thuisverdiener: 8.1/10

screenshot Bonusway (voorheen shopkorting)

Online shoppen is natuurlijk leuk om te doen, maar wat als je er ook nog geld voor terugkreeg? Het is mogelijk. Een aantal webshops geven cashback aan klanten die iets kopen. Je kunt vandaag nog besparen door een account aan te maken op Bonusway.


Waarom kiezen voor Bonusway (voorheen shopkorting)?

  • Betrouwbare cashback aanbieder
  • Cashback bij bijna alle grote online winkels
  • Saldo uitbetalen op je bankrekening
  • Makkelijk bijverdienen door vrienden aan te brengen
Schrijf je gratis in

Inschrijven bij Bonusway

Bij Bonusway kun je je erg snel inschrijven. Door je naam en wachtwoord op te geven ben je al binnen. Daarop krijg je een paar schermen met uitleg te zien over hoe Bonusway werkt. Later moet je wel nog je e-mailadres en inschrijving verifiëren via de mail die naar je inbox wordt gestuurd.

blank

Het overzicht is iets anders dan gebruikers misschien gewend zijn van cashbacksites. In het geval van Bonusway heb je nu je profielinstellingen, de reclame en de uitgelichte aanbiedingen door elkaar staan. Bovenaan is de menubalk waarmee je rond de site kan navigeren. Je kunt je saldo rechts  naast de zoekbalk bekijken. Daaronder heb je de reclame van de dag, gevolgd door categorieën waarin je aankopen kan doen. Daaronder staan aanbevelingen, kortingen, acties en een meter die aangeeft hoe compleet je profiel is. De aanbiedingen zijn weergegeven in de stijl van een prikbord. Het is zeker de mooiste cashbacksite die ik tot nu toe gezien heb.

blank

De categorieën zijn opgedeeld in onderwerpen, zoals Sport & Fitness, Elektronica, Eten & Drinken, enzovoorts. Wanneer je op een categorie klikt ga je naar de beschikbare merken. Die zijn aangesloten bij Bonusway en verkopen iets in die categorie. Boven de merken staat aangegeven hoe groot het percentage van je cashback is als je bij hen een aankoop doet.


Hoe werkt de cashback website Bonusway?

Bonusway is een cashbackwebsite dus, maar misschien ben je nog niet bekend met cashback. Dit is een percentage van je aankoopbedrag dat terug aan jou wordt gegeven. Het werkt zo: Bonusway adverteert artikelen van andere merken. Als je via Bonusway iets van dat merk koopt, krijgt de site daar commissie op. Van die commissie krijgt de klant vervolgens een deel.

blank

Het proces is redelijk overzichtelijk: je gaat naar de categorie waar je iets van wil kopen, bijvoorbeeld een tablet. Dan selecteer je Elektronica en ga je van daaruit naar je merk (of aanbieder) van keuze. Dat kun je doen op basis van welk merk je vertrouwt, gecombineerd met het hoogste cashback percentage. Vanuit daar word je doorgelinkt naar de eigenlijke site van de aanbieder.

blank

Als je shopt via cashbacksites is het belangrijk om daar zo direct mogelijk in te zijn. Doe de aankoop en verder niks. Gebruik geen winkelmandje, zet je adblockers uit en alle cookies aan. Open geen nieuwe tabbladen tussendoor. Ga alleen naar de webshop via de site van Bonusway. Doe de koop via de site en niet de chat of telefoon. Al deze stappen zijn belangrijk, want je claim wordt alleen toegekend als de webshop en Bonusway die correct kunnen registreren. Daarvoor moeten ze duidelijk kunnen zien wat je allemaal aangeklikt hebt.

blank

Bij het doen van de aankoop wordt je claim automatisch geregistreerd. Die wordt meestal binnen een kwartier van je aankoop in je account geladen. Bij sommige webshops kan dat weer tot vijf dagen duren. Als het langer duurt dan dat moet je contact opnemen met de klantenservice.

Nadat de claim op je account staat moet die gekeurd worden door de webshop. Als dat gebeurt komt het als saldo op je account te staan.


Hoe kan ik mijn cashback uitbetalen?

Je hebt een minimum nodig van tien euro aan goedgekeurde claims voordat je kunt laten uitbetalen. Het goedkeuren van je claims kan tot wel drie maanden duren.

blank

Nadat je claim is gekeurd kun je een verzoek indienen om het over te zetten naar je bankrekening. Daarvoor ga je naar je account bovenin de menubalk en selecteer je Bonus (hier noemen ze uitbetalingen ook wel bonussen, een vreemde naam aangezien je alles zelf moet verdienen). Daar zie je een overzicht van de claims die nog geverifieerd (moeten) worden, wat al goedgekeurd is, en wat je al hebt opgenomen. Wanneer je het benodigde limiet hebt bereikt kun je het laten overschrijven. Dat gaat via de knop onder het overzicht.

Uitbetalen op rekening of met cadeaubonnen en dergelijke?

Je kunt alleen geld laten overschrijven op je rekening.

Hoe snel is mijn cashback goedgekeurd?

Hoe lang het allemaal duurt ligt erg aan de webshop waar je van koopt. Het limiet is drie maanden nadat de claim binnenkomt. Meestal staat er een indicatie weergegeven bij de webshop pagina. Die geeft de gemiddelde tijd aan hoe lang ze erover doen, voorzien van ratings van andere klanten.

Hoeveel kun je verdienen op Bonusway?

De meeste merken bieden tussen de anderhalve en drie procent cashback op je aankopen. Er zijn ook uitschieters richting de acht procent, soms voor grote ketens. Aangezien je voor zowat alles terecht kan bij Bonusway kun je op de lange termijn redelijk wat besparen.

Je kunt nog wat extra verdienen door vrienden uit te nodigen, verder zitten er niet te veel functies aan de site vast.


Aanbod: wat voor sites & diensten doen mee aan het cashback programma?

AliExpress, Praxis, Blokker, Expert, Lidl, Staatsloterij, Zalando, Bol… zowat alle grote retailers van het land en een paar van daarbuiten zijn aangesloten bij Bonusway. Daarom zul je voor vrijwel alle diensten die je je kunt indenken terecht kunnen op deze site. Van loten tot schoenen tot klusmateriaal tot boodschappen, je kunt er cashback op krijgen via Bonusway.


Extra functies op de site

Met nog een paar extra functies maak je shoppen voor jezelf nog net iets makkelijker. Hieronder staan ze opgesomd:

Vrienden doorverwijzen

Voor het binnenhalen van vrienden krijg je een kleine vergoeding. Zodra die vriend zelf een euro heeft verdiend, krijgen zowel jij als je vriend vijf euro. Dat is tot nu toe de beste deal die ik gezien heb voor het doorverwijzen van een vriend op een cashbacksite.

blank

Je kunt de uitnodiging versturen via de knop in de menubalk Verwijs & Ontvang. Daar kun je een link kopiëren om op te sturen naar anderen. Ze moeten die link gebruiken om jou recht te geven op de beloning.

Mijn aanbiedingen

Mocht je het leuk vinden, kun je voor jezelf aanbiedingen verzamelen en vastpinnen in je profiel. Je kunt daar ook verzamelingen van maken en posten op Bonusway. Je kunt ook aanbiedingen van anderen volgen op de site.

blank

Profiel openbaar maken

Een gedeelte van je profiel is openbaar te bekijken. Je kunt een profielfoto en omslagfoto toevoegen. Als je wil kun je jezelf omschrijven voor anderen, bijvoorbeeld wat je leuk vindt om te kopen.

blank

Vanuit je profiel kun je reageren op deals en webshops bezoeken. Je kunt nog aandacht genereren door bijvoorbeeld reviews te posten op je tijdlijn. Dit alles is echter geheel optioneel.

Favorieten

Bij Favorieten kun je webshops, gebruikers en verzamelingen bijhouden die je graag in de gaten houdt. Zo blijf je op de hoogte van meerdere deals en gebruikers tegelijkertijd. Je kunt ook zien hoeveel volgers je zelf hebt.

blank

App

De app geeft je alles wat je nodig hebt om je online aankopen te doen. Je kunt ook je telefoonnummer registreren als je wil om het inloggen makkelijker te maken.

blank blank blank blank

Badges

Je kunt ook badges verdienen met je online gedrag. Er zijn badges voor het omcirkelen van data in je agenda, het aanklikken van banners, het invullen van je profiel en ga zo maar door. Dit is wel een redelijk slordig gedeelte van de site, want er staan wel drie talen door elkaar. Sommige badges zijn omschreven in het Nederlands, andere in het Engels en andere weer in cyrillisch schrift.

blank

De badges zijn niet per se een andere manier om geld te verdienen. Het behalen van sommige badges bieden een vergoeding, maar de meeste zijn slechts voor de sier. Je kunt zien welke je hebt verdiend als je gaat naar Account bovenin en vervolgens Badges selecteert.

Aanbiedingen

Als je niet iets specifieks zoekt maar gewoon wil rondkijken, kun je terecht bij Aanbiedingen. Items die nu extra voordeel hebben kunnen hier worden bekeken.

blank

Blog

Op de blog kun je bijhouden welke content op het moment handig is om te weten. Hier zal niet alleen uitleg worden gepost, maar ook de nieuwste deals van aanbieders. Als je graag met cashback bezig bent zou ik de blog zeker bijhouden.

blank

Bonus Button

De Bonus Button heet overal een Alertbar behalve hier. Dit is een optionele plug-in voor je browser. Op het moment is die van Bonusway alleen beschikbaar voor Google Chrome. Deze verwittigt je wanneer je een artikel ziet waar je cashback op kan ontvangen. Zo maak je altijd gebruik van je cashback mogelijkheid.

blank

Het duurde wel even om die knop te zoeken. Ik wist alleen dat hij er was omdat ik bij mijn profiel een verwijzing ernaar zag. Uiteindelijk had ik hem via de Bonusway FAQ kunnen vinden. Ik zal je daarom de zoektocht besparen en uitleggen hoe je er komt: de zoekbalken van de FAQ en homepagina kunnen hem niet vinden en hij staat niet op de site zelf. Je moet hem handmatig vinden door naar de FAQ te gaan, waarmee je op een apart domein komt. Daar kun je de Bonus Button installatielink vinden in de linker menubalk.


Bekendheid Bonusway

Bonusway is niet zeer bekend, daarom heb ik even moeten graven voor reviews. Dat heeft waarschijnlijk te maken met hun nieuwe naam, vroeger heetten ze namelijk Shopkorting. Ook onder de oude naam was het echter lastig om reviews in grote getale te vinden. Daarom kunnen de reviews een negatiever beeld schetsen dan Bonusway verdient (zie hieronder).


Is Bonusway betrouwbaar?

In de Google Store heeft Bonusway vier sterren beoordeeld gekregen via 350 stemmen. Echter, de online reviews die ik ingezien had waren lang niet altijd positief. Dat ging meestal over problemen bij uitbetalingen en dat is erg jammer. Daar tegenover staan ook honderden positieve ervaringen. Wanneer je aan de vereisten voldoet krijg je vaak binnen enkele werkdagen je saldo uitbetaald op je rekening.


Privacy & persoonlijke gegevens

Zoals gebruikelijk wordt er aardig wat informatie over je verzameld als gebruiker. Je profielinformatie, je online gedrag, je aankopen, je betaalgegevens, ga zo maar door. Om dat te doen worden bijvoorbeeld cookies gebruikt die je gedrag analyseren. Dat is niet per se verkeerd, want die zijn broodnodig om je claims te registreren. Het cashbackmodel vereist nu eenmaal veel transparantie. Je data worden wel veilig opgeslagen.

Je gegevens worden gebruikt om de site te optimaliseren en je reclame te sturen (altijd een dingetje bij cashbacksites). Via jouw informatie worden die gepersonaliseerd. Verder kan niemand je data inzien en is die zoveel mogelijk geanonimiseerd. Je kunt de rechtsgronden voor het verzamelen van je gegevens inzien onder Privacybeleid op de site.


Klantenservice en bereikbaarheid

De helpdesk is wel heel summier, zelfs voor een cashbacksite. Er is alleen een reactieformulier dat je kunt sturen, maar niet zoals je gewend bent. In plaats daarvan kun je slechts een verzoek indienen om de helpdesk te spreken (via mail) door je vraag te kiezen uit een meerkeuzeveld. Als je vraag daar niet tussen staat of je kunt hem niet als zodanig herkennen, heb je botte pech. Verder dien je nog je naam en het e-mailadres in waarop je gecontacteerd wil worden. De helpdesk zegt altijd te zullen reageren binnen 24 uur van het versturen. Dat is bovengemiddeld snel.

blank


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Ook voor het verwijderen van je account verdient Bonusway geen punten. Dit kun je namelijk niet zelf. Je moet via het meerkeuzeformulier dat verzoek aanklikken en versturen naar de helpdesk. Dat is een drempel waarmee ze hopen dat mensen afhouden op het verwijderen van hun account. Voor praktijken als deze kan ik niet veel respect voor opbrengen.